Ørnen Om Ørnen Billedgalleri Persongalleri Holdet bag Backstage Download Kommentarer
 
 
 
 
  Sæson 1
Afsnit 1 - Sisyfos
Afsnit 2 - Sisyfos
Afsnit 3 - Skylla
Afsnit 4 - Ifigenia
Afsnit 5 - Ares
Afsnit 6 - Ares
Afsnit 7 - Nemesis
Afsnit 8 - Hades
 
 

Sæson 2

 
 

Sæson 3

 
 
 
Resumé af afsnit 3

Hallgrim overværer et skænderi mellem en norsk forretningskvinde og en dansk rocker på det hotel, hvor han bor fast. Senere samme nat findes kvinden død i hotellets baggård.

Da kvinden er ejer af et finansselskab med et tvivlsomt rygte og tidligere har drevet inkasso med folk fra rockermiljøet, bliver det en sag for Politiets Særlige Afdeling.

Med Michaels hjælp kan Frandsen afsløre, at den norske kvinde, Sigrid Krogh, står bag bedrageri i milliardklassen og er på vej i skattely. Er mordet bestilt, for at forhindre denne flugt?

Kun en ældre, hjemløs kvinde er et muligt vidne, men hun er chokeret og ikke til megen hjælp. Mistanken koncentrerer sig i første omgang om rockeren, Arly, som Hallgrim så på hotellet.

Hallgrim og Frandsen forfølger sporet af Arly, der er taget til Oslo for at gøre et regnskab op. De forventer, at han skal hente penge for sit lejemord, måske bestilt af Sigrids kompagnon. Det viser sig dog, at Arly er taget til Oslo for at hente Sigrids søn, Magnus, som han er far til.

Under overvågningen af Arly mener Hallgrim pludselig, at han får et glimt af den undslupne Sergej. Han er dog ikke helt sikker og slår det hen. Under mødet mellem Arly og kompagnonen er det Arly, der har penge med. Udvekslingen af to millioner sorte penge får politiet til at storme huset og anholde dem begge. Hallgrimm føler med den lille dreng, som nu er helt alene.

I Politiets Særlige Afdeling arbejdes der samtidig på at finde ud af, hvem der stod bag Sergejs befrielse. Sporene peger i retning af rockeren Leslie, der sidder i Vestre Fængsel, tiltalt for drab.

På Theas opfordring begynder Hallgrim i terapi hos Emma. Under det første besøg taler de om hans mors ord på dødslejet, hvor hun sagde, at han skulle tilgive hende. Det må være omvendt, siger Hallgrim, men Emma mener ikke, at det nødvendigvis var en fortalelse og minder ham om, at et offer også kan være bøddel.

Den betragtning leder Hallgrim på sporet af den hjemløse stakkel i hotellets kælder, og Dittes undersøgelser bekræfter, at det er i kælderen, Sigrid blev dræbt. Da Ditte afhører den hjemløse kvinde, tilstår hun, at hun myrdede Sigrid som hævn for den brutale inkasso, der i sin tid sendte hende på gaden efter en familietragedie. Sagen er dermed afsluttet.

Efter opklaringen er Frandsen og Hallgrim på vej hjem, da Hallgrim ringes op af Sergej. Nummeret spores til en lejlighed i Oslo. Da de ankommer til lejligheden, finder de ikke Sergej, men liget af en dansk kvinde, der var under vidnebeskyttelse som kronvidne i sagen mod Leslie...

Om afsnit 3
Kodenavn: Skylla

TV-Drama