Den her liste stammer fra 22-årige Theas dagbog.

I halvandet år var hun “sugarbabe” med profil på hjemmesiden sugardaters.com, en dansksproget hjemmeside, hvor unge kan udveksle sex eller intimt samvær med en (typisk) ældre person, der giver materielle gaver, oplevelser eller penge til gengæld.

Thea startede med at sugar-date som 19-årig, inspireret af en DR3-dokumentar om en ung kvinde, der drak champagne og forelskede sig i sin “sugardaddy”.

Thea var fascineret. Det lignede en vej til let tjente penge og eventyr, tænkte hun.

Det liv så nemt ud.

I en stor del af tiden som sugarbabe betroede hun sig til sin dagbog - den her lyserøde glimmernotesbog, som du netop har åbnet. Hun skrev om mændene, om pengene, om følelserne, der kom i klemme undervejs.

Lidt nervøst oprettede hun en brugerprofil på sugardating-hjemmesiden i efteråret 2019. Thea havde brudt kontakten til sine forældre. Hun overspiste, fordi hun led af bulimi. Junkfood var dyrt. Samtidig sloges hun med flere andre psykiatriske diagnoser.

Thea gik op i at passe sin skole og i den musik, som hun drømte om engang at komme til at leve af.

På det tidspunkt havde Thea kun haft en enkelt kæreste. Hun var ikke særligt seksuel erfaren - ikke til det vilde.

Alligevel har hun i dag prøvet det meste. Det var det, mændene ville have.

Så det var det, Thea gik med til.

Advarsel

I det følgende indgår beskrivelser af seksuel karakter, som kan virke stødende.

Der indgår også beskrivelser af selvmordstanker.

Hvis du selv er i krise, eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen, der ikke selv er selvmordstruede. Det hjælper at få sat ord på de svære tanker, og du kan gøre det anonymt.

Du kan kontakte Livslinien på
70 201 201 eller chatte på livslinien.dk

Det første tilbud, Thea tog imod via profilen, lød på 3.500 kroner for sex med kondom, hvis hun tog toget hjem til manden.

Han hentede hende på stationen. Thea havde pakket hårspray, og en kniv var slået ud i lommen på hende. I sine støvler havde hun placeret en saks - for en sikkerheds skyld.

Manden så sødere ud i virkeligheden end på billederne fra sugardating-hjemmesiden.

Pengene lå allerede på bordet i hans hjem. De behøvede ikke fuldføre, hvis ikke hun havde lyst. Hun skulle nok få sine penge alligevel, husker hun, at han sagde. Men Thea kunne ikke få sig selv til at bakke ud. Hun kunne ikke sige ‘nej’, han var jo flink - en helt almindelig mand.

Da hun efterfølgende stod tilbage på perronen, sænkede hun sit blik ned på kontanterne i sin hånd. Hun havde solgt sex. Det var uvirkeligt, tænkte Thea. Og så traf hun et valg: ikke at tænke for meget eller for dybt over det, hun gjorde, men at fokusere på det, hun fik ud af det.

3.500 kroner. Tre timer tog det. Opgjort på den måde var det jo næsten … hurtigt tjente penge?

Thea satte sig et mål: 50.000 kroner. Når hun havde tjent det beløb, ville hun stoppe.

Thea var aldrig selv i tvivl om, hvad sugardating var. For hende var det prostitution.

Det er det ikke ifølge sugardaters.com. Sitet skriver, at mistanke om prostitution fører til øjeblikkelig lukning af ens profil.

Ikke desto mindre brugte Thea og de mænd, der kontaktede hende via sugardaters.com, hjemmesiden til at indgå aftalerne om sex for penge - uden konsekvenser.

Her er et skærmbillede fra Theas telefon:

Og Thea og hendes kunder er langt fra de eneste, der har brugt sitet til køb og salg af sex. DR Nyheder har talt med en række unge, der siger, at de har brugt enten sugardaters.com eller andre sugardatinghjemmesider til salg af seksuelle ydelser.

Og DR er i besiddelse af 77 kladder til profiltekster fra netop sugardaters.com, som hjemmesiden i sit eget modereringssystem alle har kategoriseret som ”prostitution eller prostitutionslignende adfærd”.

Trods hjemmesidens politik om nultolerance, er profilerne ikke blevet lukket. Langt de fleste af dem har fået lov til at fortsætte deres aktivitet, så snart de har slettet eller ændret deres profiltekst.

DR Nyheder har forsøgt at få et interview med sugardaters.com, men de har ikke svaret på vores henvendelse.

Thea kom hurtigt til at tjene mellem 20.000 og 30.000 kroner om måneden på aftaler via hjemmesiden. Derfor nåede hun forholdsvis hurtigt de 50.000 kroner, hvor hun havde tænkt sig at stoppe.

Men hun havde ikke andet arbejde, og pengene gik lige så hurtigt, som de kom ind; jo mere hun tjente, jo flere penge brugte hun.

Så sugardating-aftalerne fortsatte. Blev hverdag.

Hun mødtes typisk med mændene om aftenen. De fik det aftalte “ordnet”, som hun siger, og hun tog hjem, sov et par timer og mødte op i skole dagen efter.

Én bestemt sugardaddy ville altid møde hende på et hotel i København klokken fem om morgenen. Andre mødtes hun med i biler på mørke parkeringspladser. Ofte skrev mændene bilens nummerplade til hende i en sms, så hun vidste, hvad hun skulle kigge efter.

Nogle mænd tilbød middage.

På det tidspunkt følte Thea, at hun kunne klare det hele.

Men hun mødte også sugardaddies, der overskred hendes grænser.

Sugardaddies, som ofte var flere årtier ældre end hende selv.

Thea kunne have sagt nej til tilbuddene i indbakken på sugardating-hjemmesiden. Men pengene fristede.

Og igen kunne Thea have sagt nej, når hun mødtes med mændene.

Men når først hun sad foran en sugardaddy, turde hun ikke nægte ham noget.

Som dengang hun havde en sugardate med en mand, hun syntes virkede sær, og som talte næsten uforståeligt. Han havde to store rullekufferter beklædt med pallietter. Thea nåede kort at frygte, hvad han mon gemte i den. Torturredskaber?

Så spurgte han til hendes skostørrelse.

I kufferterne var der lædertøj, stiletter og ekstrem make-up.

Thea tog det på.

Nogle gange drak Thea sig fuld for at kunne være i det.

Og der var sugardaddies, der betalte hende med hash. Eller stærkere stoffer, så hun også fik en rus fra speed, coke eller MDMA. De mænd valgte hun ofte til igen, selv hvis de tilbød færre penge end andre.

Når Thea blev samlet op på en ny station af en ny mand, præsenterede hun sig altid som alter egoet Sofia - eller Anna-Sofia Cat, som hun hedder i dagbogen. Det handlede for Thea om at skabe en distance til en verden, hun ikke følte, hun passede ind i.

Anna-Sofia Cat havde hverken bulimi eller depression. Hendes barndom var uproblematisk. Modsat Theas eget, fungerede Anna-Sofia Cats liv.

Det eneste rigtige lighedstegn mellem Anna Sofia Cat og Thea var musikken. Mens Anna Sofia Cat i Theas fantasi underviste i musik, drømte Thea selv om at stå på de store scener. Og når det hele blev overvældende, grænseoverskridende og for meget med sugardating, var det håbet om en musikkarriere, der bar hende igennem.

Håbet. Pengene.

Og spændingen.

Men på et tidspunkt var Anna-Sofia Cat og drømmen om stjernelivet ikke nok til at bære Thea igennem hverdagen.

Månederne gik. Mændene blev flere.

Dagbogen blev til en logbog.

Thea havde det dårligt, før hun blev sugarbabe. Havde diagnoser. Og hun vidste udmærket, at den verden, hun havde valgt at gå ind i, ikke var god for hende.

Ind imellem aftalerne med mænd, fik Thea det værre og værre. Det vidner også forskellige journaler fra forskellige psykiatere om.

”Er tiltagende trist, har koncentrationsbesvær, nedsat selvtillid. Har selvmordstanker”, står der for eksempel i en af dem.

I februar 2021 blev hun indlagt på psykiatrisk afdeling.

Til sidst, 64 dagbogsindlæg, mange tusind kroner og adskillige mænd senere, lukkede Thea sin profil på hjemmesiden. Halvandet år efter hun første gang havde tjent de 3.500 kroner på at sælge sex.

Pengene og de tilfældige mænd skulle ikke have lov til at tage livet af hende.

I dag er det mere end et halvt år siden, at Thea blev indlagt på psykiatrisk afdeling. Mere end et halvt år siden, hun slettede sin profil på sugardaters.com. Sagde stop.

I mellemtiden har hun indspillet et par sange og delt dem med omverdenen. Det giver lidt af det kick, hun før i tiden fik af at blive samlet op på en tilfældig station af en fremmed mand.

Bulimien hjemsøger hende stadigvæk på dårlige dage. Hendes forhold til sex er blevet, som hun spåede på første side i sin dagbog. Hun har slet ikke lyst til at tænke på, at hun måske en dag skal være intim med en, hun elsker.

For nylig startede hun i et nyt job.

Det føles uvirkeligt at have et rigtigt arbejde med kollegaer og rigtige lønsedler.

Som om hendes liv skal til at begynde.

Thea er ikke kvindens rigtige navn. Redaktionen er hendes rigtige navn bekendt, men har valgt at sløre identiteten på grund af historiens karakter.

DR Nyheder har som anført forsøgt at få et interview med sugardaters.com, men de har ikke svaret på vores henvendelse. Sugardaters.com udtalte dog i foråret følgende til DR Nyheder, da de blev forelagt en lignende kritik:

- Sugardaters er et datingsite som alle andre datingsites. Vi opfordrer ikke til sex for penge. Vi tillader ikke profiltekster, der minder om massageannoncer, henstillinger til sex eller tilsvarende, skrev sitet dengang i en mail.

Sugardating i Danmark

Det er i Danmark helt lovligt at sælge sex, når man er fyldt 18 år. Men det er ulovligt at tjene penge på andres prostitution.

I en undersøgelse fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, der udkom tidligere på året, fortalte 50 procent af de adspurgte unge, at sugardating kan være helt o.k.

Syv procent har overvejet at udveksle intimitet eller sex for gaver - uden at handle på det.

Der findes flere dansksprogede hjemmesider, der skaber kontakt mellem sugardaddies/sugarmammas og sugarbabes/boytoy.

En af dem er sugardaters.com. De oplyser til DR, at antallet af profiler i Danmark de seneste år har ligget stabilt på 10.000 aktive brugere.

Tekst: Sara Krog

Foto: Sille Veilmark

Grafik: Emil Thorbjörnsson, Sille Veilmark

Kode: Jens Lykke Brandt

Tekstredigering: Annegerd Lerche Kristiansen

Redaktør for digitale fortællinger: Kim Schou

Publiceret den 10/10 2021