Motor Mille

Univers

Figuren Motor Mille er fast indbygger i Ramasjang og er spillet af Mille Gori. Vi har mødt Mille i forskellige Ramasjang-programmer så som Ramasjang Club, Godmorgen Ramasjang, Monster Buster, Motor Mille og Børnebanden og endnu flere. Hun er aktuel i Motor Mille på Cirkustur, Motor Mille på Maksintur og Motor Mille og Uniformerne – og i sommeren 2019 er hun igen med i Cirkus Summarum.

Det er ikke uden grund, at Mille bliver kaldt Motor Mille – hun har benzin i blodet og motorolie i håret. Hun elsker hestekræfter og store maskiner.

Ramasjang Club

I de 15 programmer af Ramasjang Club lærer Motor Mille en gruppe børn en række dansekoreografier til forskellige sange fra Ramasjang universet. Motor Mille transporterer sig rundt i en klassisk rød sportsvogn. I titelsangen lyder det: ”Hop og drej rundt. Tag med på eventyr. Og på et sekund, danser vi hele verden rundt.” Børnene får lov til at komme med idéer til seje dansemoves, når der skal freestyles. Musikken spilles fra Motor Milles store Boombox, som hun har med sig overalt.

Motor Mille og Børnebanden

Programserien Motor Mille og Børnebanden er en helt ny serie, hvor tre børn kaster sig ud i en spændende mission mod Den Sure Mand. Han har endnu en gang sat en stopper for noget af det, som gør det sjovt at være barn. Sammen med Motor Mille lægger de en snedig plan, og børnene skal samarbejde og være modige for at klare missionen. Programmet indeholder fysisk og kreativ opgaveløsning. I programmerne rejser Motor Mille fra Ramasjang-øen hen til børnene. Mille rejser gennem underjordiske tunneler, som forbinder alle vindmøller rundt omkring i Danmark. Med sig på sine rejser har hun himstregimsen, som er en udstoppet fugl udstyret med kamera og propel.

Motor Mille på cirkustur

Motor Milles drøm er at optræde i cirkus – og helst med hendes egen seje Nimbus-motorcykel. Hun drager derfor på motorcykeltur ud til de danske cirkusser for at bede dem lære hende at udføre et motorcykelnummer – men ingen cirkusser vil lade hende opføre det farlige nummer. Tilgengæld lærer hun nye og udfordrende cirkusnumre, som alle vises i aftenens forestilling – og hun kører glad fra cirkusset.

Motor Mille balancerer på stole i Cirkus Baldoni, laver show med hullahopringe i Cirkus Krone, laver tricks med grisene Luna og Alfred i cirkus Mascot, kører på ethjulet cykel i Cirkus Kæphøj, underholder som klovnen Milletto i Cirkus Arli og laver et farligt trapeznummer i Cirkus Arena.

Motor Mille på maskintur

Motor Mille elsker store maskiner, og i denne programserie prøver hun kræfter med kendte og ukendte maskiner – og hun lærer, at hvis man skal køre dem, så skal man øve sig. Hun prøver en brandbil med redningslift, en monstertruck, en dumper, en redningsbåd, en asfaltudlægger, en helikopter, en flishugger, en skraldebil, en gravko og en grødehøster.

Motor Mille og uniformerne

Motor Mille ved en masse om uniformerede mennesker – og deres maskiner, og hun synes, at det er sejt at hjælpe andre. I denne serie besøger Mille, folk der har uniform på, når de arbejder, hun vil gerne lære, hvorfor det er vigtigt at hjælpe andre – og hvordan man gør det, sådan hun kan vise børnene, hvormange der i Danmark lever af at hjælpe andre samt vise, hvor seje de er.

Mille er med som politimand, helikopterredder, flybrandmand, livredder, skorstensfejer, soldat, ambulanceredder og livvagt.

Alle programmerne er for Ramasjang-målgruppen (de 3 – 6-årige)

Vært

Mille Gori optræder som figuren Motor Mille på Ramasjang. Hun er let at genkende med de to tykke blonde fletninger. Hun har ofte gammeldags motorbriller på og forskellige udgaver af kedeldragter.

Illustreret figur

Motor Mille er fuld af eventyr og fart over feltet. Hun er adræt, men også elegant og selvsikker i sine bevægelser.

Hun er også nysgerrig og undersøgende, hvilket kommer til udtryk i hendes kropssprog og ansigtsmimik. Motor Milles lange fletninger er altid foran hendes krop, da de er et stærkt kendetegn for karakteren. Fletningerne svinger efter Milles bevægelse, og skal animeres med en fornemmelse af tyngde.

Farvepalette

6 point illustration

Poses

Animation

Rekvisitter

Få adgang til karakterens illustrationsfiler fra en ekstern computer ved at skrive til designmanager Anna Nyvang (annp@dr.dk).

Tilgå filerne via en DR-computer på DR_DESIGN-serveren her:

PC:

\\net.dr.dk\nle\950_ISILONX\DR_MASTERDESIGN\DR_DESIGN\DR_Basis\ DESIGNPAKKER\RAMASJANG\KARAKTERER

MAC:

smb://net.dr.dk/nle/950_ISILONX/DR_MASTERDESIGN/DR_DESIGN/DR_Basis/ DESIGNPAKKER/RAMASJANG/KARAKTERER

Locations

Hvert afsnit starter i Motor Milles værksted, hvor hun arbejder på sit køretøj og har en indledende dialog med en flok søde børn.

I Motor Mille på cirkustur besøger Motor Mille 6 forskellige cirkusser i det danske sommerland. Motor Mille kører afsted på sin Nimbus motorcykel og besøger eksempelvis Cirkus Baldoni, Cirkus Arli og Cirkus Arena.

I Motor Mille på Maskintur kører Motor Mille afsted i sin grønne sportsvogn og i de 10 afsnit besøger Motor Mille udendørsarbejdspladser. Eksempelvis besøger hun søerne i København, der skal renses, en motorvej, hvor der lægges asfalt og en skov, hvor der hugges flis.

I Motor Mille og uniformerne hiver Motor Mille en uniform ud af et brunt folkevognsrugbrød og tager på besøg i det danske land hos folk, der hjælper andre. Hun besøger eksempelvis en livredder på stranden, en skorstensfejer på byens tag og en helikopterredder i en kæmpe hangar.

Elementer

Motor Mille kører rundt i gamle sportsvogne og på gamle motorcykler iført hendes genkendelige kørebriller og sort læderjakke med ”Motor Mille” skrevet bagpå. Motor Mille har altid en heldragt på – en kedeldragt, overalls eller lignende.

Motor Milles univers er fyldt med musik, store maskiner og glimmer sko – og hendes værksted, der er fyldt med værktøj, motorolie, gamle hjelme, bildæk og flagranker i loftet.

Moodboards

Moodboards kun til referencebrug.

Motor Mille på cirkustur
Motor Mille på maskintur
Motor Mille og uniformerne

Typografi & Logo

Logo: Motor Mille (er ikke brugt på tv)

Logo: Ramasjang Club

Logo: Motor Mille & Børnebanden

Logo: Motor Mille på Cirkustur

Logo: Motor Mille på Maskintur

Logo: Motor Mille & Uniformerne

Fotos og brug af fotos

Få adgang til billederne ved at kontakte DR Salg: drsales@dr.dk

Brug af alle billeder skal godkendes på forhånd. Ikke alle fotos er i høj nok opløsning til store tryk.