(© DR)

To markante DR-kvinder og en 'Matador'-stjerne får plads opkaldt efter sig

På Frederiksberg kan man nu snart gå en tur på Lis Møllers og Helle Gotveds Plads, ligesom Helle Virkners Plads også er på vej. I forvejen har Tine Bryld en plads opkaldt efter sig i kommunen.

 • To markante DR-skikkelser og en regulær 'Matador'-stjerne har nu udsigt til at få hver deres plads på Frederiksberg. Inden længe vil man for eksempel få mulighed for at gå på Lis Møller Plads, der kommer til at ligge ved Roskildevej/Dalgas Boulevard på Frederiksberg. Lis Møller blev uddannet journalist i 1930'erne og ansat i DR fra 1949, hvor hun først lavede radio og fra 1956 også kom til TV. Lis Møller blev ikke mindst kendt for sine programmer om socialstoffet, og hun var god til at få folk til at fortælle deres egen historie. Noget af det, hun beskæftigede sig meget med var forholdene for enlige mødre, børnehjemsbørn og psykisk syge, og i 1974 modtog hun DR's Krygerprisen for sin glimrende måde at formidle på. I flere perioder var hun også medlem af Folketinget for De Konservative. Foto: DR Arkiv.
  1 / 5
 • På Frederiksberg vil man nu også snart kunne bevæge sig på Helle Gotveds Plads, der kommer til at ligge ved Rolighedsvej. Gymnastikpædagogen, forfatteren og radioværten Helle Gotved (1912-2006) drev sit gymnastikhus på Vodroffsvej på Frederiksberg, og gennem 26 år - fra 1966 til 1992 - var hun lørdag morgen på P1 vært for programmet 'Ha' det bedre', hvor hun blandt andet gav bud på gymnastiske øvelser, man selv kunne lave hjemme på gulvet. (Foto: Aage Sørensen © Scanpix Denmark)
  2 / 5
 • Også en folkekær skuespiller, der havde sine helt store glansroller i DR-dramaserier som 'Huset på Christianshavn' og 'Matador' - nemlig Helle Virkner får nu en plads opkaldt efter sig, skriver Frederiksbergliv.dk. Den kommer til at ligge, hvor Den Grønne Sti krydser Howitzvej på Frederiksberg. Helle Virkner var ikke mindst kendt fra film, TV-serier og skuespil, ligesom hun boede mange år på Frederiksberg. Her sad hun også i kommunalbestyrelsen for Socialdemokratiet fra 1974 til 1982. Her ses Kristen Skjern og Elisabeth Friis fra 'Matador', spillet af Jesper Langberg og Helle Virkner. (Foto: Else Tholstrup)
  3 / 5
 • En anden kendt DR-personlighed, nemlig socialrådgiveren og radioværten Tine Bryld (1939-2011), der blandt andet huskes for sit arbejde med 'Tværs'-programmerne for unge, har allerede en plads opkaldt efter sig på Frederiksberg. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  4 / 5
 • Tine Brylds Plads ligger i dag lige foran Forum, og så man kigger over på det gamle radiohus i Rosenørns Allé, hvor DR boede indtil anden halvdel af 00'erne. Både Lis Møller, Helle Gotved, Helle Virkner og Tine Bryld kan du se og høre gamle klip og programmer med på dr.dk/bonanza. (Foto: Kirsten Stubbe-Teglbjærg)
  5 / 5