Ørnen Om Ørnen Billedgalleri Persongalleri Holdet bag Backstage Download Kommentarer
 
 
 
 
  Sæson 1  
 

Sæson 2
Afsnit 9 - Kronos
Afsnit 10 - Kronos
Afsnit 11 - Erinye
Afsnit 12 - Agamemnon
Afsnit 13 - Agamemnon
Afsnit 14 - Agamemnon
Afsnit 15 - Keres
Afsnit 16 - Keres

 
 

Sæson 3

 
 
 
Resumé af afsnit 15

Efterretninger viser, at der er en begrundet terrortrussel mod et forsamlingshus på Nørrebro, hvor en selvmordsbombe vil sprænge ved en bryllupsfest samme dag. Værten er en irakisk professor, som snart returnerer til Beirut som ministeremne i den nye regering. Ifølge efterretningerne er bombe-manden, kaldet ”Danskeren”, en flygtning med en udvisningsdom. RSA har kun fire timer til at afværge attentatet, der vil have uoverskuelige konsekvenser. Det ligner en umulig opgave, og Holsøe vil have festen aflyst. Men Hallgrim er i tvivl, og da professoren selv påpeger, at han vil være i langt større fare i Irak, lader Hallgrim festforberedelserne fortsætte – dog under maksimal overvågning og med den ”plan b”, at festen aflyses, hvis ”Danskeren” ikke er fundet en time før festen.

Hallgrim har netop lejet et hus af den norske rederi-arving, Estrid Eriksen, da Frida dukker op for at tale med ham om noget vigtigt. Men Hallgrim har travlt, så hun når ikke at fortælle ham, at hun er gravid, før Marie dukke op for at hente ham. Mødet mellem de to kvinder giver Marie anledning til at bebrejde Frida, at hun ødelagde forholdet mellem Marie og Hallgrim.

Midt i den hektiske efterforskning ankommer Sam Johnson, CIAs mand i Mellemøsten, til RSA. Han vil tale med Hallgrim og Marie om sin søn, Bob Johnson - en af de 16 PMC’ere, der er fængslet i Congo. Sam Johnson er også blevet sat ind i den aktuelle sag af Michael. Han kender irakeren og mener, at RSA undervurderer truslen mod ham. Han tilbyder derfor sin hjælp, som RSA tager imod.

Imens kommer Nazim via sine kilder i indvandrermiljøet på sporet af en mulig attentatmand: Den udviste Ziad Melhem, der netop er observeret i Danmark med et stort beløb i kontanter til en bil. Da Ziads foto dukker op i RSA, genkender Sam Johnson ham som den, der i Jordan kaldes ”The Dane”. Jagten på Ziad sætter ind, og da den psykologiske profil viser, at Ziad skønnes rabiat, skærer Thea igennem: Brylluppet skal aflyses, trods Hallgrims protester.

Ziad ankommer til forsamlingshuset og parkerer den nyindkøbte Mercedes. Holsøe har ham på kornet, men så afblæses aktionen: Ditte og Frandsen har afhørt Ziads forældre og meddeler, at Ziad er forlovet med brudens søster og er gæst ved brylluppet. Bilen er en bryllupsgave. Ziad er frikendt. I det samme ankommer Sam Johnsons bil med Michael som chauffør. Undervejs har han rost Michael for hans udanske evne til at parerer ordrer uden at stille spørgsmål. Michael kender ikke til Dittes oplysninger, og i den tro at Ziad vil detonere bomben med sin mobil, skyder Michael - kraftigt opmuntret af Sam Johnson – Ziad. Aktionen har fået et uskyldigt offer.

Thea tager Stræde med til statsadvokaten for at belyse omstændighederne i sagen om Michaels drab på Ziad. Efter mødet indrømmer Stræde, at PET vidste, at Sam Johnson var meget uligevægtig efter den ydmygende død hans anden søn fik i Irak, og man burde have advaret RSA. Det tjener til Michaels forsvar, men denne viden vil amerikanerne aldrig lade indgå i sagen. Til gengæld har PET en ny profil af ”Danskeren”: Den drabsdømte William Høst Pedersen, der er konverteret til Hafiz, elite-muslim, i fængslet.

Michael er hårdt medtaget af skudepisoden og bliver indlogeret hos Marie. Hos Hallgrim dukker Eigilson op og vil flytte ind. Hallgrim konfronterer sin far med dengang, faderen voldtog Hallgrims kæreste, Isbjørg. Eigilson undskylder sig med, at hun ikke var nogen uskyldighed. Hun var allerede gravid - med Hallgrim – og skulle have en abort dagen efter!

Om afsnit 15
Kodenavn: Keres

TV-Drama