Ørnen Om Ørnen Billedgalleri Persongalleri Holdet bag Backstage Download Kommentarer
 
 
Forrige afsnit Nęste afsnit

 

Intro

I en stadig mere globaliseret - og dermed kompliceret og svært overskuelig - tid er det fristende for det enkelte menneske at lukke omverdenen ude og koncentrere kræfterne omkring det nære.

At undgå at falde for denne fristelse og i stedet tage ansvar i det internationale samfund er temaet i DR TV´s nye politiserie, ’Ørnen’. At undgå rastløsheden og flugten fra sig selv - at lære sig selv at kende - er opgaven for titelpersonen og dermed seriens andet gennemgående tema.

For at illustrere det internationale aspekt bliver ’Ørnen’ en stor nordisk samproduktion med mulighed for at skildre den grænseoverskridende kriminalitet gennem optagelser ikke blot i Danmark, men også på Island, i Norge og i Sverige - forhåbentlig også i Finland.

Med baggrund i stigende international anerkendelse og stor seertilslutning herhjemme til en række tv-serier - ’Taxa’, ’Rejseholdet’, ’Nikolaj & Julie’ og senest ’Krøniken’ - kaster DR TV-Drama sig nu ud i en moderne politiserie, produceret i tidens puls.

Det er lykkedes at samle et cast, der smukt balancerer erfaring og debut, ligesom en række af de filmfolk - forfattere, instruktør, fotograf, klipper, komponist - som stod bag ’Rejseholdet’ igen er samlet til denne nye og anderledes udfordring.

’Ørnen’ er planlagt sendt gennem 3 sæsoner med hver 8 episoder - i alt 24 episoder af en times varighed.