Ørnen Om Ørnen Billedgalleri Persongalleri Holdet bag Backstage Download Kommentarer
 
 
 
 
  Sæson 1  
 

Sæson 2

 
 

Sæson 3
Afsnit 17 - Kalypso
Afsnit 18 - Kalypso
Afsnit 19 - Thanatos
Afsnit 20 - Thanatos
Afsnit 21 - Minos
Afsnit 22 - Minos
Afsnit 23 - Ithaka
Afsnit 24 - Ithaka

 
 
 
Resumé af afsnit 24

Efter mere end 20 års fravær er Hallgrim tilbage i Island uden kendskab til, at øen netop i disse dage er rammen om et af de tilbagevendende møder mellem den russiske og amerikanske mafia. Hallgrims ferie er blevet afbrudt af jagten på manden, der stod bag drabet på Nazim og bortførelsen af Thea, den krigsforbryder anklagede Bosco Markovich.

I drømme opsøger Nazim fortsat Hallgrim - med en advarsel. Bosco har satset voldsomt på en deal med den russiske mafialeder Radomsky: Avanceret jamming udstyr til gengæld for en 7 årig islandske pige, Sif, hvis hjerte Bosco har tænkt sig som donorhjerte til hans egen syge datter, der opholder sig på en klinik ved Gardasøen.
Sammen med Hallgrim lykkes det islandsk politi at spore Sif. Radomskys håndlanger har dræbt pi-gens onkel og bortført pigen. Men på vej væk fra kysten får en helikopter kontakt til pigen, der er uskadt. Lebedev er flygtet og mødes i al hemmelighed med kæresten til den amerikanske mafialeder, Canino.

Tilbage i Danmark efterforsker Ditte og Frandsen en anden sag, der også har forbindelse til Ra-domsky. De beslutter sig for at rejse til Kaliningrad for at ransage en af russerens coastere, der sandsynligvis er blevet brugt som operationsstue, da en prostitueret kvinde blev dræbt for at hendes nyrer kunne sælges på det sorte organmarked.
Også CIA er til stede i Island og bekymret for Boscos jamming udstyr og ikke mindst for hans forbindelse til amerikanske og russiske gangstere. CIA kræver Bosco udleveret til USA, så snart
han pågribes. Men Hallgrim sætter sig imod, selvom han ved, det er en ulige kamp. Han vil have Bosco retsforfulgt i Danmark og siden i Haag ved den internationale krigsforbryderdomstol.
Med sin datter kritisk syg beder Bosco Radomsky om hjælp. Da Radomsky på det daglige møde med sin amerikanske kollega bringe dette op, afviser Canino rasende. Han er nervøs for den stigende opmærksomhed omkring topmødet og forlanger, at Radomsky aflyser købet af Boscos jamming udstyr - uanset konsekvenserne for Boscos datter.
Imens slår Ditte og Frandsens forsøg på at bevise Radomskys organhandel fejl - til gengæld gør
de en helt anden, meget personlig opdagelse - og Thea rammes af en personlig tragedie, da hen-des nye kærlighed, Milan Nacuk, bliver offer for mafia magtspillet i Island.
Også for Hallgrim bliver det sandhedens time, da hans søster røber, hvad der skete med hans
ungdoms kæreste, Isbjörg, og det barn hun ventede, dengang han forlod Island.
Canino og Radomskys pompøse fest i Den Blå Lagune er i fuld gang, da Hallgrim ankommer sam-men med aktionsstyrken for at hente Lebedev til afhøring. Men deres forsøg på anholdelse udlø-ser et voldsomt drama, da Lebedev afsløres sammen med Isabella.
Dagen efter fylder Hallgrim 40 år, han er tilbage på sin fødeø og genforenet med sin far, da Bosco kontakter ham. CIA har fundet frem til serberens skjulested, men som tidligere efterretningsmand, er det alligevel lykkes ham at flygte. Bosco tilbyder Hallgrim jammingen, hvis Hallgrim bringer ham til afsoning i Europa, hvor han trods alt kan se sin familie.

Om afsnit 24
Kodenavn: Ithaka

TV-Drama