Kvindernes letvægtsdobbeltsculler

Her balanceres der mellem gulddrømme og familieliv

Kvindernes letvægtsdobbeltsculler

Her balanceres der mellem gulddrømme og familieliv

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Det særlige ved makkerparret er, at de begge er mødre til små børn, og det forsøger de at få til at passe sammen med deres eliteidræt. Da de var på træningslejr i Portugal var børn og bedsteforældre med.

Se indslaget her:

De ved, hvad de vil og har sat sig mål, og de har kun en vis mængde tid til det, så de sørger for at bruge tiden rigtigt.
Duoens træner Brian Richardson til DR (om måden, de prioriterer og planlægger tiden pga. børnene).
Dansk roning står traditionelt set stærkt ved OL, og også denne gang sender vi en dygtig og ambitiøs flok. Juliane Elander Rasmussen og Anne Lolk er to bomstærke piger, der på fornem vis har præsteret at forene familieliv med elitesport på ekstremt højt plan.
DIF’s chef de mission for OL-holdet, Morten Rodtwitt, i en pressemeddelse

Det er fjerde gang, at 37-årige Juliane Elander Rasmussen skal til OL. Første gang - i 2004 i Athen - fik hun sammen med sin makker en 10. plads. Fire år senere i Beijing blev hun i en ny konstellation nummer syv.

I 2012 roede hun sammen med Anne Lolk for første gang ved et OL, hvor de piskede af sted og endte i finalen. Her var det ikke urealistisk at komme på podiet, blev det vurderet, men makkerparret endte på en fin fjerdeplads.

Når Juliane Elander Rasmussen går i land, handler det også lidt om roning. Privat danner hun nemlig par med Mads Rasmussen, der også er kvalificeret til OL i letvægtsdobbeltsculler-disciplinen. Sammen har de to piger.

32-årige Anne Lolk kom fra kajakverdenen. Fra 2002 til 2009 var hun en del af kajaklandsholdet, og hun nåede blandt andet at vinde fire VM-guld i maraton-disciplinen i toerkajak. I 2008 forsøgte hun forgæves at kvalificere sig til OL i Beijing.

Anne Lolk har en bachelor i statskundskab, og hun arbejder til daglig i en bank. Privat har hun en kæreste, som hun har en datter med. Da Dansk Idrætsforbunds offentliggjorde, at makkerparret skulle til Rio, stod der “Supermødre klar til OL”.

Anne Lolk overvejede at stoppe karrieren, men så indgik hun og Juliane Rasmussen deres samarbejde i 2009, og da var det klare mål en god præstation ved OL 2012. Et af projekterne var at omskole Anne Lolk fra kajak til roning.

Juliane Elander Rasmussen og Anne Lolks OL-afsæt har været næsten perfekt. Ved World Cup i Poznan satte parret personlig rekord i tiden 6:49:10, og de slog også for første gang New Zealand. Det rakte til en sølvmedalje, og det har givet store OL-forventninger.

Vi ved, at det er en benhård klasse, og vi ved, at der er seks-syv andre både, der også går efter OL-guldet, så selvfølgelig handler det en del om held og præstationen på dagen. Men når det er sagt, mener vi ikke, det er urealistisk at tage medalje, og den kan godt blive af guld.
Juliane Rasmussen i en pressemeddelse

Credit
Tekst: Casper FauerholdtDas Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Getty/ Richard Heathcote, Scanpix/ Søren Bidstrup, Getty/ Miguel Villagran, Getty/ Ezra Shaw, Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Scanpix/ Jim YoungWebdokredaktør: Maya Nissen