Fra DR's gamle fotoalbum: Bent Bertramsen havde både styr på nyheder og 'Næste uges TV'

Søndag den 21. februar var det 80 år siden, at Bent Bertramsen blev født. Han blev kun 56 år, men nåede at blive både den yngste vært for TV-Avisen og stå i spidsen for klassikeren 'Næste uges TV' undervejs.

(Foto: DR TVarc © Type 1)

I en tid med masser af TV-kanaler kan det lyde specielt, at der engang var et program, der hed ’Næste uges TV’, og at det var en af de helt store seermagneter lørdag aften.

Men sådan var det, og Bent Bertramsen var – sammen med blandt andre Anne Jerichow – en af de populære værter på udsendelserne, der typisk blev sendt omkring klokken 20.00 i slutningen af 1970’erne og i 1980’erne og kiggede frem på, hvad der var i vente i 'billedkommoden' ugen efter.

Søndag den 21. februar er det 80 år siden, at journalist Bent Bertramsen kom til verden. Han blev kun 56 år og to dage gammel, idet han døde den 23. februar 1997.

Trods sin tidlige død nåede Bent Bertramsen at blive en populær TV-vært, der undervejs også modtog Se & Hørs Seerpris i 1970.

24 år og TV-Avisen-vært

Bent Bertramsen voksede op i Tønder, og han fik sin uddannelse som journalist på dagbladet Vestkysten i Esbjerg. Han kom til DR som 22-årig, og da TV-Avisen i 1965 havde premiere, blev han med sine 24 år den yngste vært.

Sammen med Eric Danielsen og Claus Jacobsen var han på det første hold af TV-Avisen-værter, og gennem resten af 1960’erne og indtil 1975 var han en af nyhedsværterne, som stort set alle så i monopolfjernsynet, hvis de da havde et fjernsyn.

Herefter blev Bent Bertramsen det, der dengang hed udsendelsesleder i DR, og det var i den forbindelse han også kom til at lave ’Næste uges TV’, som kun gjorde ham endnu mere populær.

Han var væk fra DR i nogle år fra 1989 til 1992, inden han sluttede med at lave Kortbølgeradioen, som dengang sendte til danskere i udlandet.

Bent Bertramsen var stærkt optaget af at dykke, hvad han blandt andet gjorde i Det Røde Hav. Det var også under en rejse til Sharm-el-Sheikh i Egypten, han døde for 24 år siden – kun to dage efter sin 56-års fødselsdag.

  • Anne Jerichow og Bent Bertramsen var nogle af værterne, der præsenterede 'Næste uges TV', som var stort og populært i 1970'erne og 1980'erne. (Foto: DR Arkiv)
  • TV-avisens Studie på 4. sal i Radiohuset, i forgrunden kontrolrummet, 1967-68. Bent Bertramsen er vært - og på skærmen til højre. Foto: DR Arkiv.
  • Bent Bertramsen er her i gang med valgdækning i slut-60'erne. Foto: DR Arkiv.
1 / 3

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter