Onkel Reje

Univers

Onkel Reje universet, med Mads Geertsen i den centrale rolle som Onkel Reje, er udfoldet i programmerne Onkel Reje & Børnenes Brevkasse og Onkel Rejes Sørøvershow. Derudover opfattes Onkel Reje som fast indbygger i Ramasjang og optræder løbende i magasinprogrammer som Godmorgen Ramasjang, Hej Ramasjang. Han har optrådt live i Cirkus Summarum 2014 samt med egne koncert shows over hele landet. I forbindelse med Børnenes Brevkasse er udgivet en CD med Onkel Reje, som bl.a. indeholder børnehittet ”Jeg ka’ ikke li’ at gå i bad”.

I Onkel Reje og Børnenes Brevkasse fra 2012 (sæson 1 og 2 – i alt 14 afsnit) er Onkel Reje brevkasse vært sammen med karakteren Brille, som spilles af Brian Lykke. Det er en musikalsk og legesyg brevkasse, hvor man blandt andet møder den enarmede akrobat, verdens blindeste linedanser, Mormor og ikke mindst Onkel Rejes sure sokker. Grafisk benyttes en collagestil. I programmerne besvarer Onkel Reje spørgsmål fra børn på sin helt egen humoristiske og en anelse ’politisk ukorrekte’ måde fra basen i Onkel Rejes studie med de rødternede gardiner.

Fotos og framegrabs kun til referencebrug. Ikke trykkvalitet.

Onkel Rejes Sørøvershow er Onkel Rejes andet program fra 2014 (12 afsnit), hvor han igen optræder sammen med Brille, spillet af Brian Lykke – som også spiller en række bikarakterer i universet. I Onkel Rejes Sørøvershow udforsker Onkel Reje og hans bedste ven Brille havets mysterier i et elskeligt crazy-humor skattejagtsprogram. Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af et barn, som skal med på skattejagt med opgaver og mødermed bikarakterer som f.eks. Den skæggede havfrue.

Programmets base er det store træ sørøverskib, som Onkel Reje og Brille sejler på til klassiske sørøver locations – f.eks. den øde ø. Det visuelle univers er præget af 3D animationer og mange special effects.

Fotos og framegrabs kun til referencebrug. Ikke trykkvalitet.

Programmerne er henvendt til børn i alderen 3-6 år - Ramasjangs primære målgruppe.

Karakter

Figuren Onkel Reje, spillet af Mads Geertsen, er en sjov og lidt skør og sjusket udseende fyr – der synger ”Jeg kan ikke li’ at gå i bad” og andre numre i en iørefaldende og ironisk dansk-top stil. Karakteristisk for Onkel Reje er hans store brune fuldskæg, lange tjavsede hår, store sorte briller, pibe i munden og topmave. Onkel Reje taler med en karakteristisk hæs stemme og er den antiautoritære barnlige voksen, der prutter og fjoller.

Medværten Brille, spillet af Brian Lykke, er det naive sidekick. En høj tynd fyr med lyst hår, som altid er iført røde smækbukser og tophue. I de forskellige programmer klædes Brille ud, som forskellige mere eller mindre faste bikarakterer som f.eks. Slik konge og Mormor.

Onkel Rejes kostume

 1. 1

  Lyserød skjorte (pantone 494 U)

 2. 2

  Røde seler (Pantone 711 U?)

 3. 3

  Gråternede bukser

 4. 4

  Hvid sejlerhat med sort kvast i ”Onkel Reje og Børnenes Brevkasse” / Sort sørøverhat med guldkant og fjer i ”Onkel Rejes sørøvershow”

 5. 5

  Brun træpibe

 6. 6

  Store sorte briller

Brilles kostume

 1. 1

  Røde Smækbukser

 2. 2

  Blåmønstret Tophue m. gule tern

 3. 3

  Lyserød Skjorte i ”Onkel Reje og Børnenes Brevkasse”/ rød- og lyserødstribet t-shirt

 4. 4

  ”Onkel Rejes Sørøvershow”

 5. 5

  Kondisko

Illustreret figur

Onkel Reje er en meget ekstrem karakter i både sprog, udseende og udtryk. Dette afspejles også i hans karakteranimation i den tegnede udgave.

Her benytter Onkel Reje sig af et stort kropssprog og ekstreme poses med en hel del squash and stretch. Hans gang foregår med double bounce med lange skridtm for at understrege hens sorgløse og positive attitude.

Onkel Rejes matroshat sidder let på hovedte, og hopper med i hans op- og ned bevægelser, og det fedtede nakkehår dingler let efter hans hovedbevægelser.

Farvepalette

6 point illustration

Poses

Onkel Rejes Heavyband

Animationer

Rekvisitter

Få adgang til karakterens illustrationsfiler fra en ekstern computer ved at skrive til designmanager Anna Nyvang (annp@dr.dk).

Tilgå filerne via en DR-computer på DR_DESIGN-serveren her:

PC:

\\net.dr.dk\nle\950_ISILONX\DR_MASTERDESIGN\DR_DESIGN\DR_Basis\ DESIGNPAKKER\RAMASJANG\KARAKTERER

MAC:

smb://net.dr.dk/nle/950_ISILONX/DR_MASTERDESIGN/DR_DESIGN/DR_Basis/ DESIGNPAKKER/RAMASJANG/KARAKTERER

Locations og elementer

Børnenes Brevkasse har omdrejningspunkt i Onkel Rejes studie, som er lavet med Green Screen 3D animation og elementer af cut-out klip (collagestil). Det grafisk skabte studie udtrykker en hyggelig stemning med et snert af kolonihavestil. Faste elementer er flag, pibe, sæbebobler.

Studiet består af et værelse med et stort træskrivebord, hvorfra Brille og Onkel Reje besvarer børns spørgsmål. På skrivebordet står et lille Dannebrogsflag og en hundestatue. I baggrunden er placeret et vindue med kig til marker og lyseblå himmel. På væggene hænger et stort ur af træ samt billeder af karakteren Mormor og et sørøverskib. Vinduet er omgivet af rød- og hvidternede gardiner.

I hvert afsnit besøger Brille og Onkel Reje et sted som f.eks. slikland, en racerbane eller Mormors hus - for at undersøge de breve og spørgsmål, som børnene sender til dem.

Onkel Rejes Sørøvershow er også lavet med Green Screen 3D animation. Onkel Rejes Sørøvershow foregår på et stort realistisk 3D animeret sørøverskib, som holder til på åbent hav.

Derudover findes der afsnit i programmet der er lavet som collagestil med cut-out animation, f.eks. med Brille og Onkel Reje- En tredje visuel stil består af klassiske animationselementer i form af det håndtegnede skattekort og palmeøen.

Visuelle elementer er pibe, øde ø m. palme, sørøverskib, udkigspost, skattekiste. ror, anker, tønder, kanon, piratflag med dødningehoved og piber i stedet for knogler og sejl med rød/ hvide striber.

Fra sørøverskibet drager Onkel Reje og Brille på tur sammen med børn, som er klædt ud i piratkostumer. De rejser rundt til andre locations, blandt andet en øde ø, via det animerede skattekort, som viser ruten.

Framegrab fra Onkel Rejes sørøvershow (illustrationer Frederik og Mads Geertsen)

Typografi

Der er ingen selvstændig typografi. Brug derfor Ramasjangs typografi DR Publik Rounded.

Logo

Der er en række forskellige logoer, som kan bruges efter aftale.

Logo: fra CD og DVD udgivelse

Logo: Logo fra Onkel Reje og Børnenes Brevkasse med lyserød skrift og Dannebrogsflagelement (TV.) basis-Logo ved siden skal eventuelt laves (TH.)

Logo: Logo fra Onkel Rejes Sørøvershow med guld skrift (TV.)

Logo fra Onkel Rejes Sørøvershow uden titel på show. Kan anvendes som basislogo på Onkel Reje-materiale (TH.)

Fotos og brug af fotos

Fotos fra Onkel Reje og Børnenes Brevkasse. Brug af alle billeder skal godkendes på forhånd. Fotos kan bruges i mindre formater da opløsningen ikke er til trykkvalitet.

Fotos fra Onkel Rejes Sørøvershow – billederne er generet fra video og greenscreen. Brug af alle billeder skal godkendes på forhånd. Foto 1.- 8. kan bruges til mindre formater da opløsningen ikke er høj nok til tryk.

Produkteksempler