Ørnen Om Ørnen Billedgalleri Persongalleri Holdet bag Backstage Download Kommentarer
 
 
 
 
  Sæson 1  
 

Sæson 2
Afsnit 9 - Kronos
Afsnit 10 - Kronos
Afsnit 11 - Erinye
Afsnit 12 - Agamemnon
Afsnit 13 - Agamemnon
Afsnit 14 - Agamemnon
Afsnit 15 - Keres
Afsnit 16 - Keres

 
 

Sæson 3

 
 
 
Resumé af afsnit 13

Flindt er den sidste, der har ringet til den dræbte lejemorder. Dermed peger alle spor fra aflytningen af Hallgrim, de falske ambulancefolk og nu lejemorderen tilbage til SafeHouse. Flindt er derfor faldet i unåde hos Aagaard, og hans eneste redning er at skaffe Le Mabés fotomappe. Han har nemlig en kilde i politiet, som har fortalt ham, at Moto og Le Mabé ikke havde mappen, da de blev anholdt.

Hallgrim og Marie forklarer Thea om Aagaards motiver for at skaffe sig af med Le Mabé og om den hemmelige rapport om handel med tantal for våben, som også vil trække andre store firmaer med ned - hvis Le Mabé får lov at vidne. Thea tager derfor til Haag for at se på rapporten.

Rygterne om anholdelsen af Le Mabé er nået til Paris, og de sikkerhedsansvarlige i to multinationale firmaer, Luc og Philippe, beslutter at sende en italiener, der skylder dem en tjeneste, af sted for at stoppe Le Mabé, inden danskerne udleverer ham til domstolen i Haag.

I Præstegården har der været indbrud, og racistiske ord er malet på døren. Fotomappe er dog stadig der, hvor Moto har gemt den. I RSA er stemningen anstrengt: Hallgrim er forvirret over nogle syner, han ser af sin islandske ungdomskæreste, og Marie bliver rasende på ham, da båndene fra aflytningen af hans mobil bevidner hans affære med Frida. Thea har set rapporten i Haag, men sagen rummer så indflydelsesrige navne, at ikke engang Haag kan løfte den. Afdelingen må sætte sin lid til, Le Mabés vidneudsagn. Yder-mere viser det sig, at der er en læk i egne rækker, som orienterer Flindt og Aagaard, og derfor iværk-sættes en aflytning af dem.

Da Hallgrim hører, at den italienske efterretningstjeneste vil tale med Le Mabé, insisterer han på at være til stede. Men italienske Fabio når at afhøre Le Mabé, inden Hallgrim når frem. Fabio siger på swahili, at han vil få Le Mabé fri, men stikker diskret Le Mabé med en mini-kanyle med nervegas. Da Hallgrim når frem, dør Le Mabé af den voldsomme forgiftning, og da det går op for Hallgrim, hvad der er sket, er Fabio forsvundet.

Via sin kilde kan Flint meddele Aagaard, at politiet henlægger sagen om drabene i Dyrehaven på grund af Le Mabés død, og han fortæller også, at den manglende fotomappe er ved at blive skaffet. Under en gåtur med Moto, kidnappes den lille Ester af to nynazister, der kræver billederne i løsesum. Moto går i panik, og netop som han skal af sted for at få Ester fri, dukker Hallgrim op og følger efter ham ud i skoven. Moto prøver at liste sig ind på nazisterne, men afsløres, da mobilen ringer. Hallgrim hører skuddene, men kommer for sent - nazisterne forsvinder, og Moto ligger hårdt såret tilbage uden billederne. Heldigvis kommer Ester frem fra sit skjulested i skoven.

Michael finder lækken internt - det er en ansat i AKS - og RSA beslutter at lade som ingenting for at udnytte ham. Via aflytningen af Flindt finder RSA ud af, at nazisterne har afleveret fotomappen. Flindt skygges af OBS-gruppen og Nazim, der ser Flindt finde billederne på et gemmested. Nazim er klar til at anholde ham, men Hallgrim tøver og vil hellere vente til Flindt giver billederne videre til Aagaard. Imens forsvinder Flindt og giver kort efter Aagaard besked om, at billederne nu er ude af verden. Og uden beviser synes sagen tabt på gulvet for RSA.

Aagaard er tilsyneladende sluppet ud af kniben. I Paris vil Luc dog afskære det risikable samarbejde med Aagaard, mens Philippe er nødt fortsætte - hans firma har brug for tantal. Frandsen, der har fundet ud af, at Aagaards leverancer til Afrika runder det norske oliecentrum, Stavanger på vejen, overhører Aagaard ringe til en våbenspecialist i Norge. Uvidende om politiet aflytning fortsætter Aagaard sin handel med våben for tantal.

Om afsnit 13
Kodenavn: Agamemnon

TV-Drama