BILLEDER: Og sport...Claus Borre er fyldt 75

Claus Borre var en af landets mest kendte sportsværter i DR gennem snart 30 år og bød blandt andet velkommen til 'Sportslørdag', OL og VM i fodbold. Den 28. oktober fyldte han 75 år.

 • Hvis der er en, der har læst mange tipskuponer og sportsresultater op, er det Claus Borre. Gennem snart 30 år - fra 1977 til 2005 - var han både reporter, vært, redaktionschef og kommentator hos DR Sporten. Og med en karriere, der tog sin begyndelse i monopoltiden, blev Claus Borre også en af landets mest kendte sportsværter. Billeder het er fra fodbold-VM i Spanien i 1982, hvor Claus Borre var en af værterne. Mandag den 28. oktober fyldte han 75 år. (Foto: Dr arkiv)
  1 / 10
 • Claus Borre blev uddannet journalistelev på Helsingør Dagblad i 1964 og kom senere til Ritzaus Bureau. Sporten begyndte han allerede at beskæftige sig med i 1968, da han kom til Berlingske Tidende. Her arbejdede han indtil han kom til DR, hvor han her er i redigeringslokalet. Claus Borre huskes ikke mindst for at have været vært på adskillige sportslørdage - dengang DR sendte tipsfodbold og anden sport lørdag eftermiddag . Det gjorde DR fra 1969 og cirka 30 år frem. (Foto: Preben Trunshøj)
  2 / 10
 • Claus Borre har dækket en lang række store sportsbegivenheder - både i Danmark og udlandet. Han har ofte taget del i EM og VM i fodbold, ligesom det blev til en stribe Olympiske Lege gennem de snart 30 år i DR. Her ses han flankeret af kolleger som Niels Christian Niels-Christiansen, Frank With, Poul Erik Andersson, Hans Grønfeldt og mange flere. (Foto: Anne-Grethe Svendsen)
  3 / 10
 • Claus Borre har altid haft en svaghed for motorsport, og det kommenterede han blandt andet for DR. Og pressebillederne i 1990'erne foran TV-Byen i 2860 Søborg blev lavet i en smart rød sportsvogn. (Foto: Valdemar Vedel)
  4 / 10
 • For små 20 år siden talte Jan Magnussen taler ud til DR's motorsportskommentator Claus Borre om sit ulykkelige Formel I-eventyr og sin daværende meget lykkelige tilværelse i USA, hvor han kørte i Le Mans-sportsvognsserien. (© Print)
  5 / 10
 • Claus Borre nåede også at lægge navn til et DR-program. Det gjorde han under OL i Sydney i 2000, hvor DR1 hver aften i den bedste sendetid havde Hans Otto Bisgaard, Michael Carøe, Natasja Crone og Claus Borre på skærmen i "Claus, Carøe og Crone". Hans Otte Bisgaard sendte blandt andet anderledes reportager hjem til de danske seere, (© Henrik Dithmer)
  6 / 10
 • Det er efterhånden en lang årrække, DR har sendt sportskavalkader omkring nytår. Claus Borre og Benedikte Strøm var de to værter, der førte seerne sikkert igennem årets højdepunkter i sportsverdenen i 'Sport 2002'. (Foto: Ulla Voigt)
  7 / 10
 • Da VM i fodbold blev fløjtet i gang i 2004 kunne seerne møde fire VM-værter i DR-regi, nemlig Claus Borre, Louise Bjerregaard, Kim Vejrup og Jens Harder Højbjerg. Dette VM blev samtidig det sidste, Claus Borre dækkede i DR-regi. (Foto: Ulla Voigt)
  8 / 10
 • Claus Borre valgte at sige op i DR efter 28 år i 2005, fordi han havde fået jobbet som direktør i fodboldklubben B93. Hans afløser på DR Sporten blev den tidligere fodboldspiller Peter Møller. Her er de i DR1's 'Året der gik' fra det år. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  9 / 10
 • Som mangeårig vært på skærmen var Claus Borre også inviteret med til DR's 90-års fødselsdag den 1. april 2015. Her ses han fra ankomsten sammen med fru Lone. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  10 / 10