(Foto: Dr arkiv)

Poul Thomsen er død: Han var dus med dyrene og havde en naturlig forklaring

Der var nærmest ikke et dyr, som Poul Thomsen ikke præsenterede for seerne gennem sine 23 år i DR. Se billeder fra årene her.

 • DR's mangeårige dyreven og vært Poul Thomsen er død, 84 år gammel. Gennem 23 år - fra 1977 til 2000 - var der nærmest ikke det dyr, han ikke præsenterede seerne for i sine dyreprogrammer, som her i 'En naturlig forklaring', som Poul Thomsen var vært for fra 1989 til 2000. (Foto: Klaus Kurup)
  1 / 9
 • Poul Thomsen var selvlært journalist og TV-vært, og han gjorde egentlig sin entré i TV-verdenen som kilde i et program om fisketure. DR blev imidlertid så glad for hans indsats, at han blev opfordret til at lave en stribe børneprogrammer - 'Dig og dyrene', som blev sendt fra 1976-1979. (Foto: Kjeld Arnholtz)
  2 / 9
 • Da DR i 1979 sendte den populære julekalender 'Jul i Gammelby', var Poul Thomsen fortælleren. Her var der også rig mulighed for at hilse på hans gamle danske hønsehund, Balder. Hunden var stort set altid med i udsendelserne - også i 'Dus med dyrene' for hele familien, som Poul Thomsen var vært for fra 1980-1985. Der udbrød nærmest landesorg og gav i hvert fald masser af medieomtale, da Balder døde i 1984. (Foto: Dr arkiv)
  3 / 9
 • Da Poul Thomsen i 1980'erne stod for kåringen af Danmarks nationalfugl i sine 'Dus med dyrene'-programmer, må man sige, at seerne var med på ideen. I en tid, før man kunne sms'e og sende mails, modtog Poul Thomsen omkring 233.000 breve. Vinderfuglen blev for øvrigt knopsvanen. (Foto: Bent Paulsen)
  4 / 9
 • Lige før monopolbruddet i 1988 var Poul Thomsen vært for det, der blev kaldt Provinsafdelingens firehjulstrukne naturserie 'Det derude'. Her tog Poul Thomsen seerne med rundt i landet til alt det derude i naturen, som det hed i programoversigterne. (© Klaus Kurup)
  5 / 9
 • 'Hund og hund imellem' med undertitlen 'den vov'ede hundequiz' var en quiz, som DR sendte i en 10-års periode fra 1988 til 1998. Her blev ikke mindst komikerparret Jan Monrad og Søren Rislund kendt for deres optræden, fordi de var kommentatorer ud over det sædvanlige, når de deltagende hunde skulle dyste på agilitybanen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  6 / 9
 • 'Hund og hund imellem havde flere prominente i dommersædet. Her ses Ghita Nørby fra en aften, hvor den glade dværgpuddel Emil fra Galten dystede imod det finurlige gadekryds Fuzzy fra Odense. (© Flemming Jeppesen)
  7 / 9
 • Også Elin Reimer var dommer i 'Hund og hund imellem' i løbet af årene. Her fra midten af 1990'erne. (Foto: Klaus Kurup)
  8 / 9
 • I et af Poul Thomsens sidste programmer for DR i 2000 var DR's nuværende sundhedskorrespondent og daværende vært for 'Lægens Bord', Peter Qvortrup Geisling med i 'En naturlig forklaring'. De to gav et naturligt svar på, om det var korrekt, at menneskeblod på sin vis er giftigt - også for mennesker. På dr.dk/bonanza kan du se flere af programmerne, der er nævnt i artiklen her. (© Hans Bølcho)
  9 / 9