Seneste nyt

Seneste nyt

 1. I går kl. 23:53

  Malis regering: 42 soldater dræbt i IS-angreb

  Ifølge Malis regering er 42 soldater blevet dræbt i et angreb, som man mener, at Islamisk Stats vestafrikanske sektion er ansvarlig for. Det skriver Reuters.

  De 42 soldater blev dræbt søndag nær ved byen Tessit. Tidligere har regeringen opgjort dødstallet til 17, men nu er det blevet væsentligt opjusteret.

  Ved den seneste folketælling i 2019 boede der 19 millioner mennesker i Mali, hvor Assimi Goita for to år siden tog magten ved et militærkup.

 2. I går kl. 23:41

  Millioner vil se Toy Story og Star Wars: Kunderne strømmer til Disneys streamingtjeneste

  Streamingtjenesten Disney+ får stadig flere kunder i nettet. Ved udgangen af det seneste kvartal er man nu oppe på 152,1 millioner abonnementer på verdensplan.

  Det svarer til en stigning på 31 procent, hvis man sammenligner med det samme kvartal sidste år.

  Det fremgår af Walt Disney-koncernens kvartalsregnskab, der er blevet offentliggjort her til aften.

  Konkurrenten Netflix har en kurve, der peger den moddsatte vej. Således har man den seneste kvartal mistet omkring en million kunder. Til gengæld er man stadig størst med knap 221 millioner streaming-abonnenter verden over.

 3. I går kl. 23:23

  30-årig mand død efter motorcykelpåkørsel

  En 30-årig bornholmsk fodgænger er nu død af de skader, som han pådrog sig, da han blev påkørt af en 23-årig motorcyklist for halvanden uge siden, lørdag den 30. juli, ved Aakirkeby på Bornholm.

  Det oplyser vagthavende ved Bornholms Politi, Anders Knudsen, til Ritzau.

  Begge de involverede mænd kommer fra Bornholm.

  Den 23-årige motorcyklist blev allerede dagen efter ulykken meldt udenfor livsfare.

  Der er ikke taget stilling til, om der vil blive rejst en sigtelse mod ham.

 4. I går kl. 23:21

  85-årige Berlusconi vil stille op til italiensk parlamentsvalg

  Silvio Berlusconi vil igen vælges til det italienske parlament. (Foto: REMO CASILLI © Ritzau Scanpix)

  Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi vil stille op til det kommende parlamentsvalg den 25. september.

  Den 85-årige Berlusconi, der er leder af det højrepopulistiske parti Forza Italia, siger ifølge det tyske nyhedsbureau dpa i et radiointerview, at han er blevet opfordret af så mange mennesker til at stille op, at han vil gøre det.

  Berlusconi har tidligere været premierminister i omkring ni år fordelt på tre omgange imellem 1994 og 2011.

  Han var i mange år italiensk parlamentsmedlem, indtil han i 2013 blev valgt ind i senatet, men senere samme år blev han smidt ud på grund af en dom for skattesvindel.

  Siden 2019 har Berlusconi været medlem af Europa-Parlamentet.

  Forza Italia indgår ved valget i en alliance med de to stærkt højreorienterede partier, Fratelli d'Italia (Italiens Brødre) og Liga.

 5. I går kl. 23:09

  Real Madrid besejrer Lindstrøm og Frankfurt i Super Cuppen

  Real Madrids David Alaba gjorde det til 1-0 mod Frankfurt. (Foto: JAVIER Soriano © Ritzau Scanpix)

  Champions League-vinderen Real Madrid havde ikke de store problemer med at sparke sæsonen i gang med en titel i den europæiske Super Cup onsdag.

  Den spanske storklub var et niveau over Jesper Lindstrøm og Eintracht Frankfurt, sidste sæsons Europa League-vindere, og vandt komfortabelt 2-0 med en scoring i hver halvleg.

  Real Madrid var dominerende i spillet fra start, men tyskerne kom også frem til nogle pæne chancer. Faktisk var det Lindstrøms hold, der var tæt på at tage føringen efter lidt over et kvarters spil.

  Men derefter tog Real Madrid over og bragte sig foran med en scoring af David Alaba.

  I anden halvleg var det Karim Benzema, der bragte spanierne yderligere foran med 2-0, hvorefter kampen var afgjort.

  /ritzau/

 6. I går kl. 22:55

  Iran afviser beskyldninger om forsøg på at snigmyrde Bolton

  USA har rejst tiltale mod en iransk statsborger, som man mener, er en del af Den Iranske Revolutionsgarde, og som man har tiltalt for at ville forsøge at få den tidligere nationale sikkerhedsrådgiver John Bolton dræbt.

  Drabet på Bolton skulle være en hævn for, at amerikanerne i et droneangreb i januar 2020 dræbte Qassem Soleimi, der var kommandør i Irans Islamiske Revolutionsgarde.

  Men ifølge Irans udenrigsministerium er der ikke hold i de amerikanske anklager, som man betegner som 'grundløse'.

  - Iran advarer på det stærkeste mod enhvert anslag mod iranske statsborgere på baggrund af disse latterlige og grundløse beskyldninger, siger talsmanden Nasser Kanaani ifølge Reuters til iranske statsmedier.

 7. I går kl. 22:51

  Cathrine Laudrup-Dufour vinder VM-sølv i dressur

  Medaljen blev Cathrine Laudrup-Dufours tredje ved VM i Herning. (Foto: FRISO GENTSCH © Friso Gentsch/picture-alliance/dpa/AP Images)

  Det var lige ved og næsten for Cathrine Laudrup-Dufour onsdag aften.

  Danskeren vandt VM-sølv med hesten Vamos Amigos i dressurdisciplinen Kür, som er en Grand Prix freestyle til musik.

  Den danske ekvipage red sammen ellers et næsten perfekt ridt og fik scoren 89,411. En fejl i begyndelsen viste sig at være afgørende.

  Men desværre var englænderen Charlotte Fry og hesten Glamourdale overlegne, da de fik en score på hele 90,654.

  Cathrine Laudrup-Dufour kan dog glæde sig over et medaljehattrick ved VM i Herning. Søndag vandt de danske dressurryttere guld i holdkonkurrencen, og mandag tog Laudrup-Dufour sølv ved disciplinen Grand Prix Speciale.

 8. I går kl. 22:30

  Bødskov: Danmark vil støtte Ukraines hær med 820 millioner kroner

  Repræsentanter fra mere end 20 lande samles i morgen til en konference i København, om hvordan de vil sikre den langsigtede støtte til Ukraines krig mod Rusland.

  Fra dansk side vil Mette Frederiksen love, at Danmark vil støtte Ukraine for 820 millioner kroner. Pengene skal bruges på våben og træning af den ukrainske hær.

  - Det betyder, at det samlede danske bidrag til støtte til Ukraine nu er over 3 mia. kr. siden Putins brutale overfald på Ukraine 24. februar, siger forsvarsministeren.

  Den danske regering er vært for konferencen #CopenhagenUkraine sammen med den ukrainske forsvarsminister, Oleksii Reznikov, og den britiske forsvarsminister, Ben Wallance.

  En del af de mange millioner er afsat til en træningsindsats af tusinder af soldater fra den ukrainske hær, der finder sted i Storbritannien i løbet af de kommende måneder. Det drejer sig specifikt om 100 millioner kroner.

 9. I går kl. 22:12

  Poliovirus i kloakfund: Nu skal Londons børn vaccineres

  Der er konstateret poliovirus i prøver fra kloakker i London. Derfor bliver børn mellem et og ni år nu tilbudt en ekstra dosis poliovaccine, skriver CNN.

  - Det vil sikre et højt beskyttelsesniveau i forhold til lammelse, og det vil hjælpe til at begrænse den videre spredning af virus, lyder det fra Det Britiske Sundhedssikkerhedsagentur.

  Der er omkring en million børn i den alder i London-området ifølge den seneste opgørelse fra Det Britiske Kontor for Nationale Statistikker.

  Myndighederne understreger, at vaccinerne er en forebyggende foranstaltning, og at man ikke har konstateret nogle poliotilfælde.

  - Men vi ved, at de områder i London, hvor poliovirus bliver overført, har den laveste vaccineudbredelse, siger epidemiolog Vanessa Saliba.

  Polio kan ikke kureres, og derfor er det afgørende at være vaccineret. Omkring en ud af 200 smittede vil udvikle alvorlige symptomer, såsom hjernebetændelse, rygmarvsbetændelse og lammelse.

 10. I går kl. 20:51

  FCK-fan blev fratvunget sin trøje: Nu har gerningsmanden meldt sig til politiet

  Ingen kan efterhånden være i tvivl om, at det gik vildt for sig, før, under og efter F.C. København og Brøndby IF's opgør i Parken i søndags, der som bekendt endte med en hjemmesejr til FCK på 4-1.

  Blandt andet var der en episode, der har fået meget opmærksomhed på sociale medier, hvor en mand iført Brøndby-trøje tvang en ung FCK-fan til at tage sin FCK-trøje af i et tog.

  Københavns Politi har tidligere meddelt, at man betragter det som røveri.

  På Twitter oplyser Københavns Politi her til aften, at gerningsmanden har meldt sig selv.

  Han bliver nu sigtet og klargøres til fremstilling i grundlovsforhør i morgen, oplyser Københavns Politi.

 11. I går kl. 20:27

  Spanier ekspederer Holger Rune ud af turnering med æg

  Holger Rune er ude af National Bank Open Montreal i Canada. (Foto: Minas Panagiotakis © Ritzau Scanpix)

  Danske Holger Rune mødte onsdag aften sin overmand i form af spanske Pablo Currena Busta, da han tabte med overbevisende 6-0, 6-3 i ATP 1000-turneringen i Montreal, Canada.

  Danskeren fandt aldrig rigtigt rytmen, og den erfarne spanier så gennem hele kampen ud til at være i fuld kontrol over opgøret.

  Selvom Pablo Currena Busta blot ligger tre placeringer over Holger Rune på verdensranglisten, var der i dag stor kvalitetsforskel på de to spillere.

  Det var især de uprovokerede fejl, som gjorde kampen svær for Rune, der kunne notere sig for 20 af slagsen mod spanierens otte.

  Danskeren havde ellers spillet sig flot videre fra første runde, hvor han slog italieneren Fabio Fognini med 6-3, 7-5, men dagens modstander var bare et niveau over Rune.

  Carreno Busta skal i næste runde møde vinderen af opgøret mellem Jannik Sinner og Adrian Mannarino.

 12. I går kl. 19:57

  Wien dropper julelysene i år for at spare på strømmen

  Der er godt nok stadig over fire måneder til jul, men i Østrig er de tidligt på den og meddeler, at de skruer ned for julelysene i år.

  Ringstraße, der normalt lyses op i mørket, bliver i år uden julelys, siger Roberta Kraft, en talskvinde fra hovedstaden, til AFP.

  Samtidig vil lysene på det faste julemarked foran Rådhuset i Wien kun være tændt om natten og ikke ved skumringstid som tidligere år.

  - Det betyder, at de bliver tændt omkring en time senere, sagde talskvinden.

  I fredags oplyste Østrigs energistyrelse, at elprisindekset er steget med 256 pct. det seneste år. Det betyder, at strømmen koster 3.5 gange så meget som i august sidste år, skriver AFP.

  Wiens storslåede jul- og nytårsfejring er et vigtigt trækplaster for turistindustrien.

  I 2019, den sidste jul før pandemien, besøgte over fire millioner mennesker julemarkederne i byen.

  Normalt lyses pladsen foran Rådhuset i Wien op, når der er julemarked. I år bliver det en mere afdæmpet affære. (Foto: Joe Klamar © AFP or licensors)
 13. I går kl. 19:43

  Putin knytter nye bånd i Afrika: Vil støtte Mali med forsyninger

  Den russiske præsident, Vladimir Putin, prøver ifølge Reuters på at styrke sine alliancer rundt om i verden.

  Således har han i dag en haft en længere telefonsamtale med Malis midlertidige leder, Assimi Goita, der overtog magten med et militærkup for to år siden.

  De talte ifølge Kreml sammen, om hvordan Rusland kan hjælpe styret i det vestafrikanske land.

  Ifølge en udtalelse fra det russiske styre diskuterede de to statsledere muligheden for, at Rusland kunne forsyne Mali med mad, gødning og brændstof.

  Goita skriver på Twitter, at de havde talt om, hvordan Rusland kan støtte Malis politiske overgang, og at han havde rost deres partnerskab, som respekterede Malis suverænitet.

  Førhen havde Mali et nært samarbejde med den tidligere kolonimagt Frankrig, men tilbage i februar forlod de franske tropper det afrikanske land efter mange års kampe med islamistiske oprørere.

 14. I går kl. 19:38

  Knap en halv million ukrainske børn går nu i skole i EU

  487.939 ukrainske børn er blevet registeret i EU-landes skolesystemer.

  Samtidig har Europa-Kommissionen også opdateret en række andre tal for ukrainske flygtninge i EU i perioden 24. februar 2022 til 9. august 2022:

  • 8,5 millioner er kommet til EU fra Ukraine og Moldova.

  • 7,7 millioner af dem var ukrainske statsborgere.

  • 4,9 millioner ukrainere har forladt EU og er rejst ind i Ukraine.

  • 6,6 millioner mennesker er internt fordrevne i Ukraine

  • 3 millioner af dem er børn.

  Screendump fra Twitter.
 15. I går kl. 19:16

  EM-helten Mikkel Damsgaard skifter til danskerklubben Brentford

  Mikkel Damsgaard har spillet 12 kampe på det danske A-landshold med fire mål til følge. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Den danske landsholdsspiller Mikkel Damsgaard skifter til Brentford FC. Det skriver den engelske klub på sin hjemmeside.

  Dermed forlader fodboldspilleren sin italienske klub Sampdoria til fordel for Premier League-klubben, hvor han bliver holdkammerat med fire andre danskere og ikke mindst cheftræner Thomas Frank.

  - Mikkel er efter min mening en klassisk Brentford-signing. Han er en ung spiller med stort potentiale. Vi ved, at vi kan hjælpe Mikkel med at nå hans højeste niveau. Vi har staben med erfaringen til at gøre det, og vi ser frem til at arbejde med ham, siger den danske træner på klubbens hjemmeside.

  22-årige Damsgaard har fået en fem-årig kontrakt og kan få debut allerede på lørdag, hvor Brentford møder Christian Eriksens klub, Manchester United.

  Kantspilleren blev verdenskendt i Danmark under EM-slutrunden sidste år, hvor han scorede to mål. Blandt andet i semifinalen mod England, som Danmark tabte.

 16. I går kl. 18:26

  Iraner sigtet for at ville myrde tidligere amerikansk sikkerhedsrådgiver

  Den tidligere amerikanske nationale sikkerhedsrådgiver John Bolton skulle myrdes. (Foto: JONATHAN DRAKE © Ritzau Scanpix)

  Et medlem af den iranske Revolutionsgarde er ifølge Reuters blevet tiltalt for at forsøge at snigmyrde John Bolton, der tidligere var national sikkerhedsrådgiver i 14 måneder, mens Donald Trump var præsident.

  Ifølge det amerikanske justitsministerium ville den 45-årige Shahram Poursafi, der også kendes under navnet Mehdi Rezayi, formentlig forsøge at dræbe Bolton som gengæld for, at amerikanerne havde dræbt Qassem Soleimi, der var kommandør i Irans Islamiske Revolutionsgarde med et droneangreb i januar 2020.

  Poursafi skal have bedt en person, der var bosat i USA, og som kun er omtalt som 'individ A' om at sørge for at tage billeder af Bolton.

  Individ A satte så Poursafi i forbindelse med en undercover regeringsagent, der tilbød at tage billederne. Siden forsøgte den sigtede iraner at få regeringsagenten til at myrde Bolton mod at få 250.000 dollar svarende til cirka 1,8 millioner kroner.

  - Lige nu kan der ikke siges meget offentligt, men en ting er sikkert: De iranske ledere er løgnere, terrorister og USA's fjender.

 17. I går kl. 18:21

  Hollandsk cykelstjerne sejrer igen igen

  I historiebøgerne er der ingen over og ingen ved siden af hollænderen Marianne Vos, når det handler om kvindecykling. Og i nutiden er hun også fortsat blandt verdens absolut bedste.

  Tirsdag vandt hun 1. etape af Tour of Scandinavia, som blev kørt i Danmark, og onsdag var den 35-årige hollænder igen hurtigst, da 2. etape også blev afgjort i en massespurt i Sverige.

  Det var sejr nummer 244 på landevejen i hendes enestående karriere.

  Etapeprofilen i Sverige mindede meget om åbningsetapen i Danmark. Bakkerne var til at overse, og de 154 kilometer på svensk vej bestod mestendels af fladt terræn.

  Der opstod lidt små huller i feltet i slutningen af etapen, som steg let på den sidste kilometer, men på rå hastighed var Marianne Vos atter stærkest.

  Med bonussekunderne fra sin anden sejr fører cykelikonet nu med 14 sekunder ned til nummer to, inden feltet drager til Norge, hvor der skal køres nogle mere bjergrige etaper som afslutning på løbet.

  Den danske kandidat til den samlede sejr Cecilie Uttrup Ludwig sad med feltet hjem.

  /ritzau/

 18. I går kl. 17:55

  Tørke rammer flodtrafikken på Rhinen

  • De store flodpramme får stadig sværere ved at transportere forsyninger ned af Rhinen. (Foto: Wolfgang Rattay © Ritzau Scanpix)
  • Stadig større dele af den store flod ligger tørlagt. (Foto: Wolfgang Rattay © Ritzau Scanpix)
  • Ved Bingen i delstaten Rheinland-Pflaz stikker flodbunden frem flere steder. (Foto: Wolfgang Rattay © Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Den voldsomme tørke, der har plaget store dele af Europa denne sommer, får nu konsekvenser for godstrafikken på Rhinen.

  Den 1.200 kilometer lange flod fungerer som en væsentlig trafikåre, blandt andet for transport af kul og benzin på store flodpramme, som mange tyske fabrikker og kraftværker er afhængige af.

  Men nu forudser det tyske transportministerium ifølge nyhedsbureauet AP, at det bliver svært at fortsætte sejladserne på landets store floder.

  - Det gælder især Rhinen, hvor flaskehalsen ved Kaub har en meget lav vandstand, og kun skibe, hvis skrog ikke stikker for dybt i vandet, kan sejle, siger Tim Alexandrin, der er talsmand for transportministeriet.

  Ministeriet undersøger nu mulighederne for at få de essentielle forsyninger frem via jernbanen i stedet for vandvejene.

  Fredag forventes vandstanden at nå under 40 centimeter, og den kan falde yderligere i løbet af weekenden.

 19. I går kl. 17:35

  Domino's er færdig med Italien

  Der er ikke meget "amore" mellem pizzaens hjemland, Italien, og den amerikanske pizzariakæde Domino's.

  Man fristes til at sige, at pizzaskorpen brændte på, for Domino's siger "arrivederci" og lukker alle sine restauranter i landet. Det skriver BBC.

  Domino's åbnede sin første restaurant i Italien i 2015 og håbede på at kunne vinde det pizza-elskende folk ved udelukkende at bruge italienske ingredienser, skriver CNBC.

  Virkeligheden var dog en anden, og pizzakæden har siden begyndelsen kæmpet med at kapre kunder.

  Til sidst endte coronapandemien med at blive dødsstødet for franchisekæden, da den italienske virksomhed, der drev Domino's i landet, gik konkurs.

  En af Domino's helt store ambitioner, da virksomheden kom til Italien, var at have monopol på at tilbyde en omfattende leveringstjeneste.

  Kæden fik dog for hård konkurrence, da flere lokale restauranter begyndte at tilbyde levering under pandemien.

 20. I går kl. 16:54

  Donald Trump nægtede at svare på spørgsmål under afhøring

  I en erklæring fra Trump fremgår det, at han har nægtet at svare spørgsmål om den efterforskning, som er i gang med imod ham og hans virksomhed, Trump Organization, skriver Reuters. (Foto: David Dee Delgado © Ritzau Scanpix)

  Med næven i vejret gik USA's tidligere præsident, Donald Trump, forbi de fremmødte journalister og ind i sin bil foran Trump Tower i New York.

  Trump skulle ikke på en længere køretur, kun ned til delstatens justitsministers kontor, der også ligger på Manhattan.

  Her blev han i dag afhørt i en sag, der handler om Trump Organization, altså Donald Trumps virksomhed, og måden den gør forretninger på.

  Men det var ikke mange ord, der kom fra Trump.

  - Jeg nægtede at besvare spørgsmål. Som enhver borger har ret til i henhold til den amerikanske forfatning, sagde Trump i en erklæring ifølge Reuters.

  Letitia James, der er demokrat og statsadvokat i New York, er i gang med at undersøge om Trump Organization har oppustet værdien på ejendomme.

  Både Trump og to af hans børn, Donald Trump Jr. og Ivanka Trump, har forsøgt at undgå at vidne i sagen.

  Dagens afhøring er ikke forbundet med ransagningen af Trumps bopæl i Florida.

 21. I går kl. 16:39

  Rørt dansk verdensmester i paradressur: Det er en kærlighedshistorie

  Den danske ekvipage bestående af Katrine Kristensen og hesten Goerklintgaards Quater vandt onsdag eftermiddag VM i paradressur i kategorien grad to.

  Til de paralympiske lege i Tokyo endte Katrine Kristensen udenfor medaljerækkerne, og derfor kom dagens guldmedalje som en overraskelse for mange. Men ikke for rytteren selv.

  - Det er ikke nogen hemmelighed, at det hele tiden har været målet (at vinde guld red.), men at det så lykkes er vildt, fortæller Katrine Kristensen.

  Samarbejdet med hesten Goerklintgaards Quater er nyt, men det har på sin vis været med til at gøre Katrine Kristensen til en 'lykkeridder'.

  - Det er jo nærmest en kærlighedshistorie. Det er en fuldstændig fantastisk hest, som jeg ikke har haft ret med mere end et halvt års tid med, så jeg synes, at det er fantastisk, at vi er nået hertil.

  I videoen øverst kan du høre fra en stolt og rørt Katrine Kristensen, efter hun havde vundet guldmedaljen.

 22. I går kl. 16:02

  Meteorsværm topper fredag med 60 stjerneskud i timen

  Der er god mulighed for at få sine ønsker opfyldt fredag - altså, så længe, man ikke siger dem højt.

  Den årlige meteorregn Perseiderne med masser af stjerneskud kan nemlig ses på himlen allerede torsdag nat, og når sit højdepunkt natten mellem fredag og lørdag.

  Normalt vil der være op til 100 stjerneskud per time. Desværre lyser den månedlige fuldmåne himlen op og gør, at vi kun kan se omkring 60 stjerneskud i timen, siger astrofysiker og videnskabsformidler Tina Ibsen til Ritzau.

  Men stjerneskuddene suser stadig over nattehimlen, og det er den rareste årstid at lægge sig ud og se på stjerneskud.

  Perseiderne er kun overgået af en anden årlig meteorregn i januar, som giver op til 110 meteorer i timen.

  Og fredag byder på høje temperaturer, så der er rig mulighed for at lægge sig ud i det gode vejr og se stjerneskud fredag nat.

 23. I går kl. 15:59

  Danmark vinder sølv i voltigering for hold

  VM i ridesport har en stor dansk succes, og nu er der mere af slagsen.

  Danmark har nemlig vundet sølv for hold i voltigering.

  Det var Iben Dines Pedersen, Sheena Bendixen og voltigeringsholdet Team BIS1, der onsdag eftermiddag voltigerede sig til en samlet score på 8,669, hvillket var nok til sølvmedaljen.

  Danskerne var ellers på førstepladsen i et stykke tid i konkurrencen, indtil franskmændene red ind på scenen i Boxen.

  Manon Moutinho, Lambert Leclezio og resten af det franske hold scorede samlet 9,146 og tog derfor guldmedaljen.

  Det østrigske hold vandt bronze.

  Holdkonkurrencen består af to individuelle præstationer og en holdvoltigering. Hver præstation får en karakter, og den endelige score er gennemsnittet af de tre.

 24. I går kl. 15:46

  Opgør mellem Brøndby og FCK har ført til syv sager om vold mod politiet

  Både før, under og efter søndagens fodboldkamp i Parken mellem F.C. København og Brøndby IF var der uroligheder foranlediget af tilhængere af Brøndby IF.

  Københavns Politi har efter kampen registreret syv sager om vold mod tjenestemænd, og i fem af sagerne er der sigtet én formodet gerningsmand.

  I de resterende to sager har politiet ikke identficeret de mistænke, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

  - Vores samlede indtryk er, at vi blandt nogle tilhængere af Brøndby IF så en meget aggressiv adfærd, som blandt andet er gået ud over betjente, sikkerhedspersonale og tilfældige FCK-tilhængere, siger vicepolitiinspektør Jesper Beuschel fra Københavns Politi.

  Én person er også sigtet for hærværk begået i Parken, hvor 120 sæder blev ødelagt. Københavns Politi regner dog med, at der vil komme flere sigtelser i forbindelse med hærværket.

  Politiet efterforsker også et røveri, hvor en gerningsmand iført en Brøndby-trøje truer en ung mand til at tage sin FCK-trøje af og aflevere den.

 25. I går kl. 15:19

  Venstres Fatma Øktem genopstiller ikke ved næste valg

  Folketingsmedlem for Venstre Fatma Øktem stopper i politik efter næste valg. (Foto: Ida Guldbaek Arentsen © Ritzau Scanpix)

  Venstres ligestillingsordfører, 48-årige Fatma Øktem, kommer ikke til at genopstille for partiet ved næste folketingsvalg.

  - Efter 15 år, hvor Venstre og politik har været noget af det vigtigste i mit liv, har jeg et stort ønske om at prøve andre sider af mig selv af, og jeg kan mærke, det er tid til at handle på den følelse, skriver hun i et opslag på Facebook.

  Hun blev valgt til Folketinget første gang i 2011, hvor hun sad indtil valget i 2015. Siden blev hun valgt ind igen i 2019 i Østjyllands Storkreds.

  Fatma Øktem afviser ikke fuldstændig, at hun kan vende tilbage til politik en dag.

  - Jeg er Venstrekvinde - hvad skulle jeg ellers være? Som liberal og frihedselskende. Og hvem ved, måske vender jeg tilbage til politik en dag, skriver hun på Facebook.

  Fatma Øktem har en Master of Business Administration fra Middelsex University, og så har hun tidligere blandt andet arbejdet som redaktør og studievært på dk4, fremgår det af hendes CV på Folketingets hjemmeside.

 26. I går kl. 15:11

  Skinketyv får knap et år bag tremmer

  Fristelsen var for stor for en mand, der arbejdede for en skinkeproducent i Huelva i det sydlige Spanien.

  Over seks år arbejdede han på et lager, hvor byens fineste skat, den særligt udsøgt jamón de jabugo, lagrede. Skinken kommer fra sortfodsgrise, der kun lever af agern, og én enkelt af skinkerne kan sælges for mere end 3.700 kroner.

  På de seks år fik han stjålet ikke mindre end 7.000 skinker, der havde en værdi i omegnen af 3,8 millioner kroner, som han efterfølgende videresolgte. Det skriver The Guardian.

  Han stjal skinkerne mellem 2007 og 2013 og stod egentlig til en fængselsstraf på seks år.

  Skinketyven slap dog med 11 måneder og 29 dage, da sagen har været længe undervejs i retssystemet, men han skal betale omkring 3.9 millioner kroner i erstatning til sin tidligere arbejdsgiver.

  Han afsoner i øjeblikket dommen.

  Her ses et udvalg af den udsøgte skinke, der blev stjålet 7.000 styks af. (Foto: Album / Pepe Lucas)
 27. I går kl. 14:48

  Støjberg takker ja til duel mod Morten Messerschmidt

  Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, får allerede på fredag opfyldt sit ønske om en duel mod Danmarksdemokraternes stifter, Inger Støjberg.

  Da tørner han sammen med Inger Støjberg i radioprogrammet 'Det Blå Hjørne' på Radio4.

  Det skriver Casper Dall, der er politisk redaktør hos Avisen Danmark og programmets vært, på Twitter.

  Under partiets sommergruppemøde tidligere i dag udfordrede Messerschmidt Støjberg, fordi han ville klarlægge forskellene mellem Dansk Folkeparti og Danmarksdemokraterne.

  (Foto: (Skærmbillede))
 28. I går kl. 14:41

  Dansker vinder VM-guld i paradressur i Herning

  Danske Katrine Kristensen vinder VM-guld i paradressur på hjemmebane i Herning.

  Katrine Kristensen sikrede onsdag karrierens største triumf.

  Den 26-årige paradressurrytter var sammen med sin hest Gørklintgaards Quater bedst af alle, da der blev dystet i disciplinens grad 2.

  Katrine Kristensen, der har muskelsvind, leverede et imponerende ridt og fik en score på 75,143 procent i finalen, da hun henviste Pepo Puch fra Østrig til andenpladsen.

  - Det er fantastisk. Det er en skør følelse. Overvældende. Det var fantastisk at se publikum i dag. Da jeg red i Tokyo (til de paralympiske lege, red.), var der ingen tilskuere overhovedet, så det var en meget stor oplevelse at ride her, siger Katrine Kristensen.

  Det er Danmarks fjerde medalje ved VM i ridesport i Herning. Den første var af guld, da Danmark vandt holdkonkurrencen i dressur.

  Derudover fik Cathrine Laudrup-Dufour mandag sølv i den individuelle konkurrence, mens Sheena Bendixsen vandt bronze i voltigering tidligere samme dag.

  Du kan se Katrine Kristensens ridt i videoen herunder.

 29. I går kl. 14:40

  Brøndby Support tager afstand fra 'voldsomme episoder' mod FCK

  Brøndby Support opfordrer til, at man straffer de få, der laver ballade og ikke alle andre fans under derbyer. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Brøndby-fans tager nu afstand fra gruppen af tilskuere, som lavede hærværk og skabte uro i forbindelse med søndagens superligaopgør mod FC København i Parken.

  Fangruppen Brøndby Support sætter onsdag ord på de frustrationer, der er opstået i kølvandet på arvefjendeopgøret.

  - Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi tager klart og tydeligt afstand fra søndagens voldsomme episoder, skriver Brøndby Support på sin hjemmeside.

  - Det skader alle os, der vil det bedste for Brøndby.

  Brøndby Support frygter, at kommende kampe mod FCK bliver uden udebanefans, som det var i de to foregående københavnerderbyer inden søndagens opgør.

  - Det er frustrerende for os, der lægger timer og dage i at være med til at sikre en god afvikling af kampene, at opleve at den indsats, der er gjort for at sikre, at udebanefans igen kunne være til kampene, i den grad bliver pisset på.

  FCK vandt kampen 4-1.

 30. I går kl. 14:33

  Seruminstituttet vil skaffe 10.000 vaccinedoser mod abekopper

  Herhjemme er vaccinestrategien lagt om, når det gælder abekopper, og derfor skal flere også tilbydes et vaccinestik.

  Mere konkret er mænd, der har sex med mænd, og som har flere og skiftende partnere, blevet tilbudt en vaccine.

  Statens Serum Institut vurderer, at der er brug for yderligere 10.000 doser af vaccinen mod abekopper. Som det ser ud nu, har seruminstituttet 2.700 doser på lager, skriver Ritzau.

  Sundhedsstyrelsen udvidede i går målgruppen, så det ikke kun er nære kontakter til smittede, som tilbydes vaccinen.

  Vaccinen mod abekopper kommer i to stik, som skal gives med mindst 28 dages mellemrum.

  Sundhedsstyrelsen er nu i gang med at fastlægge, hvordan tilbuddet om vaccination skal tilrettelægges, men forventer at kunne påbegynde vaccinationen i slutningen af denne uge.

 31. I går kl. 14:21

  Karen Melchior melder sig ud af De Radikale

  Arkivfoto. Karen Melchior oplyser, at hun melder sig ud af Radikale, men at hun fortsætter som medlem af Europa-Parlamentet. (Foto: Jonas Olufson © JONAS OLUFSON)

  Medlem af EU-Parlamentet Karen Melchior melder sig ud af Det Radikale Venstre, men fortsætter sit virke i parlamentet.

  Det oplyser hun i en pressemeddelelse.

  - Frem til mandatets afslutning arbejder jeg for mine og radikale mærkesager på vegne af de 17.292 stemmer, som jeg fik i 2019, står der i pressemeddelelsen.

  Radikale har siden maj opfordret hende til at nedlægge sit mandat i EU-Parlamentet.

  Melchior har været i vælten, efter flere af hendes ansatte sidste år sagde op på grund af et hårdt arbejdsmiljø. Derudover sygemeldte hun sig i starten af året, samtidig med at hun angiveligt fortsatte med at stemme i EU-Parlamentet. Noget, der har fået ledelsen i Radikale til at kritisere hende.

  Melchior skriver, at partiet over for hende ikke har prioriteret en "fair proces hverken internt i partiet eller eksternt i medier".

  - Jeg kender mine kvaliteter, såvel som mine fejl, som politiker og som leder, men på det foreliggende grundlag kan jeg ikke efterleve anmodningen om at nedlægge mit mandat i Europa-Parlamentet.

 32. I går kl. 14:03

  Minister vil stramme offentlighedsloven for at beskytte offentligt ansatte

  Regeringen og Justitsminister Mathias Tesfaye lægger i et lovudkast op til at stramme dele af offentlighedsloven og forvaltningsloven.

  Ændringen skal ifølge Mathias Tesfaye være med til at mindske chikane mod offentligt ansatte.

  Ifølge ministeren er der eksempler på, at retten til aktindsigt bliver udnyttet til at få oplysninger om offentligt ansattes fulde navne, som efterfølgende bliver brugt til at chikanere de ansatte.

  - Det er fuldstændig uacceptabelt, at aktindsigt udnyttes til at chikanere offentligt ansatte, der blot passer deres arbejde. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan fremsætte et lovforslag, som kan bidrage til, at offentligt ansatte har et trygt liv både på og uden for arbejdspladsen, siger Mathias Tesfaye.

  Lovforslaget er i øjeblikket i høring til og med den 18. august.

 33. I går kl. 14:00

  Interessen for Mikkel Hansen-præsentation er eksploderet

  Mikkel Hansen er tre gange kåret som verdens bedste håndboldspiller. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Direktøren for Aalborg Håndbold, Jan Larsen, må til lommerne.

  Til spillerpræsentationen den 22. august forud for sæsonstarten har han lovet gratis øl, sodavand og pølser til publikum.

  Men interessen for præsentationen, hvor en vis hr. Mikkel Hansen gør comeback i dansk håndbold efter ti sæsoner i franske PSG, er alligevel kommet bag på ham.

  Oprindeligt havde klubben ventet 500 deltagere, men allerede nu har 2.000 fans sikret sig billet, og arrangementet er udsolgt.

  - Det er eksploderet fuldstændigt, og det er vi selvfølgelig enormt stolte over, siger Jan Larsen.

  Aalborg Håndbold tager hul på en ny sæson 23. august, hvor holdet spiller Super Cup mod danmarksmestrene fra GOG.

 34. I går kl. 13:54

  7-Eleven forventer at genåbne alle butikker før midnat

  7-Eleven forventer at have genåbnet alle landets 176 butikker og kunne tage imod kortbetaling inden midnat.

  Det siger administrerende direktør Jesper Østergaard til Ritzau.

  Et hackerangreb fik butikskæden til at lukkede samtlige butikker mandag. Siden har de gradvist åbnet butikkerne, men kun med mulighed for betaling via MobilePay og med kontanter.

  7-Eleven kalder hackerangrebet mod kæden et ransomwareangreb, hvor hackere afskærer virksomheder fra deres egne data via en krypterinsnøgle.

  - Vi er blevet mødt med et krav om at indbetale nogle penge for at frigive systemerne, men yderligere kan vi ikke sige, fordi det er en politisag, siger siger Jesper Østergaard til Ritzau.

  Han oplyser, at virksomheden er i gang med at undersøge, hvordan man kan undgå lignende hackerangreb i fremtiden.

 35. I går kl. 13:41

  Naturbrande raser i det sydvestlige Frankrig

  Flammer raser i Gironde, Frankrig. (Foto: HANDOUT/SDIS 33 HANDOUT © Ritzau Scanpix)

  Naturbrande raser for tiden i det sydvestlige Frankrig

  Flammerne har tvunget 6.000 mennesker til at lade sig evakuere.

  Frankrig oplever ligesom resten af Europa hedebølger og tørke, der har udløst mange naturbrande over hele kontinentet i løbet af de sidste to måneder.

  Gironde, et departement (en administrativ enhed, red.) i regionen Aquitaine i det sydvestlige Frankrig har været hårdt ramt, også i sidste måned.

  Nu raser flammerne igen, som det kan ses i vidoen her:

 36. I går kl. 13:32

  Bornholmer idømt 12 års fængsel for drab

  En 35-årig mand fra Rønne er blevet i dømt 12 års fængsel for drabet på en 46-årig mand sidste år.

  Det blev afgjort i Retten på Bornholm her til formiddag, hvor straffen skulle udmåles til gerningsmanden.

  Drabet skete på et bosted i Rønne den 20. september sidste år, hvor manden stak den 46-årige 12 gange med en tveægget kniv.

  Den drabsdømte har under retssagen fastholdt, at han handlede i selvforsvar.

  Efter dagens strafudmåling opstod der tumult mellem bekendte til offer og gerningsmand, hvilket betød at politiet måtte tilkaldes.

 37. I går kl. 13:02

  7-Eleven har anmeldt omfattende hackerangreb til politiet

  7-Eleven har anmeldt hackerangrebet, som ramte kæden mandag morgen, til politiet. Det oplyser nærbutikskæden i dag på Facebook.

  - 7-Eleven politianmeldte hændelsen mandag morgen og samarbejder med politiet og eksterne IT-eksperter om at komme til bunds i sagen, så man kan vende retur til normal drift snarest muligt, skriver de.

  - Der er tale om et såkaldt ransomwareangreb, hvor de kriminelle har tiltvunget sig adgang til netværket og låst systemerne.

  Ved ransomwareangreb afskærer hackerne typisk virksomhederne fra deres egne data via en krypteringsnøgle og kræver store summer for at give adgang igen.

  Hackerangrebet har blandt andet medført, at alle butikker lukkede mandag. 110 af 176 butikker er åbnet igen, men det er fortsat kun muligt at betale med kontanter eller MobilePay.

 38. I går kl. 12:59

  Messerschmidt inviterer Støjberg i debat

  Selvom Dansk Folkeparti præsenterede meget politik indenfor både rets-, sunheds- og ældreområdet på deres netop overståede pressemøde i forbindelse med deres sommergruppemøde, så var det ikke meget, det fik lov at fylde.

  Emnet blev nemlig primært de målinger, som placerer partiet meget tæt på spærregrænsen med 2,1 procent og formand Morten Messerschmidt på en førsteplads over de mest upopulære politikere på Christiansborg, fordi 72 procent af de adspurgte har en negativ opfattelse af ham.

  Messerschmidt selv mener, at det blandt andet skyldes, at nogle i øjeblikket tror, at man kan få det samme hos for eksempel et parti som Danmarksdemokraterne med Inger Støjberg i spidsen.

  Derfor benyttede han muligheden til at invitere Inger Støjberg i debat, så fol kan få klarhed over de forskelle, der er mellem partierne.

 39. I går kl. 12:58

  Messerschmidt udfordrer Støjberg til debat: 'Det synes jeg, vi skylder danskerne'

  Hvis vælgerne tror, at de kan få det samme hos Støjberg, som man kan hos Dansk Folkeparti, så tager de fejl.

  Det slår Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, fast i forbindelse med partiets sommergruppemøde.

  Messerschmidt udfordrer Inger Støjberg fra Danmarksdemokraterne til en debat, så vælgerne kan se forskellene på de to partier.

  - Sådan at vi kan få afklaret, hvor er det, vi ser ens på tingene, og hvor er det, der er forskel, siger partiformanden.

  - Det synes jeg, vi skylder danskerne.

 40. I går kl. 12:49

  Simon Kvamm bliver ny X Factor-dommer

  Simon Kvamm bliver ny dommer når 16. sæson af X Factor løber over skærmen. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)

  Han er musikeren bag store hits som "Superliga" og "Movieklip", og snart kan han tilføje en ny titel til sit i forvejen lange CV.

  Når 16. sæson af X Factor ruller over skærmen, så bliver det nemlig Simon Kvamm, der gør Thomas Blachman og Kwamie Liv selskab bag dommerbordet som ny dommer i X Factor. Det annoncerede TV 2 på et pressemøde i dag.

  Siden TV 2 besluttede at ryste posen ved at udskifte dj'en Martin Jensen, har der været en stol ledig ved X Factors dommerbord, og den bliver altså Nephew-forsangerens i næste sæson.

  I en pressemeddelelse uddyber Simon Kvamm ifølge Ritzau beslutningen om at blive dommer i den 16. udgave af "X Factor".

  - Efter mange år i musik føler jeg mig klar til give andre råd og vejledning med på vejen. Og så kribler det bare i min indre cirkushest efter at blive sluppet løs i Danmarks største familieunderholdningsarena, siger han i pressemeddelelsen.

 41. I går kl. 12:07

  Strandet hvidhval i Seinen er død

  Allerede da hvalen blev løftet op i den nedkølede lastbil tidligere i dag, var dyrlægerne i tvivl, om den ville overleve. Senere viste det sig, at den var for afkræftet til at overleve. (Foto: BENJAMIN LEGENDRE © Ritzau Scanpix)

  Hvidhvalen, som tidligere i morges blev reddet op efter at være strandet i den franske flod Seinen, er nu død.

  Det oplyser de lokale myndigheder i regionen Calvados ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Hvalen blev i morges løftet op i et net ved hjælp af kran og placeret i en nedkølet lastbil, der skulle transportere hvalen til kystbyen Ouistreham. Hvalen var dog så syg, at den døde, inden det nåede så langt.

  Hvidhvalen er en fredet dyreart, som normalt lever i kolde arktiske farvande, men for en uge siden blev hvalen spottet på vej mod den franske hovedstad, Paris.

  Hvalen var nået omkring 130 kilometer ind i landet, da marineeksperter forgæves forsøgte at redde den.

 42. I går kl. 11:11

  Varmechecken er udbetalt til 400.000 husstande

  Mange kan se frem til 6.000 skattefrie kroner lige ned i foret.

  Den varmecheck, der blev indgået aftale om i marts, er nemlig i dag blevet udbetalt til de 400.000 husstande, der lever op til rammerne for checken.

  Det oplyser klima, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.

  - Det skal hjælpe på varmeregninger i en tid, hvor krigen i Ukraine er med til at holde priserne oppe, skriver ministeren.

  Man er berettiget til varmechecken, hvis man tjener mindre end 650.000 om året efter arbejdsmarkedsbidrag. Målgruppen er folk, der bor i en husstand, der opvarmes af gasfyr eller en husstand, der har oplevet de samme prisstigninger for opvarmning af hjemmet.

 43. I går kl. 11:10

  Person er fundet død i udbrændt bil i Lyngby

  Nordsjællands Politi har fundet en død person i en udbrændt bil på Klampenborgvej i Lyngby.

  Det oplyser politiet her til morgen på Twitter.

  - Der er fundet en afdød person i bilen, og der skal foretages yderligere retstekniske undersøgelser, skriver politiet på Twitter.

  Politiet fik anmeldelsen om, at der var brand i bilen kort før klokken 6 i morges. Det var i forbindelse med slukningsarbejdet, at man fandt den afdøde person i bilen.

  - Omstændigheder i sagen gør, at teknikere pt. arbejder på stedet, skrev Nordsjællands Politi tidligt i morges på Twitter.

  I politiets døgnrapport fremgår det til formiddag, at de pårørende er blevet underrettet. Det fremgår dog ikke, om politiet mener, at der er sket en forbrydelse.

 44. I går kl. 10:58

  Politi har fået flere anmeldelser efter røveri af FCK-trøje

  Siden i søndags er en video-optagelse af en episode i toget, hvor en mand i Brøndby-trøje tvinger en ung mand i FCK-trøje til at aflevere sin trøje, blevet delt bredt på sociale medier.

  Episoden bliver betragtet som et røveri af Københavns Politi, som derfor i går efterlyste vidner og mulige ofre - en efterlysning, der har ført til flere henvendelser.

  - Efter vores efterlysning af forurettede og vidner i går har vi modtaget flere anmeldelser om forhold - om de er enkeltstående eller er sket i sammenhæng med det, der sker i videoen, er vi i gang med at klarlægge, lyder det fra politiet til Ritzau.

  Røveriet fandt sted i søndags efter kampen mellem FCK og Brøndby i Parken, som endte 4-1 til FCK.

  Ingen er blevet sigtet eller anholdt i sagen.

 45. I går kl. 10:47

  Danmark skal træne ukrainske soldater både på dansk jord og i Storbritannien

  Danmark skal træne ukrainske soldater både på dansk jord og i Storbritannien, skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

  - Danmark vil støtte et britisk-ledet træningsprojekt med 130 danske soldater og tilbyder samtidig at træne ukrainske soldater i Danmark, lyder det.

  Ministeriet er allerede i dialog med Ukraine om træningen af soldater herhjemme.

  - Der er derfor indledt dialog om støtte til uddannelse af befalingsmænd og støtte i forhold til det ukrainske hjemmeværn, som vi forventer kan blive iværksat hurtigt.

  Ifølge Jyllands-Posten præsenterede ministeren i går Det Udenrigspolitiske Nævn i Folketinget for de nye danske bidrag, og alt tyder på, at der er bred politisk opbakning.

 46. I går kl. 10:05

  100 7-Eleven-butikker i 'stabil drift' efter formodet hackerangreb

  Nærbutikskæden 7-Eleven har i løbet af natten og morgenen fået flere butikker i drift.

  Onsdag morgen er 100 butikker i "stabil drift" via et backup-system. Det vil sige, at de er åbne for køb med MobilePay og kontanter, men altså endnu ikke er i fulde omdrejninger.

  - Vi arbejder videre og får flere butikker på i løbet af dagen, oplyser 7-Eleven på Facebook.

  7-Elevens i alt 176 butikker lukkede alle efter et formodet hackerangreb i forgårs. Medarbejderne kunne som følge af et systemnedbrud ikke kunne benytte kasserne eller tage imod betaling.

 47. I går kl. 09:37

  Mænd får flere års fængsel for at smugle kokain i puslespil

  To 28-årige mænd er idømt henholdsvis to og fire års fængsel ved Retten i Aarhus for at have bragt et kilo kokain til landet for at sælge det videre, skriver Østjyllands Politi.

  De dømte har tilsyneladende tænkt, at en puslespilsæske var for kedelig for tolderne at åbne.

  I hvert fald var det her, kokainen lå.

  Men Toldstyrelsen anede uråd, og efterforskere ved Østjyllands Politi fulgte pakken til en pakkeshop, overværede den nu dømte 28-årige mand hente pakken og sætte sig ind i en bil til den anden 28-årige.

  I retten tirsdag erkendte den ene, at han havde hentet pakken for den anden. Den anden 28-årige forklarede, at en tredje person havde lovet ham penge for at fremskaffe pakken.

  Afhenteren blev idømt to års ubetinget fængsel, mens den anden fik fire, da vurderingen var, at han spillede en større rolle ved indsmuglingen.

  Dommen blev ikke anket.

 48. I går kl. 09:29

  Amerikansk designfirma laver 'action figure' af Ukraines præsident

  EN PROTOTYPE PÅ ACTION FIGUREN, DER FORESTILLER DEN UKRAINSKE PRÆSIDENT.ROSELLE CHEN/REUTERS/RITZAU SCANPIX (Foto: ROSELLE CHEN © Ritzau Scanpix)

  Der er er G.I. Joe, Teenage Mutant Ninja Turtles, He-Man og Optimus Prime - og så er der Volodymyr Zelenskyj.

  Nu slutter den ukrainske præsident sig nemlig til rækken af fiktive og virkelige personer, hvis lighed er gengivet i plastik til pynt og leg som 'action figure'.

  Det er den amerikanske designvirksomhed FCYTR, der står bag skabelsen af Zelenskyj-figuren, som er finansieret gennem en Kickstarter-kampagne.

  Kampagnen nåede sit mål på 30.000 amerikanske dollar (cirka 218.000 kroner) på bare tre dage og har siden indsamlet mere end 120.000 dollar - knap 875.000 danske kroner, skriver The Guardian.

  For hver figur, som virksomheden sælger, går en dollar til Ukraine.

 49. I går kl. 09:14

  Forstyrrelser giver underskud til Vestas i andet kvartal

  Problemer med at skaffe de nødvendige dele og stigende råvareudgifter er medvirkende til, at vindmølleproducenten Vestas har svært ved at få forretningen til at løbe rundt.

  Selskabet har her til morgen offentliggjort regnskabet for andet kvartal i år, og det viser et minus på 139 millioner euro før skat.

  Omsætningen faldt med syv procent sammenlignet med samme periode sidste år og udgjorde 3,3 milliarder euro.

  I forbindelse med regnskabet fortæller selskabet, at man har solgt sin converters- og controlsforretning til KK Wind Solutions.

 50. I går kl. 09:09

  Ikke alle benamputationssager bliver gennemgået: Region Sjælland holder sig til stikprøver

  Region Sjælland er på landsplan den region, som har foretaget flest amputationer i løbet af de seneste seks år, men ikke alle benamputerede patienter får gennemgået deres journaler for at afgøre, om amputationen var nødvendig.

  For regionen vil kun i begyndelsen lave en stikprøvekontrol af 80 journaler ud af cirka 1.311 mulige, siger Regionsrådsformand i Region Sjælland Heino Knudsen.

  - Det er for at se, om der er nogle særlige grunde til, at vi ikke har set de her patienter tidligere.

  Men det er ikke godt nok, siger direktør i Diabetesforeningen Claus Richter.

  Han mener, Region Sjælland bør følge Region Midtjyllands eksempel, hvor samtlige 1.800 benamputeret patienters forløb gennemgås.

  - Når det handler om unødvendige amputationer, så kan man ikke nøjes med en stikprøvekontrol, siger han.

Mere fra dr.dk