BILLEDER: Først var der 'Hov-hov' og 'Uha-uha' - nu endevender DR ugen igen

I et år, hvor revyerne er ramt af corona, er den uge- og tidsaktuelle satire tilbage på DR1 og DRTV. Vi ser tilbage på 'Ikk', 'Hov-hov', 'Uha uha', 'Så gikk', og hvad programmerne tidligere har heddet.

 • Hver fredag lige nu kan du på DR1 og DRTV se 'Revy på afstand'. I en sommer, hvor Cirkusrevyen på Dyrehavsbakken i Klampenborg er aflyst, er skuespillerholdet sprunget til hos DR. Her behandler de den aktuelle verdenssituation og hverdagssituation, og i en række sketcher kommenterer holdet den forgangne uge. De medvirkende er Carsten Svendsen, Lisbet Dahl, Ulf Pilgaard, Mille Lehfeldt og Niels Ellegaard. (© mest@amproductions)
  1 / 13
 • Sjovt nok var Ulf Pilgaard, der fylder 80 år senere i år, allerede med fra 1968-1970, da DR kastede sig ud i satire og TV-revy og sendte 'Hov-hov'. Her ses han sammen med Kirsten Walther fra den lejlighed.
  2 / 13
 • Blandt forfatterne på 'Hov-hov' var kendte navne som Benny Andersen, Johannes Møllehave, Knud Poulsen, Lise Sørensen og Paul Hammerich. En af de mest centrale af de medvirkende var Buster Larsen (billedet), men også Birgit Zinn og Karl Stegger - udover førnævnte Ulf Pilgaard og Kirsten Walther. (Foto: Dr arkiv)
  3 / 13
 • Her ses Buster Larsen som Simon Spies i 'Hov-hov', men allermest kendt blev han for rollen som ægtemand, hvor han altid skældte ud på konen Magda, som man aldrig så. Han sluttede altid sine sketcher med at rase og råbe: 'Lorteland'. Selv den dag i dag hører man stadig dét udtryk. Billedet øverst på denne artikel viser netop en vredladen Buster Larsen, der udbryder det. I alt blev 'Hov-hov' sendt 38 gange på de to år. (Foto: Dr arkiv)
  4 / 13
 • Både Buster Larsen, Ulf Pilgaard og Karl Stegger var også med, da DR skabt afløseren til 'Hov-hov' - nemlig 'Uha-uha', som blev sendt fra 1972 til 1975. Her fik de kvindeligt selskab af Lise Ringheim og Elin Reimer. (Foto: Dr arkiv)
  5 / 13
 • Her ses Karl Stegger og Lise Ringheim i 'Uha-uha', som havde premiere 21. oktober 1972. Igen var det prominente forfattere, der stod bag satiren - nemlig navne som Lise Nørgaard, Johannes Møllehave og Paul Hammerich. (Foto: Dr arkiv)
  6 / 13
 • Udover at satiren blev sendt en stribe lørdage, var der også flere nytårsaftener, hvor 'Uha-uha' så tilbage på året. Her er det Sonja Oppenhagen, Elin Reimer og Lise Ringheim fra 1974. (Foto: Dr arkiv)
  7 / 13
 • De satiriske ugerevyer har ofte taget udgangspunkt i kendte menneskers gøren og laden, og i 1980'erne var det på ingen måde uvant at se Lisbet Dahl - der altså også er med i 'Revy på afstand' i 2020 - som den britiske premierminister Margaret Thatcher. Skuespilleren og sangeren Kurt Ravn gav den også jævnligt som daværende statsminister Poul Schlüter. (Foto: Dr arkiv)
  8 / 13
 • I slutningen af 1970'erne og i 1980'erne hed satireprogrammerne både 'Ikk'', 'Så Gikk', 'Ikk' igen', 'Klikk' og noget i den dur. Her er holdet fra 'Så Gikk' i 1983 med Kurt Ravn, Malene Schwartz, Claus Ryskjær, Lisbet Dahl og Ove Sprogøe. I hvert fald tre af dem var på det tidspunkt netop blevet færdige med 'Matador', som blev sendt fra 1978 til 1981. (Foto: Dr arkiv)
  9 / 13
 • Selvfølgelig blev der også taget fat på amerikanske Jane Fondas fitness- og workout-bølge i 1980'erne i 'Så Gikk'. 'Ikk' og 'Så gikk' m.m. blev blandt andet skrevet af Arne Forchhammer, Lise Nørgaard, Jørgen Hartmann-Petersen, Paul Hammerich, Karen Smith og Knud Poulsen. (Foto: Ulla Voigt)
  10 / 13
 • I 1983 var der selvfølgelig også referencer til Den Kolde Krig og våbenkapløbet i det årti. (© DR arkiv)
  11 / 13
 • Selvfølgelig kan Ulf Pilgaard også ses i sin glansrolle som Dronning Margrethe i 'Revy på afstand', som kan ses hver fredag klokken 21.30 på DR1 og på DRTV frem til og med den 7. august. (© mest@amproductions)
  12 / 13
 • På DRTV kan du se de tidligere afsnit af 'Revy på afstand' og på dr.dk/bonanza kan du se nogle af satireprogrammerne fra de tidligere år, som vi har skrevet om i denne artikel. Søg for eksempel på 'Hov-hov' og 'Uha-uha' på sitet. (© mest@amproductions)
  13 / 13
Facebook
Twitter