Ørnen Om Ørnen Billedgalleri Persongalleri Holdet bag Backstage Download Kommentarer
 
 
Forrige afsnit Nęste afsnit

 

Produktion

Seriens hoved-location bliver den yderste spids på Holmen ved indløbet til Københavns Havn. Som et vartegn for serien løfter Kong Chr. IV’ gamle mastekran sig over den bygning, som Rigspolitichefen har fået stillet til rådighed af Søværnet. Her passerer dagligt færgen til Oslo, og herfra er der udsigt til flere danske magtsymboler, bl.a. det nye operahus, Amalienborg og A.P. Møllers hovedsæde.

Seriens interiør er bygget i DR’s store filmstudie, hvor tidligere ’Nikolaj og Julie’, ’Rejseholdet’ og ’Taxa’ har skabt stolte traditioner. Her har scenografen Søren Gam skabt en imponerende dekoration i tre etager, hvor nutidige og fortidige materialer mødes. I studiet står desuden en politistation i moduler, der hurtigt kan ændres fra at illudere Kastrup over Göteborg til Oslo, Helsingfors eller Stockholm.

Serien produceres i blokke på 2 afsnit á 58 minutter. Hver blok får sin egen instruktør og fotograf, hvorfor serien bliver et stafetløb med deltagelse af en række af vore dygtigste filmkunstnere.

I hver eneste blok tilstræber plottene at bevæge sig over landegrænser. Udover det gennemgående tema med Hallgrims indre rejse, som allerede har ført til optagelser på Island, fører første blok til Sverige, anden og tredje blok til Norge og fjerde blok igen til Sverige. Det spændende samarbejde mellem de nordiske tv-stationer skal stå sin prøve, når instruktør, fotograf og deres kerne-medarbejdere fra Danmark suppleres med lokal filmkompetence.

Selve det kreative hold bag ’Ørnen’ byder på erfarne og højt anerkendte kunstnere, bl.a. flere gengangere fra ’Rejseholdet’ og ’Taxa’:

Forfattere: Peter Thorsboe & Mai Brostrøm

Instruktører:
Niels Arden Oplev (konceptuerende)
Jannik Johansen
Jørn Faurschou
Martin Schmidt
Søren Kragh-Jacobsen
Kristoffer Nyholm
m.fl.

Fotografer:
Lars Vestergaard (konceptuerende)
Eric Kress
Bjørn Blixt
Henrik Jongdal
Bo Tengberg
m.fl.

Klippere:
Søren B. Ebbe (konceptuerende)
Lars Therkeldsen
Kathrine Ambus
Marie Louise Bordinggaard
Leif Kjeldsen
m.fl.

Komponist: Jacob Groth

Designer: Søren Gam

Seriens produktionsledelse er også et stafetløb - mellem yngre og mere erfarne medarbejdere - der som gennemgående figurer og dermed ansvarlige for produktionen består af:

Line-producer: Pernille Sutherland
Producer: Michael Bille Frandsen
Executive Producer: Sven Clausen

TV-Drama