Ørnen Om Ørnen Billedgalleri Persongalleri Holdet bag Backstage Download Kommentarer
 
 
  Kodenavn Ithaka
Kodenavn Minos
Kodenavn Thanatos
Kodenavn Kalypso
Kodenavn Keres
Kodenavn Agamemnon
Kodenavn Erinye
Kodenavn Kronos
Kodenavn Hades
Kodenavn Nemesis
Kodenavn Ares
Kodenavn Ifigenia
Kodenavn Skylla
Kodenavn Sisyfos
 
 

Kodenavne fra mytologien

I politiet bruges kodenavne for alle operationer. I 'Ørnen' bruger Rigspolitiets Særlige Afdeling kodenavne fra den græske mytologi. Her kan du se, hvilken mytologisk figur, der gemmer sig bag ugen kodenavn.

Kodenavn: Skylla


På sin rejse hjem til Ithaka må Odysseus sejle gennem et smalt stræde.

På strædets ene side findes en mørk og tågefuld hule, der strækker sig mod underverden. I hulen bor et forfærdeligt uhyre med overkrop som en kvinde og underkrop som halen af en slangefisk: Skylla.

Hun har seks lange halse, der ender i afskyelige hoveder med tre rækker tænder. Når et skib sejler forbi, snapper hvert hoved en mand fra skibets besætning.

På strædets anden side findes den hæslige Karybdis. Hun er en nymfe, som Zeus har forvandlet til et uhyre. Karybdis indsuger tre gange om dagen strædets vand med en sådan kraft, at selv ikke havets Gud Poseidon kan redde de ulykkelige. Tre gange om dagen udspyr hun vandet igen uden indhold.

En krimi-odyssé
Hvorfor kaldes ’Ørnen’ en krimi-odyssé? Fordi 'Ørnen's forfattere er insprirerede af Odysséen. Derfor er Ørnen fyldt med hints til det gamle græske heltedigt
Læs mere

Om afsnit 3
Resumé afsnit 3

Tv-Drama