Landevejsløb

De to hjælpere skal give fuglen vinger

Landevejsløb

De to hjælpere skal give fuglen vinger

Scroll eller brug piltasterne for at læse

De tre ryttere er ikke udtaget ud fra rangering, men i stedet er de udtaget ud fra et taktisk synspunkt fra landstræner Lars Bondes side. Fuglsang er den ubestridte holdkaptajn, mens Chris Anker og Juul Jensen skal bakke ham op.

Ruten er i manges øjne modbydelig hård med flere stejle stigninger, der nok skal skære de tunge ryttere fra. Fuglsang er derfor klart det bedste danske bud, selvom man må antage, at der er bedre klatrere på startlisten end ham.

Det specielle ved OL's landevejsløb er, at de store nationer har maksimalt fem ryttere med, hvilket gør det næsten umuligt at kontrollere løbet. Derfor er det et helt åbent løb for alle nationer, hvor alt kan ske.

Alle tre danskere var til start ved det netop afsluttede Tour de France. Fuglsang for Astana, Chris Anker for Fortuneo-Vital Concept og Juul Jensen for Orica-BikeExchange. Derfor kommer de til OL med Tour-form.

Chris Anker led dog med sygdom i den sidste halvdel af løbet, så for ham var den sidste uge rent overlevelse i Alperne. Fuglsang agerede hjælperytter for Fabio Aru, mens Juul Jensen hjalp stortalentet Adam Yates.

OL er noget helt specielt, og det er et af mine store mål i år, netop fordi ruten er, som den er. Jeg skal forsøge at gemme mig lidt i store dele af løbet, og kun i slutfasen skal jeg forsøge at lave noget, hvis benene er til det.
Jakob Fuglsang til DIF

Fuglsang har leveret flere store præstationer i sin karriere, men hans samlede 7. plads i Tour de France 2013 huskes bedst. Så er det måske også lige værd at nævne hans tre samlede sejre i Post Danmark Rundt.

Selvom alle tre på et eller andet tidspunkt har været under Bjarne Riis' vinger, så har de aldrig nået at køre på hold sammen gennem en sæson. Chris Anker har kørt med dem begge, men Fuglsang havde forladt holdet til Trek, da Juul Jensen kom til.

Det kan være, at de tre danskere skal ringe til Rolf Sørensen for at høre, hvordan et OL skal køres. I Atlanta i 1996 var han nemlig meget tæt på guldmedaljen, men han blev slået i spurten af schweiziske Pascal Richard.

Købe sig til sejren gør Fuglsang dog ikke. I stedet kan man håbe på, at det hele klapper for ham. Med to stærke hjælperyttere i ryggen og en hård rute har han i hvert fald forudsætningerne for at lave et topresultat.

Credit
Tekst: Frederik PalleBilleder: Scanpix/ Nils Mielvang, Das Büro for DIF og Team Danmark, Scanpix/ Nils Mielvang, Scanpix/ Jeppe Michael Jensen, Getty/ Lars Ronbog, Scanpix/Claus Fisker, Das Büro for DIF og Team Danmark, Scanpix/ Nils Mielvang, Scanpix/ Henning Bagger


Webdokredaktør: Maya Nissen