BILLEDER: Jytte Dreyer er død - hun var på skærmen i over 30 år

'Klassequiz', 'Ryg og Rejs', 'Otium' og 'Musik i arbejdstøjet' var blot nogle af de mange programmer, Jytte Dreyer var vært for i DR Provinsafdelingen. I weekenden døde hun, 92 år gammel.

 • Kun få dage efter sin 92-års fødselsdag er DR's mangeårige vært Jytte Dreyer død. (Foto: DR.)
  1 / 10
 • Jytte Dreyer, der oprindeligt var uddannet møbelarkitekt, kom til DR i 1960'erne, og hun var vært på adskillige programmer for stort set alle aldersklasser i løbet af de over 30 år, det blev til på skærmen. Her er hun fra 'Lørdagsmagasinet' i 1960'erne. På det tidspunkt var hun ikke ansat i DR endnu, men DR blev så begejstret for hende, at hun efterfølgende blev det. (Foto: Dr arkiv)
  2 / 10
 • I den første del af TV-karrieren lavede Jytte Dreyer for eksempel 'Klassequiz'. (Foto: Svend-Erik Jacobsen)
  3 / 10
 • Her dystede børn fra 6. klasser over hele landet om vidt forskellige spørgsmål. (Foto: DR.)
  4 / 10
 • Selv om Jytte Dreyer var meget på skærmen, lavede hun også både radio og arbejde bag skærmen. I 1979 var hun for eksempel producer på julekalenderen 'Jul i Gammelby', der stadig står som et kært minde for mange. (Foto: DR.)
  5 / 10
 • Den tidligere danske mester i roning, Jytte Dreyer, var for eksempel også vært for quizzen 'Ryg & Rejs' i 1986 og 1987. Det var en rejsequiz om et europæisk rejsemål. Det ene hold røg ud, det andet vandt en rejse. Holdene var par, der på en eller anden måde er i familie. (Foto: DR.)
  6 / 10
 • "Smoking, sikkerhedshjelm og supertankere, symfoniorkester og solister - det er musik i arbejdstøj", hed det blandt i programteksten, når DR i 1992 og 1993 sendte 'Musik i arbejdstøj' med Jytte Dreyer som vært, og Børge Wagner i spidsen for det, der dengang hed Radiounderholdningsorkestret. Her havde for eksempel GASA i Aarhus, togfabrikken Scandia, Lindø Skibsværft og mange flere besøg af programmet. (Foto: DR.)
  7 / 10
 • Jytte Dreyer og Børge Wagner arbejdede også sammen om programmerne 'Udspil'. (Foto: Klaus Kurup)
  8 / 10
 • Jytte Dreyer lavede mange programmer for børn og unge, men også for ældre - ikke mindst i programserien 'Otium' i 1980'erne. Det var et program, der tog den ældre generations vilkår op. (Foto: DR.)
  9 / 10
 • I sommerserien 'I dur på Mols' fik Jytte Dreyer sig også en svingom - her med Niels Hovgaard, som mange måske husker fra 'TV i teltet' og andre af DR Provinsafdelingens programmer. Efter Jytte Dreyer gik på pension fra DR i 1997, holdt hun masser af foredrag - blandt andet om sin tid i DR. (Foto: DR.)
  10 / 10
Facebook
Twitter