Mark O. Madsen

Hjernerystelse kunne ikke stoppe jernmanden

Mark O. Madsen

Hjernerystelse kunne ikke stoppe jernmanden

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Det hele så perfekt ud, da Mark O. Madsen stod i Las Vegas i september 2015 med en VM-sølvmedalje og en OL-kvalifikation i hånden.Der var lagt op til en perfekt forberedelse til Rio. Men sådan gik det ikke…

Her kan du se Mark O. Madsen i VM-finalen 2015.

Alt var godt, men i midten af november gik det galt: Ved et stævne knaldede han hovedet sammen med sin modstander i et løft. Det resulterede i en hjernerystelse.- Hjernerystelsen kom til at pille næsten et halvt år ud af forberedelserne, fortæller sportschef i Dansk Brydeuforbund, Thor Hyllegaard Pedersen.

Hjernerystelser er ikke til at spøge med. Og da slet ikke i en sport som brydning. Men Mark O. Madsen kæmpede sig igennem det.- Der er masser af sportsfolk, der indstiller karrieren på grund af hjernerystelser. Det var aldrig et tema for os. Men vi kunne kun tage én dag ad gangen og holde modet oppe, siger Thor Hyllegaard Pedersen.

Mark O. Madsen kunne først for alvor begynde at træne igen på madrassen i april måned. Men nu er optimismen ved at indfinde sig på bryderteamet.

- Mark er ikke nervøs for at få en ny hjernerystelse. Han har det godt og passer ikke mere på hovedet, end han plejede at gøre. Vi missede 4-5 måneder, men nu er vi “back on track,” siger Thor Hyllegaard Pedersen.

Men det kræver en vis psyke at holde modet oppe, men Mark er "enormt dedikeret og lever, træner og spiser olympisk," som sportschefen siger.

Den assisterende træner Håkan Nyblom er enig:- Mark har en professionel tilgang til alt Han har haft både med- og modgang, men nu virker han til at være i balance. Det her OL bliver hans bedste. Det er jeg sikker på, siger Håkan Nyblom.

Portræt af Mark O. Madsen

Ved OL i 2008 udråbte Mark O. Madsen sig selv om medalje-kandidat. Det kiksede, da han røg ud i første runde.
I 2012 blev det også til nederlag i første runde - til den senere olympiske mester, hvilket betød, at han kom med i en bronzekamp, som han dog tabte.

I år er der håb om medaljer, men en egentlig målsætning meldes ikke ud.

At Mark O. Madsen er dedikeret til sin sport, kan man se i hans hjem. For selv om han er et stort familiemenneske, har han bygget et skur i haven.
Han blev nemlig far for anden gang for otte måneder siden, så han sover i skuret for at få ro om natten.

Her kan du se Mark O. Madsen fortælle om sine OL-forventninger, da han blev udtaget. Altså før, han fik den hjernerystelse, han nu har overvundet.

Den 31-årige falstring er nu klar til sit tredje OL. Han deltager i brydning, græsk-romersk, 75 kg.

Credit


Tekst: Jens Gjesse HansenVideo-portræt: Instrueret, filmet og klippet af Jannik Vestmar for Maxim Danmark.


Billeder: 1-4: Das Büro for DIF og Team Danmark, 5-6: Scanpix/Lea Meilandt Mathiesen, 7-8: Das Büro for DIF og Team Danmark, 9: Getty/Rob Carr


Webdokredaktør: Maya Nissen