Letvægtsfireren

OL kan blive Guldfirerens sidste

Letvægtsfireren

OL kan blive Guldfirerens sidste

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Ikke siden 1992 er Danmark rejst hjem uden en OL-medalje i herrernes letvægtsfirer. Men i år kan det være sidste gang, vi får ”Guldfireren” at se i aktion til OL.

Den Internationale Olympiske Komité kræver nemlig, at der til OL i Tokyo i 2020 skal være lige mange discipliner for mænd og kvinder til De Olympiske Lege.Det kan medføre, at letvægtsfireren bliver taget af programmet. Den endelig beslutning om ”Guldfirerens” OL-skæbne træffes dog først i februar 2017.

Skulle det ende med at blive en realitet, at herrernes letvægtsfirer fjernes fra det olympiske program, vil det være en katastrofe for Danmark. ”Guldfireren” har i mange, mange år været blandt Danmarks bedste bud på en medaljekandidat.

Guld, bronze, guld, guld og bronze har været status ved de seneste fem OL. I år er målet at få et sæt af de fineste medaljer med hjem.

Vi er sultne, og det største pres kommer fra os selv, fordi vi vil vinde OL-guldet.
Roeren Morten Jørgensen til Ritzau i maj.

Der er dog sket en væsentlig ændring i forhold til de fem seneste, succesfulde OL for ”Guldfireren”.

Legenden Eskild Ebbesen, der har været med til at vinde OL-medaljer til Danmark siden 1996, er hoppet ud ad båden. I stedet har Jacob Søgaard grebet årerne, og han kan i år se frem til sin OL-debut.

Besætningsmedlemmerne i den tynde, lette båd i Rio hedder derfor
Morten Jørgensen, Jacob Barsøe, Kasper Winther Jørgensen og Jacob Søgaard. De tre førstnævnte sad også i båden under OL i London.

Firerholdet blev dog først endeligt udtaget i februar, da Morten Jørgensen først der var tilbage efter en længere skadespause.

Se indslaget om udtagelsen her:

Jørgensen ventes at få en nøglerolle i kvartetten, da han ved de seneste to OL har været med til at sikre Danmark medaljer og derfor bidrager med en masse rutine.

Credit
Tekst: Malte NørgaardBilleder: Das Büro for DIF og Team Danmark, Scanpix / Jens Nørgaard Larsen, Scanpix /Liselotte Sabroe , Scanpix/ Claus Fisker, Scanpix / Jens Nørgaard Larsen, Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Scanpix/ Søren BidstrupWebdokredaktør: Maya Nissen