Tema

Bitcoin og blockchain

Er du nysgerrig på bitcoin og blockchain? Bitcoin er noget af det mest hypede og samtidig noget af det sværeste at forstå. Cryptocurrency og blockchain-teknologien har potentiale til at udfordre og ændre både vores etablerede digitale infrastruktur og gøre op med måden, vi tænker valuta i dag. Temaet her forsøger at gøre dig lidt klogere på, hvad det egentlig går ud på og hvordan det hele virker.

Eksperiment: Penge modtages ikke!

Alle bruger penge. Men hvad er penge og værdi egentlig? Og hvordan reagerer vi, når vi pludselig ikke kan betale med dem?

Er det pengene værd?

Tidslinje

 1. Eksperiment: Penge modtages ikke!

  Alle bruger penge. Men hvad er penge og værdi egentlig? Og hvordan reagerer vi, når vi pludselig ikke kan betale med dem?

 2. Er det pengene værd?

 3. Ny forskning: Drop MobilePay og brug kontanter på loppemarkedet

  Slet MobilePay fra telefonen og brug kontanter. Du får en bedre pris og køber mindre, hvis du betaler med kontanter, når du går på loppemarked, viser ny forskning.

 4. Sådan ændrer blockchain verden

  Du har måske ikke hørt om det endnu, men blockchain er en ny teknologi, der kan komme til at ændre verden som for eksempel internettet gjorde det. Og fremtiden er allerede begyndt.

 5. VIDEO Kan jeg betale med snegleskaller?

  Fra byttehandel til bytes. Mennesket har handlet med hinanden i tusinder af år. I begyndelsen byttede man ting, men så fandt man på at lave penge.

 6. Bitcoin-parlør: Lær det basale

 7. En 10-årig forklarer: Blockchain

  Blockchain-teknologi er hypet som aldrig før. Men hvad går det egentlig ud på?

 8. GRAFIK Sådan virker bitcoin

  Få styr på de grundlæggende ting ved kryptovaluta og bitcoin.

 9. Prisen på bitcoin eksploderer

  Rigtig valuta eller blot en lottokupon? Værdien af de virtuelle bitcoins er eksploderet. Og en 14-årig amerikaner er blevet millionær på internetpengene.

Andre medier skriver