BILLEDER: Han var både statsminister og eks-mand i DR's dramaserier - Søren Spanning er død

Skuespilleren Søren Spanning døde onsdag, 68 år gammel. Gennem 35-40 år var han med i en stribe af DR's dramaserier, blandt andet 'Borgen', 'Taxa', 'Bryggeren' og 'Ørnen'.

 • Det var en skuespiller, der har haft roller i en lang række af DR's dramaserier gennem de sidste 35-40 år, som døde onsdag, 68 år gammel. Søren Spanning prøvede kræfter med en lang række TV-roller - ikke mindst på DR, hvor han i serien 'Borgen' nåede helt til tops og spillede statsminister Lars Hesselboe. Serien, som DR1 sendte fra 2010-2013, er en af DR's mest solgte dramaserier til udlandet. Så også her har mange altså stiftet bekendtskab med Søren Spanning. (© Mike Kollöffel, DR)
  1 / 9
 • Søren Spanning var uddannet på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1976, og allerede i årene efter fik han sine første TV-roller. Juledag 1981 spillede han med i Kaspar Rostrups opsætning af 'Misantropen'. Her spillede han blandt andre sammen med Kirsten Olesen. (Foto: Dr arkiv)
  2 / 9
 • I DR's serie 'Kald mig Liva' - om sangerinden Liva Weels liv, som DR sendte i 1992, spillede Søren Spanning (nummer to fra venstre) PH's ven Mogens Lorentzen. Her er det Tommy Kenter, der vil hilse på ham. (Foto: Foto: Hans Andersen)
  3 / 9
 • I serien 'Bryggeren' om Carlsberg-grundlæggerens liv havde Søren Spanning rollen som politikeren og juristen Orla Lehmann. Serien blev sendt i 1996-1997. (Foto: Dr arkiv)
  4 / 9
 • Søren Spanning fortalte også om sit arbejde på TV undervejs i karrieren. Her ses han sammen med skuespilleren Ole Ernst i programmet 'Scenen' i 1997. (Foto: Hans Andersen)
  5 / 9
 • Pernille Højmark havde den centrale rolle som Lotte i DR's dramaserie 'Taxa', der var i 56 afsnit og blev sendt fra 1997 til 1999. Søren Spanning havde rollen som Lottes eks-mand Claus, og han var med i de 12 af afsnittene. Taxa Efter først at være blevet opsøgt af sin eksmand (Søren Spanning) befinder hun sig pludselig i en livstruende situation med en fuldstændig desperat kunde. (Foto: Ulla Voigt)
  6 / 9
 • Søren Spanning var også med i flere af dramaserierne, som DR har modtaget en international Emmy-pris for. Her er han fra 'Ørnen', hvor han spiller en forretningsmand, der lige her under en ridetur bliver passet op af Le Mabé (Trevor Laird), som vil lave en aftale med ham. (Foto: Ulla Voigt)
  7 / 9
 • DR-serien 'Livvagterne' modtog ligeledes en Emmy. Og hvor Søren Spanning spillede statsminister i 'Borgen', havde han rollen som Justitsministeriets departementschef i 'Livvagterne', hvor han blandt andre spillede sammen med Ellen Hillingsø. (© Foto: Mike Kollöffel, DR)
  8 / 9
 • Privat har Søren Spanning dannet par med skuespilleren Karen-Lise Mynster siden 1980'erne. Hun er lige nu aktuel i hovedrollen som justitsminister i DR's dramaserie 'Når støvet har lagt sig'. Datteren Rosalinde Mynster er også skuespiller og kendt fra TV og film. Søren Spanning blev for seks år siden ramt af en hjerneblødning, der gjorde ham lam i venstre side. Hans sidste rolle var i kortfilmen 'Afvej', der kom i 2015. (Foto: Jason Alami)
  9 / 9
Facebook
Twitter