Fra DR's gamle fotoalbum: Sådan så det ud, da Grand Prix-deltager i år vandt for 43 år siden

En af årets store overraskelser i 'Dansk Melodi Grand Prix' er, at Mike Tramp deltager igen - efter at han vandt i 1978 sammen med Mabel. Vi har været i det gamle fotoalbum for at finde ham fra dengang.

(© Anne-Grethe Svendsen)

Da deltagerne onsdag blev præsenteret til ’Dansk Melodi Grand Prix’ den 6. marts, var én af de helt store overraskelser, at den nu 60-årige Mike Tramp – født som Michael Trampenau – deltager med sangen ’Everything is Alright’.

Sidst Mike Tramp var at finde på en Grand Prix-scene var nemlig i årene 1978 og 1979, hvor han selv var 17-18-år gammel. I disse år var han teenageidol og medlem og forsanger i gruppen Mabel.

Det lykkedes for Mike Tramp og Mabel at vinde i 1978, og gruppen repræsenterede Danmark ved Eurovision Song Contest, der blev holdt i Paris dét år. 1978 var faktisk et helt særligt Grand Prix-år, for det var første gang, Danmark var med igen siden 1966.

DR’s ledelse havde holdt en pause fra konkurrencen. Men med et stort show den 25. februar 1978 fra Tivolis Koncertsal i København, hvor Jørgen de Mylius for første gang var Grand Prix-vært, blev der for alvor skudt gang i danskernes Grand Prix-interesse igen.

Vandt foran Brødrene Olsen

Og det var Mike Tramp og Mabel med til at sætte i gang. Seks sange var med i showet, og Mabel vandt en klar sejr – foran Brødrene Olsens ’San Francisco’. Jørgen og 'Noller' Olsen fik så en international sejr senere – i år 2000, mens Mabel måtte nøjes med en 16. plads i Paris i 1978.

Mabel mistede dog ikke lysten til at være med, og året efter - i 1979 - deltog Mike Tramp og Mabel igen med nummeret ’Saturday Show’, som fik en 5. plads.

Siden har Mike Tramp også været et internationalt navn og spillet i ’Freak of Nature’, ’White Lion’ og solo.

- Efter alle årene og et helt livs erfaringer føles det rigtigt at stå på scenen til 'Dansk Melodi Grand Prix' og at kunne bringe rocklyden ind til Danmarks største musikfest, siger Mike Tramp til DR i forbindelse med, at han atter er med i ’Dansk Melodi Grand Prix’ efter 42 års pause.

Du kan allerede nu høre nummeret – for eksempel via denne side nedenfor på dr.dk/grandprix.

  • Sådan så pointtavlen - og Jørgen de Mylius - ud, da Mabel vandt i Tivolis Koncertsal i 1978. Foto: Anne-Grethe Svendsen.
  • Stortrommen, der blev håndteret af Christian Have, spillede en central rolle i 'Boom Boom' i 1978. Det er Mike Tramp til venstre. Foto: Anne-Grethe Svendsen.
  • Sådan så scenen ud, Mabel vandt på i 1978. Foto: Anne-Grethe Svendsen. (© Anne-Grethe Svendsen)
  • Mike Tramp i dag. (Foto: Morten Madsen)
1 / 4

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter