Caroline Wozniacki

Den forkerte fanebærer? Superstjernen med på et Wild Card

Caroline Wozniacki

Den forkerte fanebærer? Superstjernen med på et Wild Card

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Skaderne har sendt Caroline Wozniacki langt væk fra den tidligere placering som nummer 1 på verdensranglisten. Manglende turneringsdeltagelse og svigtende resultater i 2016 gør, at danskeren aktuelt er nummer 53 i verden.

Den danske tennisstjerne er blevet udvalgt til at være fanebærer ved OL. Et valg, der ikke alle steder har været lige populært. Wozniacki er den første danske fanebærer, der ikke har vundet en medalje for Danmark.

Vi fulgte Wozniacki den dag, hun blev fanebærer

Caroline Wozniacki har siden sit store gennembrud i 2009 været stabilt rangeret blandt verdens 10 bedste tennisspillere. En placering hun i løbet af 2015 og 2016 har mistet. Aktuelt er hun ikke rangeret blandt de 50 bedste i verden.

Caroline fik sit helt store gennembrud, da hun som bare 19-årig nåede finalen ved US Open i 2009. Her lærte hele verden danskeren at kende som ”Miss Sunshine”. Finalen tabte hun dog i to sæt til belgieren Kim Clijsters.

Finalepladsen i US Open var starten på en succesfuld periode for danskeren. Via en række turneringssejre spillede hun sig i oktober 2010 ind på verdensranglistens førsteplads. En placering hun, minus et par uger, bibeholdt frem til starten af 2012.

Caroline Wozniackis vej til succes er kommet via hårdt arbejde. Med et stort løbepensum og en stærk psyke blev hun i succesårene spilleren, modstanderen frygtede. Uanset hvor hårdt de slog, fik danskeren løbet bolden op og sendt den tilbage.

Wozniacki deltog ved både OL i Beijing og OL i London. Begge gange tabte danskeren til den spiller, der senere sikrede sig guldmedaljen. I Kina, Elena Dementieva, og senest i kvartfinalen ved OL i London, Serena Williams.

Under Wimbledon, hvor Wozniacki tabte i 1. runde, blev danskeren tildelt et Wild Card til OL. Et sådan blev givet, da det internationale tennisforbund, ITF, vurderede danskeren ville skabe positiv opmærksomhed omkring tennisturneringen ved OL.

Jeg ser ikke mig selv spille tennis på topplan i 2020, når der er OL i Japan. Jeg har en plan om at stifte familie i en ung alder og ikke blive gammel med tennis, den agter jeg at følge.
Wozniacki til DR Sporten i efteråret 2015.

I modsætning til andre sportsgrene er OL ikke målet, atleterne træner fire år for at toppe ved. Med fire årlige Grand Slams er OL klemt ind i en travl sommer med French Open, Wimbledon og US Open. Dog er alle stjerner til start.

OL er noget ganske unikt for mig som udøver af en individuel sportsgren. I Beijing og London nød jeg at være en del af et hold, hvilket er en sjældenhed for mig. Det glæder jeg mig til igen at opleve.
Wozniacki til DR i efteråret 2015

De bedste resultater i karrieren, US Open-finalerne i 2009 og 2014, kom i en tid uden forventningspres fra omverdenen. Et pres, der efter en træg periode igen er forsvundet fra Wozniackis skuldre.

En lang række trænere er siden de succesfulde år i 2010 og 2011 blevet ansat af Caroline Wozniacki i bestræbelserne på at vinde den Grand Slam, hun mangler. De er dog alle hurtigt blevet smidt på porten igen. Aktuelt trænes hun af tjekken David Kotyza.

Uagtet stjernestatus tropper Caroline Wozniacki op i Rio med et stort spørgsmålstegn på ryggen. En skade kostede en længere pause med afbud til French Open. I Wimbledon tabte danskeren i første runde, så forventningerne er mindre end længe.

I OL-optakten skulle WTA-turneringen i Washington havde givet masser af kamptræning og rytme til Wozniacki. I stedet gav den grobund for mere bekymring. En skade i venstre arm gør det usikkert, om Wozniacki bliver 100 procent klar til OL i Rio.

Credit


Tekst: Per Colstrup Vinkel



Billeder: Scanpix/ Peter Cziborra, Das Büro for DIF og Team Danmark, Scanpix/Glyn Kirk, Scanpix/ Liselotte Sabroe, Scanpix/Erik S. Lesser, Scanpix/Peter Cziborra, Scanpix/Claus Fisker, Scanpix/Henning Bagger, Scanpix/ Peter Cziborra, Scanpix/Tyrone Siu, Scanpix/Carlo Allegri, Scanpix/ Jerry Lai, Scanpix/Carlo Allegri, Das Büro for DIF og Team Danmark, Team Danmark


Webdokredaktør: Maya Nissen