Ørnen Om Ørnen Billedgalleri Persongalleri Holdet bag Backstage Download Kommentarer
 
 
  Kodenavn Ithaka
Kodenavn Minos
Kodenavn Thanatos
Kodenavn Kalypso
Kodenavn Keres
Kodenavn Agamemnon
Kodenavn Erinye
Kodenavn Kronos
Kodenavn Hades
Kodenavn Nemesis
Kodenavn Ares
Kodenavn Ifigenia
Kodenavn Skylla
Kodenavn Sisyfos
 
 

Kodenavne fra mytologien

I politiet bruges kodenavne for alle operationer. I Ørnen bruger Rigspolitiets Særlige Afdeling kodenavne fra den græske mytologi. Her kan du se, hvilken mytologisk figur, der gemmer sig bag ugens kodenavn.

Kodenavn:
Agamemnon

Agamemnon var konge i Mykene og gift med Klytaimnestra.
Han spiller en af hovedrollerne i sagnet om krigen mod Troja, hvor det var ham, der indkaldte til felttog og var øverstbefalende. Årsagen til den trojanske krig var, at Agamemnons bror, Menalaos, var blevet svigtet af sin kone, den skønne Helena, som drog til Troja med elskeren Paris.

På sin vej mod Troja blev Agamemnon og hans folk opholdt at modvind, og det fik ham til at ofre sin datter Ifigenia til vindens gudinde, Artemis. Det tilgav Klytaimnestra aldrig - mens han var krig, tog hun sig en elsker, og da Agamemnon vendte hjem, tog hun en frygtelig hævn: Hun gav ham et velkomstbad, men kastede dernæst et net over ham, så hendes elsker med lethed kunne slå Agamemnon ihjel.

En krimi-odyssé
Hvorfor kaldes Ørnen en krimi-odyssé? Fordi Ørnens forfattere er insprirerede af Odysséen. Derfor er Ørnen fyldt med hints til det gamle græske heltedigt
Læs mere

Ørnen afsnit 12
Resumé afsnit 12


Ørnen afsnit 13
Resumé afsnit 13


Ørnen afsnit 14
Resumé afsnit 14