Britta Nielsens adgangskort til Socialstyrelsen

Stem ved at skrive "ting 1" i en sms og send til 1212 - det koster 1 kr plus almindelig takst.

Hvordan viser man, at 2018 blev året hvor svindel, snyd & bedrag var en del af hverdagen, og hvor den perfekte forbrydelse alligevel ikke betalte sig.

DR Fyns indstiller, Christian Knud Larsens, første tanke var at udstille de 111 millioner, den tidligere medarbejder i Socialstyrelsen, Britta Nielsen, er sigtet for at have svindlet sig til.

"Men risikoen ved at udstille så mange kontanter, ville nok være for stor. Det kunne jo være, Olsenbanden kom forbi", lyder det fra Christian Knud Larsen.

I stedet kom han på den ide, at man kunne udstille Britta Nielsens adgangskort til Socialstyrelsen. Ifølge myndighederne var det jo netop hendes status som særligt betroet medarbejder, som gav hende adgang til det bedrageri, hun er sigtet for.

"Et adgangskort kan måske også godt ligne et dankort lidt. Og jeg tænker, hun med det kort, var tæt på at begå den perfekte forbrydelse, men hun blev heldigvis stoppet, fordi en vaks medarbejder vågnede op", siger Christian Knud Larsen, som ærgrer sig over, at de 111 millioner kunne være brugt til mange gode ting blandt socialt udsatte.

Den indstilling var så god, at det fynske dommerpanel valgte forslaget som landsdelens vinder og kandidat til den landsdækkende afstemning. Panelet bestod af museumsdirektør Niels Valdersdorf Jensen, revydirektør Jan Schou og bagsideredaktør Hans Faarup.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter