(Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

BILLEDER: Selv Shu-bi-dua har sunget om Hans Otto - nu fylder han 75

Hans Otto Bisgaard blev oprindeligt ansat til 'forefaldende arbejde' i DR. Det blev til næsten 47 år med både radio og fjernsyn. Fredag fyldte han 75 år.

 • Da Hans Otto Bisgaard i 1970 blev ansat i DR, hyrede P3's daværende rockredaktør Palle Aarslev ham til 'forefaldende arbejde'. Det må man sige, det blev til for Hans Otto Bisgaard, der fredag den 7. august kunne fejre 75 års fødselsdag. Gennem 47 år var han med til at lave stort og småt i DR, inden han i 2017 slukkede mikrofonen for sidste gang på P4 og P5. Her er han fra programmet 'Sommerferiebussen' i 1999, hvor han sætter en stjerne haj ud i Oceanariet i Nordsømuseet i Hirtshals. (© Jørgen Hjort)
  1 / 16
 • Hans Otto Bisgaard var i gang med at læse kemi på Københavns Universitet og havde kortvarigt været ansat som truckfører på Nordisk Kabel og Tråd, da han kom inden for dørene i DR - og i første omgang Radiohuset på Frederiksberg. I flere år havde Hans Otto Bisgaard været formand for Brøndby Pop Club, som havde præsenteret navne som Led Zeppelin, Jethro Tull og Rod Stewart for koncertgængerne, og det var den glødende musikinteresse, der førte Hans Otto Bisgaard til radioen - i første omgang for at lave indslag og interviews til programmet 'Beatrapport' på P3.
  2 / 16
 • I første omgang sendte Hans Otto Bisgaard radio fra 1970-1987, inden der så fulgte 10 år som meget central TV-vært i bedste sendetid. Et af de mere markante progammer i radioen var ungdomsprogrammet ’Radio Rita’, der blev sendt fra 1983-1987 og var en ny og banebrydende måde at lave P3-radio på. De fire faste på det program var Monica Krog-Meyer, der fylder 70 år i næste uge, Hans Otto Bisgaard, Poul-Erik Heilbuth og Hans Bülow. 'Radio Rita' blev sendt om eftermiddagen fra klokken 15 til 16 på P3, og en del husker, at det var programmet, de lavet lektier til i 1980'erne. (© DR)
  3 / 16
 • I et interview til dr.dk/omdr har Hans Otto Bisgaard tidligere sagt, at en af karrierens største overraskelser for ham, var da han i 1983 blev hevet til side af sin daværende chef, Jørn Hjorting. Han ville høre, om Hans Otto Bisgaard ville være 'morgennisse' på P3 dét år. Hans Otto betingede sig, at Shu-bi-dua-forsanger Michael Bundesen - der for øvrigt også var P3-vært i 1970'erne - blev medvært. Selv kalder Hans Otto Bisgaard 'Morgennisserne' for en af sine sjoveste opgaver i DR, og senere fik han faktisk den ære at blive nævnt i Shu-bi-dua-sangen 'Familien kom til kaffe', hvor en linje lyder: 'Og de tabte alt i lotto - og blev trøstet af Hans Otto'. I mange år - fra 1974-1995 - sendte DR Radio morgennisser op til jul, og blandt værtsparrene var Michael Bundesen radiovært, Shu-bi-dua-forsanger med mere, og Hans Otto Bisgaard, der fortsat flittigt er at høre i radioen.
  4 / 16
 • Ikke færre end fem gange har Hans Otto Bisgaard dækket OL for DR - her i 1988 sammen med Karin Palshøj fra DR Sporten, hvor OL var i Seoul i Sydkorea. - På et tidspunkt i 1980'erne foreslog jeg den daværende sportschef, om ikke DR ikke også skulle dække alt det, der foregik rundt om OL, og det kom jeg så til, forklarede Hans Otto Bisgaard til dr.dk/omdr i 2017. (Foto: Bent Paulsen)
  5 / 16
 • Hans Otto Bisgaard dækkede både OL i Los Angeles, Seoul, Barcelona, Atlanta og Sydney i 2000, hvor han her besøger en dansk bager 'down under'. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Bjarne Bergius Hermansen)
  6 / 16
 • Successen med 'Radio Rita' var stærkt medvirkende til, at Hans Otto Bisgaard blev vært for en lang række TV-programmer på DR1 fra 1987 til 1997. Det første TV-program, han lavede, var 'Smil - du er på' sammen med Jarl Friis-Mikkelsen, der også havde lavet P3 i sine unge dage. Flere af Hans Otto Bisgaards programmer var også opkaldt efter ham selv, for eksempel 'Hos Otto' og 'Ærlige Otto'. Fotoet her er nu fra 1995 og programmet 'Under uret'. (© Grab)
  7 / 16
 • Én af de figurer, som Hans Otto Bisgaard var med til at lancere på skærmen, og som var med i en række af hans programmer gennem årene, var barmfagre Erna Iversen (til højre) og tjener Frandsen - begge spillet af Peter Larsen. (Foto: Anne Grethe Svendsen)
  8 / 16
 • Hans Otto Bisgaard startede med at lave rockinterviews, og undervejs blev det da også stadig til flere musikinterviews, også på TV. Som her hvor Hans Otto Bisgaard interviewer sangeren Joe Cocker. (Foto: Gregers Nielsen)
  9 / 16
 • Populærmusikken og Melodi Grand Prix har Hans Otto Bisgaard også været vært for. For eksempel i 1997, hvor Dansk Melodi Grand Prix blev holdt i TV-Byen, og hvor Kølig-Kaj vandt med nummeret 'Stemmen i mit liv'. Her er det nu ikke Kølig-Kaj, men DR's daværende generaldirektør Christian Sandø Nissen, Hans Otto Bisgaard er sammen med. (Foto: MIKAL SCHLOSSER © Scanpix)
  10 / 16
 • I 2002 kunne et af DR's ældste programmer - 'Julehilsen til Grønland' - fejre 70-års-jubilæum. Her var Hans Otto Bisgaard og Julie Berthelsen sammen om at sende hilsnerne i det stemningsmættede program. (Foto: Ulla Voigt © Ulla Voigt)
  11 / 16
 • Flere gange har Hans Otto Bisgaard også været inde over det kongelige stof. Som i 2000, da han interviewede Kronprins Frederik om den 28.000 lange hundeslædetur rundt i Grønland. (© Morten Carlsson)
  12 / 16
 • Hans Otto Bisgaard sendte 'Bryllup på P4' sammen med DR's mangeårige kongelige reporter Mogens Rubinstein, da Kronprins Frederik og Mary Donaldson blev gift i 2004. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  13 / 16
 • I dag holder DR ikke længere slotskoncerter ved Ledreborg Slot nær Lejre, men gennem mere end 20 år var Hans Otto Bisgaard vært ved dem og ved nytårskoncerterne med det daværende DR Underholdningsorkestret. Her er Hans Otto Bisgaard fra 2014-koncerten. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  14 / 16
 • Hans Otto Bisgaard rundede sin DR-karriere af, hvor han startede - nemlig i radioen. Op igennem 2010'erne og frem til 2017 var han yderst morgenduelig i programmet 'Morgenstund', som blev sendt fra klokken 5 til 6 på hverdage og fra klokken 6 til 7 i weekenden. (Foto: Ulla Voigt © Ulla Voigt)
  15 / 16
 • Den 28. februar 2017 sendte Hans Otto Bisgaard for sidste gang. 47 år efter han var gået gennem svingdøren, blev der holdt afskedsreception, hvor blandt andre kollegaen Jørgen de Mylius dukkede op. De to er stort set jævnaldrende, ligesom de også begge har lavet radio og TV for DR undervejs. Jørgen de Mylius gør det stadig - og har gjort det siden 1963. På dr.dk/bonanza kan du søge på 'Hans Otto Bisgaard' og fortsat se og høre en stribe af de programmer, som den nu 75-årige vært var med til at lave gennem årene. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  16 / 16