Ørnen Om Ørnen Billedgalleri Persongalleri Holdet bag Backstage Download Kommentarer
 
 


 
Hallgrim Ørn Hallgrimsson
 
  Efterforskningsleder. Hallgrim ligner en mand, der har let ved livet. Han er charmerende, handlekraftig og vittig - har en god fysisk, er en indlysende leder og en damernes ven med hele to lykkelige skilsmisser bag sig.
Læs mere
 
Thea Nellemann
 
  Politimester i Rigspolitiets nye afdeling for grænseoverskridende, organiseret kriminalitet. Udnævnelsen af Thea er en stor overraskelse - ikke mindst for hende selv.
Læs mere
 
Marie Wied
 
  Vice-politimester. Marie har vundet ry som en af sin generations bedste juridiske begavelser i retssalen. Ingen kan som hun tale til dommernes eller nævningernes følelser.
Læs mere
 
Nazim Talawi
 
  Kriminalassistent. Nazim er født i Danmark, som eneste dreng ud af en søskendeflok på fem, af palæstinensiske forældre. Han kunne ligeså godt være endt som kriminel, men kom ind i politiet via en bokseklub.
Læs mere
 
Villy Frandsen
 
  Vice-kriminalkommissær. Frandsen er hentet direkte fra Statsadvokaturen for Særlig Økonomisk Kriminalitet - i daglig tale kaldet bagmandspolitiet. Han har tidligere været tjenestegørende i Interpol, hvor han var udstationeret forbindelses-officer i Riga.
Læs mere
 
Michael Kristensen
 
  IT-ekspert. Michael er ofte den første, der møder og den sidste, der går. Han har tilsyneladende ikke noget liv udenfor kontoret.
Læs mere
 
Ditte Hansen
 
  Kriminalassistent. Ditte kommer fra Kriminalteknisk Afdeling, hvor hun var en af deres bedste polititeknikere. Hun elsker sit arbejde - at finde den lille brik, der kan få det store puslespil til at samle sig.
Læs mere


 
Johanna
 
  Hallgrims søster. Johanna er stærkt knyttet til hjemmet. Hun kunne have realiseret sine egne talenter, men broderens fravær bliver en undskyldning for at blive på Vest-manna. I stedet bliver hun sin mors støtte på sygelejet. Følelsesmæssigt er hun tæt forbundet med Hallgrim, men har også følt sig ladt i stikken, fordi han stak af fra øen
 
Holsøe
 
  Leder af Politiets Aktionsstyrke. Holsøe er, efter en flot karriere i politiet, blevet leder af Aktionsstyrken. Han kan bevare overblikket i pressede situationer, men det kniber med at holde hovedet koldt, hvis nogen står i vejen for de indøvede kommandoer. Holsøe elsker nemlig adrenalin-kicket, når specialtropperne skal vise, hvad de kan.
 
Alice Villum
 
  Justitsminister. Alice Villum er en glimrende politisk taktiker med en behændig sans for at undgå lurende skandaler indenfor sit ansvarsområde. Men samtidig er hun temperamentsfuld og lader sig af og til rive med af begivenhederne. Hun har været veninde med Thea siden ungdomsårene på jurastudiet, hvor Thea var hendes mentor.
 
Jens
 
  Chef for Kriminalteknisk Afdeling og tidligere gift med Ditte. Efter skilsmissen har Jens stiftet ny familie og glemmer ofte sine tre børn. I mange år har han og Ditte arbejdet parallelt: Hun lavede resultaterne, han tog æren! Jens betragter Dittes valg af Hall-grims gruppe som dybt illoyalt, og det har bragt det tidligere par yderligere på kant.
 
Søren Stræde
 
  Chef for Politiet Efterretningstjeneste. Søren Stræde har gjort kometkarriere og er nået til tops i PET i en ret ung alder. Der er ingen tvivl om hans kvalifikationer, men hans alder og selvsikre facon er en torn i øjet på ældre politifolk som Thea. Marie er mere åben overfor Strædes faglighed og charme, og de har tidligere haft et forhold.
 
Hauge
 
  Kriminalinspektør i norsk politi. Hauge er en god og dygtig kollega, når Hallgrims gruppe efterforsker i Norge. Samtidig er Hauge en mand med overskud og et muntert blik på verdens absurditeter.
 
Horace Rydén
 
  Svensk politikommissær. Rydén er dygtig og højtprofileret i svensk politi. Det var blandt andet ham, der tog initiativ til konferencen om kvindehandel. Privat er han velhavende og gift, men har også et godt øje til andre kvinder - særlig Marie...
 
Eddie
 
  Arbejder som portier på Hotel Opera, hvor Hallgrim bor fast. Eddie kan godt lide at snakke med Hallgrim, og gennem årene har de to udviklet et nærmest kammeratligt forhold til hinanden.
 
Eigilsson
 
  Hallgrims far forlod familien, da Hallgrim og Johanna var små. Han har rejst vidt omkring og stiftet ny familie i England. Eigilsson er en levemand, der forholder sig frit til både den gældende lov og moral og andres forventninger til ham.
 
Regine Eberlein
 
  Ledende kriminalkommisær i det tyske forbundspoliti i Berlin. Hun er ung, meget dygtig og ihærdig med sit arbejde og kendt for et heftigt temperament, når noget står i vejen for opklaringen.
 
Frida
 
  Frida er stewardesse og bor i Stockholm. Hun er mor til Maya, hvis far bor på Lanzarote. Selv om Hallgrim tidligere har knust hendes hjerte, har Frida altid bevaret kærligheden til Hallgrim. Så hun er lykkelig, da den gamle romance blusser op igen.
 
Ib Nellemann
 
  Theas mangeårige ægtefælle. Ib har gjort det rigtig godt karrieremæssigt, men har nu trukket sig tilbage til et liv, hvor han - udover et par fondsbestyrelser - kan nyde livet, sine interesser og Thea....
 
Isbjørg
 
  Isbjørg er Hallgrims ungdomskæreste. Hun begynder pludselig at vise sig for ham som et ’fylgja’ - det islandske ord for varsel. Hvad det er, Isbjørg varsler - og om hun findes i levende live, må fremtiden vise.
 
Elin Frandsen
 
 

Gift med Frandsen og mor til deres to drenge. Elin har været syg i mange år, uden nogen helt præcis diagnose - og uden at nogen tod hendes tilstand helt alvorligt. Da det går op for Frandsen, hvor slemt det står til, er det sent.

 
Estrid Eriksen
 
  Yderst velhavende arving til en norsk rederi-gigant Eriksen. Estrid har netop købt et hus på Holmen i København, men da hun alligevel ikke vil bo der, lejer hun det ud til Hallgrim - dog ikke helt uden bagtanker.
 
Frederik von Halle
 
  Den tidligere narkodømte Frederik Hall Jensen er efter nogle år i Colombia vendt hjem til en tilværelse på solsiden - nu under navnet Frederik von Halle. Hans forretninger tåler dog ikke dagens lys - hans formue er tjent på transnational narkohandel.
 
Storm
 
  Storm er en af landets dygtigste, men også mest kontroversielle advokater. Det er ham, der gang på gang er forsvarer, når landets mest hærdede kriminelle kommer i politiets søgelys. Dét job fører ham ofte forbi RSA.
 
Preben Nielsen
 
  Preben Nielsen er gift og far til Lærke. Sammen lever de et tilsyneladende normalt famileliv på en gård i Slangerup. Men sandheden er en anden: De er del af et inter-nationationalt netværk, der tjener tykt på at udleje deres datter til sex med pædofile.
 
Denise Brinsley White
 
  Den nygifte Denise er en kendt engelsk tv-journalist, der nu helhjertet skaffer midler til den kristne børnehjælpsorganisation ”Streetchild of God”. Hun er et godt meneske og ganske uvidende om både organisationens og hendes mands indblanding i pædofili.
 
Nino Djapic
 
  Nino stammer oprindelig fra det gamle Balkan, hvor han under borgerkrigen blev vidne til en frygtelig massakre. Nu lever han under vidnebeskyttelse i Danmark, og her har han sammen med kone og barn skabt en ny tilværelse.
 
Bosco
 
  Bosco er jurist og blev efter Balkan-krigen kaldt hjem for at få politiet på ret køl. Karrieren som politichef fik dog en brat ende, da Thea afslørede hans korruption og nu har ham i kikkerten for krigsforbrydelser. Men Bosco er også involveret i den serbiske mafia, og har fingre i jamming-udstyr, der er en trussel for ethvert moderne samfund.
 
Linda Krogsø
 
  Linda Krogsø er journalist på et stort dagblad og er på sporet af den mørklagte jamming-historie. Under påskud af at skulle lave et fødselsdagsinterview med Hallgrim, prøver hun at få bekræftet historien - og Hallgrim er ikke helt immun overfor hendes kvindelige charme.