En gummisko fra en hjemløs

Stem ved at skrive "ting 4" i en sms og send til 1212 - det koster 1 kr plus almindelig takst.

En gummisko er den genstand, som skal dyste mod otte andre ting, der er udvalgt af DR’s P4-stationer til Din Ting - Vores historie 2018, hvor vindergenstanden skal udstilles på Nationalmuseet.

"Tingen er meget 2018, hvor der er kommet en "os og dem"-kultur. Som de hjemløse også understreger, er det blevet ”ulovligt” at være hjemløs i Danmark", lyder det fra Laura Mille Andresen der er afgående elevrådsformand fra Næstved Gymnasium og medlem af P4 Sjællands dommerpanel.

Sammen med formidlingschef Ea Stevns Matzon fra Museum Vestsjælland og direktør Hjalmar Hansen fra Vordingborgkøkkenet udpegede hun gummiskoen blandt de 51 forskellige bud, som lytterne var kommet med.

For Hjalmar Hansen viser skoen også nogle af skellene i samfundet. På den ene siden kan der trækkes 12 mia ud af statskassen i ulovligt tilbagebetalt udbytteskat, på den anden side kan hjemløse anholdes efter nye regler, der blev indført for at forhindre romalejre:

"Forslaget her samler alle de ting helt perfekt, så det er en værdig vinder", mener Hjalmar Hansen.

Ea Stevns Matzon var den eneste i panelet med museumsbaggrund. Hun peger på, at danske museer er fulde af guldhorn og skatte, men at vi ofte glemmer at vise hvordan man har det i bunden af samfundet.

Det var Charlotte Carlsen fra Holeby på Lolland der havde foreslået gummiskoen, og hun var først og fremmest glad for at hendes sejr kan være med til at sætte fokus på emnet.

"Det er et stort problem i øjeblikket. Særligt unge hjemløse. Derfor har jeg foreslået en gummisko", lyder det fra Charlotte Carlsen.

"De sidste fire år, har vi haft min datter og hendes kæreste boende, fordi de ellers var blevet hjemløse", begrunder Charlotte Carlsen sit valg af genstanden.

Facebook
Twitter