Ørnen Om Ørnen Billedgalleri Persongalleri Holdet bag Backstage Download Kommentarer
 
 
 
 
  Sæson 1  
 

Sæson 2

 
 

Sæson 3
Afsnit 17 - Kalypso
Afsnit 18 - Kalypso
Afsnit 19 - Thanatos
Afsnit 20 - Thanatos
Afsnit 21 - Minos
Afsnit 22 - Minos
Afsnit 23 - Ithaka
Afsnit 24 - Ithaka

 
 
 
Sæson 3

De sidste otte afsnit af Ørnen på DR1.

Søndag 8. oktober starter sidste sæson af ’Ørnen’ på DR1 - med otte nye afsnit. Det er fortsat efterforskning af organiseret, international kriminalitet, der er opgaven for Rigspolitiets Særlige Afdeling. Hallgrim og Co. må imidlertid omorganisere, da Thea af justitsministeren bliver presset til at blive chef for et nyoprettet projekt på Balkan. Skønt Thea kun påtager sig at løbe projektet i gang, får hun hurtigt fjender, og da hun bliver udsat for dødstrusler, tager hun dem ikke tilstrækkeligt alvorligt.

I seriens sidste otte afsnit bliver Hallgrim og hans stab involveret i efterforskning af så vidt forskellige sager som narkohandel, pædofile netværk, krigsforbrydelser i det tidligere Jugoslavien, handel med ulovlige organer og midler til moderne krigsførelse - temaer der nærmest uhyggeligt aktuelt spejler dagens avisoverskrifter.
På det private plan synes det vigtigste i Hallgrims liv, som sædvanligt, at være kvinderne: Mens hans kuldsejlede forhold til Marie efterhånden er ved at være afklaret, bliver hans møde med den norske rederiarving, Estrid, unødvendigt kompliceret - samtidigt med at svenske Frida venter hans barn. Og det er først, da tragedien virkelig rammer Hallgrim, at han tager sit liv op til revision.

Marie er blevet en effektiv og solidarisk kollega, og da Thea påtager sig ledelsen af projektet i Balkan, bliver hun konstitueret som chef. Marie gør en meget stor, både professionel og personlig, indsats for at hjælpe Michael nu, hvor hans nedskydning af en uskyldig bliver genstand for et retsligt efterspil.

Det store spørgsmål for Michael er, om dette efterspil vil medføre, at han bliver suspenderet? Vil der blive rejst tiltale mod ham? I så fald vil han være en belastning for afdelingen. I ventetiden deltager han med vanlig energi i efterforskningsarbejdet, men er ikke altid helt så fokuseret som tidligere.

Nazim er fortsat Hallgrims nærmeste fortrolige. Hallgrim tolererer endog modstræbende, at Nazim trænger sig på omkring hans privatliv. Derfor bliver det også Nazim, som både presser og siden beskytter Hallgrim, når den afgørende rejse tilbage til Island endelig skal finde sted.

Frandsen stortrives med sit job, selv om det ikke er noget, han taler højt om - og han bliver ved med at forbløffe med sin kolossale viden. Han begynder tilmed at få et tættere og mere opmærksomt forhold til sine kolleger. Men Frandsen står, sammen med sine to drenge, overfor den største udfordring i sit privatliv, efter hans kone Elin har fået konstateret uhelbredelig kræft.

Dittes moderinstinkt gør hende til gruppens mest sociale medlem - hun er altid klar med en hjælpende hånd, selv om hendes tålmodighed med eksmanden Jens gang på gang bliver sat på prøve. Men Ditte er tæt på at krakelere fuldstændigt, da hun pludselig bliver ramt på sit absolut ømmeste punkt - sine børn.

Siden ’Ørnen’ forlod skærmen herhjemme i november 2005, har serien trukket flotte seerskarer i Tyskland, Norge, Sverige og naturligt nok Island, hvor gaderne ligger øde, når islandske Hallgrim Hallgrimsson er på spil. I øvrigt præsterer Jens Albinus i titelrollen ikke alene at kommunikere på engelsk, tysk, fransk og svensk - men også replikkerne på islandsk har han metodisk indstuderet. Ikke mindst seriens to sidste afsnit har været en voldsom - islandsk - mundfuld.

Godt hjulpet på vej af prisen som årets bedste tv-serie, da den Internationale Emmy Award 2005 i slutningen af november blev uddelt i New York, er ’Ørnen’ nu på vej verden rundt. DR samarbejder for første gang med et stort internationalt distributionsselskab, og det har medført gennembrud hos en lang række broadcastere. Serien foreligger allerede i tysk eftersynkronisering i kraft af samarbejdet med ZDF. Desuden er såvel en fransk som en italiensk eftersynkronisering på vej. Samtidig forberedes DVD-udgivelser af ’Ørnen’ i alle de involverede lande. I marts i år blev ’Ørnen’ nomineret til den fornemme tyske ”Der Grimme Preis”, ligesom serien er udvalgt til konkurrence i såvel årets Prix Italia i Venedig som Prix Europa i Berlin.

Foruden den faste kerne af skuespillere, Jens Albinus, Ghita Nørby, Marina Bouras, Steen Stig Lommer, Janus Bakrawi, Susan A. Olsen og David Owe, byder de nye episoder på et gensyn med bl.a. Henrik Lykkegaard, Karen-Lise Mynster, Tammi Øst, Jens Jørn Spottag, Morten Lützhøft, Malou Reymann, Melinda Kinnaman, Johan Kjellgren, Hasse Alfredson, Elva Ósk Ólafsdóttir, Maria Ellingsen, Inez Prange, Bjørn Floberg og Jeanette Hain.

Derudover vil en række nye gæstespilllere dukke op, bl.a. Michael Carøe, Carsten Bjørnlund, Claus Flygare, Laura Bach, Vivienne McKee, Julie Carlsen, Susanne Juhasz og Camilla Bendix.

De otte nye afsnit er naturligvis skrevet af seriens forfattere Mai Brostrøm og Peter Thorsboe, mens Jesper W. Nielsen, Rumle Hammerich, Louise Friedberg, Søren Kragh-Jacobsen og Niels Arden Oplev har instrueret, og Manuel Alberto Claro, Bo Tengberg, Henrik Jongdahl og Lars Vestergaard har fotograferet. Søren Gam og Anne Mette Bo Drivsholm er ansvarlig for scenografien, Jacob Groth har komponeret musikken, mens Michael Bille Frandsen er producent og Sven Clausen er executive producer.

TV-Drama