Jeanette Ottesen

Den australske forbindelse

Jeanette Ottesen

Den australske forbindelse

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Jeanette Ottesen er Danmarks mest vindende svømmer gennem tiden. Senest hentede hun to sølvmedaljer og en enkelt bronze ved EM i London i foråret.

Siden 2006 er det blevet til imponerende 15 medaljer af guld, 17 af sølv og 15 af bronze ved EM, VM og OL.

I Jeanette Ottesens samling mangler stort set kun en OL-medalje.

Men måske kan samarbejdet med træner Shannon Rollason hjælpe det på vej.Den australske træner stoppede pludseligt som træner herhjemme i september 2014 og efterlod Jeanette Ottensen i chok.- Han er den største træner, jeg har haft. Han forstod mig og forstod, hvordan jeg skulle trænes. Lige nu ved jeg ingenting, sagde hun dengang til DR Sporten.Se indslaget her:

Rollason vendte hjem til Australien af familiære årsager, men her i foråret lykkedes det for Danmarks Svømmeunion at lokke ham tilbage. Og han har derfor trænet med Ottesen og Rikke Møller Pedersen frem mod OL.

Ved OL i Rio deltager Jeanette Ottesen i 100m butterfly, 50m fri og 4x100m medley.

Jeanette er top-professionel. Hun gør alt rigtigt og forbereder sig fantastisk godt til konkurrencer. Og så har hun et enormt mod i bassinet - hun svømmer modigt og giver alt, hun kan.
Cheflandstræner Nick Juba

Jeanette Ottesen er på tredjepladsen på verdensranglisten for 50 meter butterfly og på fjerdepladsen på 100 meter butterfly.


I Rio deltager hun for fjerde gang ved OL.

Vi talte med Jeanette Ottesen kort før afrejsen til OL. Her kan du se hende fortælle om sine forventninger med stor optimisme:

- Jeg er i den bedste form, jeg nogensinde har været i. Jeg er glad og tilfreds og har ro i maven, så jeg går ind til OL med stor optimisme.

Credit


Tekst: Jens Gjesse Hansen

Billeder: 1: Team Danmark, 2: Getty/Kevin C. Cox, 3: Das Büro for DIF og Team Danmark, 4: Das Büro for DIF og Team Danmark, 5: Getty/Adam Pretty, 6. Das Büro for DIF og Team Danmark, 7: Das Büro for DIF og Team Danmark, 8: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen, 9: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen.


Webdokredaktør: Maya Nissen