Ørnen Om Ørnen Billedgalleri Persongalleri Holdet bag Backstage Download Kommentarer
 
 
Forrige afsnit Nęste afsnit

 

Fiktion

I ’Ørnen’s første episode oprettes der i Danmark - ikke ulig de seneste tiltag i virkelighedens verden - en særlig afdeling under Rigspolitiet for grænseoverskridende, organiseret kriminalitet. Afdelingen etablerer, med udgangspunkt i den fælles nordiske kulturbaggrund, hurtigt et samarbejde med lignende myndigheder i Sverige, Norge og Finland.

Selv om den særlige afdeling naturligvis kun har juridisk myndighed i Danmark, vil den ofte følge efterforskningen til dørs på tværs af grænserne, først og fremmest i det nordiske rum - men afdelingen kan også, med udgangspunkt i Den europæiske Arrestordre, samarbejde med relevante politimyndigheder i hele det udvidede EU.

Afdelingen kan trække på informationer fra Interpol, Europol, PET og det nationale efterforsknings-center og har pligt til at efterforske proaktivt - hvilket vil sige, at man ikke behøver at vente på en anmeldelse for at gå i gang. Afdelingen kan benytte sig af både ordinære meddelere og civile agenter.

Den særlige afdeling skal naturligvis også efterforske re-aktivt, f.eks. hvis et drab på en udenlandsk narkobaron har fundet sted i Danmark. Afdelingen overdrages alle sager, hvor det er åbenlyst, at der er tale om grænseoverskridende, organiseret kriminalitet.