Pernille Blume

Tre måneders pause gav OL-billet

Pernille Blume

Tre måneders pause gav OL-billet

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Pernille Blume havde fuldstændig mistet lysten til at svømme, men en længere pause sendte hende tilbage i bassinnet.

Jeg var kørt død i svømningen og følte ikke længere, jeg havde mig selv med i det
Pernille Blume til Danmarks Idrætsforbund.

Først i februar i år begyndte 21-årige Pernille Blume igen at træne. Hun havde besluttet at prøve en ny disciplin af for at udfordre sig selv.

Tidligere gjorde Pernille Blume sig mest på 100 meter fri, men efter tænkepausen er hun begyndt at satse mere på den halve distance, som er mindre fysisk krævende.

Men den danske svømmer fik snart vist, at den nye udfordring ikke havde gjort hende til en dårligere svømmer. Tværtimod.

Ved Danish Open i april – halvanden måned efter Pernille Blume var hoppet tilbage i bassinnet – piskede hun ind i ny personlig rekord på 50 meter fri i det indledende heat.

Tiden på 25,04 sekunder var samtidig nok til at give hende en OL-billet.

Men Blume var ikke færdig med at imponere ved de danske mesterskaber. Det vilde comeback blev gennemført på smukkeste vis, da Blume vandt finalen i 50 meter fri foran Jeanette Ottesen og Mie Ø. Nielsen i en imponerende tid på 24,47 sekunder.

Motivationen var i den grad tilbage, og Danmarks nye svømmedronning viste, at hendes pause fra sporten i den grad havde gjort hende klar til at indtage svømmebassinerne i Rio.

Credit
Tekst: Malte Nørgaard


Billeder: Das Büro for DIF og Team Danmark, Scanpix/Søren Bidstrup, Getty / Jan Christensen, Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Scanpix/ Henning Bagger, Scanpix/Jens Nørgaard Larsen, Scanpix/ Henning Bagger, Das Büro for DIF og Team Danmark


Webdokredaktør: Maya Nissen