BILLEDER: Jakob Ellemanns familie er kendt fra TV

Som ny formand for Venstre har Jakob Ellemann-Jensen udsigt til masser af medietid, og det ligger til familien. Både far, mor og farfar har præget radio og TV fra DR.

 • På sin nye post som formand for Venstre er Jakob Ellemann-Jensen samtidig også sikker på, at han kommer en masse i fjernsynet og radioen. Og det er noget, der på ingen måde ligger hans familie fjernt. Hans forældre og hans farfar har i den grad også haft medietid - dog især fordi de var ansat i DR eller hyret til særlige opgaver. (© Debatten)
  1 / 10
 • Jakob Ellemann-Jensens mor er Alice Vestergaard, som både har gjort sig i DR's radioprogrammer, på DR's dengang ene TV-kanal og siden hen også på TV 2. Alice Vestergaard var den første kvinde i Danmark, som 'fik lov' at læse Radioavisen - og ikke kun børs- og fiskerinoteringer. Det var i 1962, og det banede vejen for mange andre kvinder siden hen. Posten var også udskældt. Flere kunne ikke forlige sig med, at det nu var en kvindestemme, der læste nyhedstelegrammerne. (Foto: POUL PETERSEN © Scanpix)
  2 / 10
 • Da DR oprettede TV-Avisen i 1965 spillede Alice Vestergaard også en central rolle i opbygningsarbejdet. Her ses hun sammen med programchef Hans Jørgen Jensen, som senere blev DR's generaldirektør, og producer Hanne Hass.
  3 / 10
 • Ligesom Alice Vestergaard havde været den første kvindelige oplæser af Radioavisen i 1962, blev hun også den første kvindelige oplæser af TV-Avisen i 1965. Det gjorde nu ikke den store forskel for hende, hvor hun skulle møde op, for begge dele blev dengang sendt fra Radiohuset på Rosenørns Allé på Frederiksberg. (© DR TVarc)
  4 / 10
 • Alice Vestergaard, der er 82 år i dag, var senere med, da 'Søndagsmagasinet' (nu '21 Søndag') blev oprettet i 1980. Her er hun fra lanceringen af programmet - sammen med Ole Thisted og Jørgen Flindt Petersen, der også var værter på søndagsprogrammet på DR's dengang ene TV-kanal. (Foto: Foto: DR Arkiv)
  5 / 10
 • Jakob Ellemann-Jensens far er Uffe Ellemann-Jensen, der også har været formand for Venstre og var udenrigsminister fra 1982-1993. Uffe Ellemann var journalist og økonomisk-politisk medarbejder i DR fra 1970-1975, hvor han også nåede at være medarbejdervalgt medlem af Radiorådet, som det hed dengang. Her er Uffe Ellemann-Jensen i gang med at interviewe den daværende chef for Verdensbanken, Robert McNamara. (Foto: Foto: DR Arkiv)
  6 / 10
 • Uffe Ellemann-Jensen var også med til at dække kommunalvalg for DR i 1974, inden han året efter blev chefredaktør for dagbladet Børsen, og i 1977 blev valgt til Folketinget for Venstre.
  7 / 10
 • Jakob Ellemann-Jensens farfar, Jens Peter Jensen (1922-1993), var også journalist - ligesom far Uffe. Jens Peter Jensen arbejdede blandt andet som redaktør på Børsen og senere chefredaktør på Fyns Tidende. Jens Peter Jensen bliver kaldt den første journalist, som gjorde politisk karriere via TV. I 1964 medvirkede han i marts i programmet 'I krydsild' med Flemming Madsen som vært. Jens Peter Jensen charmerede mange med sit fynske sprog, og kort tid efter blev han tilbudt Ringsted-kredsen for Venstre. Han blev valgt og sad i Folketinget uafbrudt frem til 1973, og siden var han skiftevis inde og ude frem til 1990. Billedet her er fra en slags forgænger til 'Mads & Monopolet' - nemlig programmerne '20 spørgsmål - Spørg bare', som blev sendt over flere år - og her fra 1970 med Erhard Jacobsen, Cleo Jensen, Jens Peter Jensen og Ella Wang. (Foto: Dr arkiv)
  8 / 10
 • Farfar Jens Peter Jensen blev en kendt og afholdt mand - blandt andet via Otto Leisners 'Fup eller fakta'-quizzer i 1970'erne. Her er Jens Peter Jensen flankeret af daværende kulturminister Niels Matthiasen og CD'eren og senere minister Arne Melchior. (Foto: Anne Grethe Brixvall)
  9 / 10
 • Endelig er der også Karen Ellemann, som har samme far som Venstres nye formand - nemlig Uffe Ellemann-Jensen. Hun har ikke arbejdet i DR, men som minister har hun dog været i for eksempel 'Debatten' på DR2, hvor billedet stammer fra, flere gange. Karen Ellemann er uddannet lærer, men hun har også selv arbejdet i medieverdenen - nemlig som konsulent på radiostationen The Voice, som administrationschef i Brinkmann Kommunikation og som selvstændig journalist. Jakob Ellemann-Jensen selv er cand.merc.jur. - og han har modsat resten af familien ikke rigtig været ansat i mediebranchen.
  10 / 10