Lærke Buhl-Hansen

Samlede ind til VM for at få en OL-plads

Lærke Buhl-Hansen

Samlede ind til VM for at få en OL-plads

Scroll eller brug piltasterne for at læse

OL-debutanten Lærke Buhl-Hansen begyndte først at surfe som 17-årig. Siden da er det gået stærkt, og den nu 24-årige Aarhus-sejler er klar til at kæmpe med i Rio. Hendes hidtil bedste resultat er en 4. plads til ungdoms VM.

OL-billetten kom i hus ved RS:X-klassernes VM i Oman, hvor Lærke Buhl-Hansen sluttede på en samlet 36. plads. Nok så vigtigt i OL-sammenhæng så sluttede hun femtebedst i nationsregnskabet blandt de endnu ikke OL-kvalificerede lande – og der var seks OL-pladser på højkant.

Surferen har måttet kigge mod udlandet for at finde den rigtige sparring i RS:X. Hun har især trænet med en norsk og en australsk pige. Hun fortæller, at man er nødt til at være opsøgende, når man kommer fra en nation med få udøvere.

Hvis man finder nogen, som er lidt i samme situation som én selv, så kan man danne en træningsgruppe. Det handler også om, hvorvidt man kan sammen på land, for man tilbringer mange timer sammen.
Lærke Buhl-Hansen

OL chef de mission, Morten Rodtwitt, er fuld af beundring for den arbejdsindsats, som Lærke Buhl-Hansen og Danmarks anden deltager i windsurfing Sebastian Fleischer har lagt i deres sport for at kvalificere sig til OL.

De er gode eksempler på selvstændige eliteatleter, der selv tager ansvar for deres sportslige udvikling. Det er en god dansk tradition, at vi får det hele menneske med i idrætten.
OL chef de mission, Morten Rodtwitt

Lærke Buhl-Hansen håber i første omgang bare på at samle en masse erfaring, der kan bruges frem mod hendes overordnede mål i 2020, hvor legene afholdes i Tokyo. 2016 har været hårdt arbejde for at få den optimale træning og forberedelse for at kunne præstere bedst muligt til OL i august.

Mit mål er at forbedre min placering som 19. nation ved udtagelsen til at kæmpe med om at komme i top 10 til OL.
Lærke Buhl-Hansen

Credit
Tekst: Mette RichardtBilleder: Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Getty/ Mark Dadswell, Das Büro for DIF og Team Danmark, Getty/ Mick Anderson/SAILINGPIX, Getty/ Mick Anderson/SAILINGPIXWebdokredaktør: Maya Nissen