Kronprinsens Royal Run-trøje

Stem ved at skrive "ting 5" i en sms og send til 1212 - det koster 1 kr plus almindelig takst.

Mandag d. 21. maj fik danskernes hjerter sendt det blå blod direkte i benene, da ikke mindre end 70.575 løbere var klar til motionsløbet ”Royal Run” landet over.

I anledning af Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag d. 26. maj, havde en række atletik- og idrætsforeninger med Dansk Atletik Forbund i spidsen arrangeret det enorme motionsløb i Danmarks fem største byer.

Løberne i hhv. Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København/Frederiksberg kunne vælge mellem to distancer: en britisk mil (1,609 kilometer) og 10 kilometer.

Målt på antal tilmeldte er Royal Run det største 10 kilometers-løb nogensinde i Danmark, og det 8. største løb i verden. 1 mil-distancen i København endte endda med at blive den største i hele verden målt på antal tilmeldte og slog dermed både New York og Chicago.

I alle fem løbsbyer var Kronprins Frederik personligt til stede i løbet af dagen og løb 1 mil-distancen sammen med de lokale deltagere. Hver by havde et tema, som afspejlede Kronprinsens liv. Han startede i Aalborg kl. 9.00 om morgenen, hvor temaet var barndommen. I Aarhus var det studietiden, i Esbjerg soldatertiden, Odense havde OL-tema, og i København var der fokus på fremtiden som Danmarks konge.

I Aalborg deltog 9.151 løbere, mens tusindvis af tilskuere var mødt op for at heppe og hylde Kronprins Frederik. Der blev også fulgt flittigt med ved tv-skærmene. En af dem, der fulgte løbet tæt hjemme fra stuen, var Lis Bang Christensen fra Aalborg.

Selvom hun ikke var ude at lufte løbeskoene, så var hun alligevel utroligt begejstret for den glade folkestemning og den massive hyldest til ”vores alle sammens kronprins”, som hun skriver.

Også det nordjyske dommerpanel delte Lis Bang Christensens glæde over at se, hvordan et event på den måde kunne samle en befolkning om noget positivt midt i en tid med politisk og kulturel polarisering.

"At løbe forrest i at samle danskerne – lige fra børn til pensionister – fra det nordligste til det østligste Danmark og på tværs af religiøse, etniske og kulturelle forskelligheder. Det gør kun en ægte konge!"

Facebook
Twitter