Ørnen Om Ørnen Billedgalleri Persongalleri Holdet bag Backstage Download Kommentarer
 
 
 
 
  Sæson 1  
 

Sæson 2
Afsnit 9 - Kronos
Afsnit 10 - Kronos
Afsnit 11 - Erinye
Afsnit 12 - Agamemnon
Afsnit 13 - Agamemnon
Afsnit 14 - Agamemnon
Afsnit 15 - Keres
Afsnit 16 - Keres

 
 

Sæson 3

 
 
 
Resumé af afsnit 12

Resumé af Ørnen afsnit 12

Spor på gerningsstedet viser, at det ikke var Le Mabé, men en tredje person, der dræbte Benjamin Stern. Le Mabé blev såret, men nåede at flygte til Danmark, hvor han gemmer sig hos en af sine gamle børne-soldater, der nu er plejesøn hos en præstefamilie. Le Mabé vil gøre et regnskab op med sin gamle forretningsforbindelse, koncernchefen Aagaard. Men da den efterlyste Le Mabé bliver observeret på en rasteplads, bliver Aagaard også orienteret: Hans væbner, Flindt, fra security-firmaet SafeHouse Inc. har aflyttet Hallgrims mobil.

Selv om julen står for døren, må hele gruppen mødes i RSA: Aflytningen er opdaget og alle SIM-kort skal skiftes. Det står klart, at det er dem, der har aflyttet mobilen, der har slået Benjamin ihjel og såret Le Mabé. Sporerne peger i retning af SafeHouse Inc., hvor også de falske ambulancefolk var tilknyttet.

Marie har været i Congo og arbejde for Straffedomstolen, og er rystet over de uhyrligheder, der begås for at skaffe tantal - et grundstof, der bruges i moderne elektronik. Derfor lækker hun oplysninger fra en fortrolig rapport til Hallgrim: Le Mabé og hans børnesoldater fik våben til krigsførelse mod at skaffe tantal til multinationale selskaber, som derfor kan dømmes som medskyldige i forbrydelser mod mennskeheden. I rapporten nævnes Aagaard - og ham kan Le Mabé afsløre, hvis han lever længe nok til at komme for en domstol.

Hallgrim opsøger Aagaard - officielt for at tilbyde ham beskyttelse mod Le Mabé, men reelt for at vise ham, at han er i politiets søgelys. Hallgrims besøg medfører dog en skideballe hos Thea: Ministeren har ringet og påtalt hans opførsel hos Aagaard, der er kendt for sine hospitalsdonationer til Afrika.

Le Mabé og Moto passer Aagaard op i Dyrehaven for at afpresse ham med en mappe med kompromitte-rende fotos. Aagaard indvilger i at betale, og de aftaler at mødes senere. Men Le Mabé aner uråd, og sender Motos fætter af sted som sin egen stand in. Aagaard dukker heller ikke op. Han har sendt en lejemorder, der skyder fætteren i den tro, at det er Le Mabé. Lejemorderen overmandes af Moto og Le Mabé, der skyder ham.

Via sporerne på en hjulkapsel, som Ditte fandt på rastepladsen, kommer den lokale betjent Lukas på sporet af, hvor Le Mabé skjuler sig. Hallgrim spiser julemiddag med Frida og sin flirtende far, og Eigilssons opførsel vækker Hallgrims traume om dengang faderen voldtog hans ungomskæreste. Meldingen om Le Mabés skjulested er derfor en kærkommen anledning til at bryde julehyggen og rykke ud.

I præstegården spises der julemiddag, men stemningen bliver noget anstrengt, da barnebarnet Esther åbner et kort, der spiller ”Jingle Bells”. Melodien vækker Motos minder om livet som børnesoldat, og det kommer til et opgør mellem Moto og hans gamle kommandant. Under påskud af at være et ægtepar, der har problemer med bilen, kommer Ditte og Lukas ubesværet ind i præstegården og anholder Le Mabé. Hallgrim får besked om drabene i Dyrehaven - og på vej dertil meddeler han Aagaard, at Le Mabé nu er anholdt, hvilket giver den velrenommerede koncernchef noget at tænke over...

Om afsnit 12
Kodenavn: Agamemnon

TV-Drama