Ny chef i DR: ’Det sværeste har været at styre min begejstring’

Camilla Rozenfeld fik sit første chefjob, da hun blev leder af DR Trekanten i Vejle. Her skal hun både udvikle de omkring 20 medarbejdere og sikre, at redaktionen er relevant både i sendeområdet og i de landsdækkende udsendelser.

- Jeg er blevet mødt af søde og imødekommende medarbejdere, og det har gjort det nemt at træde ind i chefjobbet, fortæller Camilla Rozenfeld. (Foto: © Rasmus Dyrberg Hansen)

Det var som at vende hjem til et sted, hun kendte godt, men hvor der alligevel er sket store ændringer.

Det er den følelse, Camilla Rozenfeld sidder med, når hun nu kigger tilbage på 2019, hvor hun den 1. marts begyndte som chef for DR Trekanten. Hun kom fra en stilling som redaktionsleder på TV Syd, men har tidligere været reporter og morgennyhedsvært på P4 København.

- Grundstammen er den samme her som på P4 København: Vi kender området og dem, vi sender til, og vi har den store kærlighed til radiolyden. Men der er sket meget i DR i de tre år, jeg har været væk. P4 har fået et fedt boost, så jeg synes, at hjemmet er blevet flottere. Spare- og udviklingsplanen har blandt andet skabt et øget fokus på den digitale udvikling, som P4 også er en del af med digitale reportere. Og så synes jeg, at vigtigheden af, at vi skal være noget for folk med vores journalistik, er blevet endnu tydeligere. Her har P4 en stærk platform, siger Camilla Rozenfeld.

Dr.dk/omdr møder den 32-årige chef på redaktionen i Vejle. DR Trekanten holder til på 4. sal i højhuset ’Den Hvide Facet’, der med sine 17 etager er byens højeste bygning. Der er udsigt til havnen og Vejlefjordbroen. Det er herfra, at omkring 20 medarbejdere producerer radio til P4-lytterne i Trekantområdet og til P5’s morgenprogram.

Skal finde frem til svarene

Det er dit første chefjob. Hvordan er det at træde ind i sådan et job?

- Jeg er blevet mødt af søde og imødekommende medarbejdere, og det har gjort det nemt at træde ind i chefjobbet. På den ene side kan man sige, at man sidder meget alene som chef på et distrikt. På den anden side har jeg et stort netværk med andre distriktschefer og andre chefer i DR, og det er en god hjælp. Det har ubetinget været en god oplevelse, men det er noget andet at komme tilbage til en anden rolle, siger Camilla Rozenfeld.

Med chefjobbet følger også opgaven med at udvikle medarbejderne.

- Det er et kæmpe ansvar. Det er en stor, men ikke nem, opgave. Jeg vil gerne være ordentlig, men jeg må også træffe beslutninger, hvor nogle er enige og andre uenige. Det handler om, at vi leverer bedst muligt sammen. Det er ikke mig, der har svarene på alting, men det er mig, der skal finde frem til svarene. Jeg oplever, at der på redaktionen er en forståelse for, hvad vi er her for, hvad vores projekt er, og det er rart at mærke, fortæller Camilla Rozenfeld.

Hvad har været det sværeste i dit nye job?

- At styre min begejstring, griner Camilla Rozenfeld og fortsætter:

- Jeg synes, det er et fedt projekt, men skal man køre med 140 km/t eller holde sig inden for fartgrænsen? Jeg vil ud over stepperne. Jeg synes, det er en fantastisk opgave, vi skal løfte her på DR Trekanten. Og at DR i sin strategi har som ambition at understøtte demokratiet er spot on for mig. P4 er en del af hverdagslivet rundt omkring i Danmark. Vi kan skabe sammenhængskraft, og vi kan hjælpe til, at folk forstår hinanden eller hinandens forskelligheder.

Sætter et stort aftryk lokalt

Et konkret eksempel på nærheden i DR Trekantens dækning viste sig, da redaktionen i 2019 rykkede ud af lokalerne i højhuset i en uge for at sende fra lokationer rundt om i sendeområdet – blandt andet fra en daginstitution.

- Vi var ude i lytternes virkelighed, og vi arbejdede med begrebet ’nul kasketter’. Det vil sige, at vi kun ville have almindelige mennesker i radioen. Vi ville prøve at få så mange forskellige mennesker med som muligt i et forsøg på at få hele Trekantområdet i radioen. Det gav anderledes, nærværende og spændende radio. Og jeg blev overrasket over, hvor stort aftryk vi sætter i lokalområdet.

Camilla Rozenfeld forventer, at redaktionen gentager idéen i 2020.

- Vi gjorde nogle erfaringer, vi vil tage med os – fx at det tager mere end tre dage at forberede sådan et projekt, smiler hun.

Større gennemslagskraft til distrikterne

Som ny chef har Camilla Rozenfeld blandt andet arbejdet med, at DR’s distrikter organisatorisk er rykket ind i det nye direktørområde DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter (NAD).

- Vi har arbejdet målrettet på at sikre integrationen med DR NAD. Det betyder blandt andet, at vi skal gøre vores historier attraktive for de landsdækkende platforme – Radioavisen, dr.dk og TV-Avisen. Jeg synes, vi er lykkedes med det, og vi lykkes med det bedre dag for dag. Samtidig mærker jeg en stor velvilje fra redaktionerne i DR Byen til at samarbejde med os. Der er ikke nogen, som er uinteresseret i os, og det er rart at opleve, siger Camilla Rozenfeld og fortsætter:

- Det er så rigtigt, at P4 med sin stærke regionale journalistik er i samme direktørområde som Nyheder. Det giver noget pondus – at vores historier kommer ud til hele landet. Det giver historierne fra vores område gennemslagskraft. Samtidig giver det vores redaktion et andet ansvar, at vi er med på det her fælles hold, og det kan vi leve op til. Det er vigtigt med redaktioner rundt om i landet, som kan opsnappe, hvad der rører sig. Vi kan reagere hurtigt på det, der sker i vores områder og få det ud landsdækkende meget hurtigt.

DR Trekanten dækker kommunerne Billund, Hedensted, Fredericia, Kolding og Vejle. Redaktionen producerer dagligt 10 nyhedsudsendelser og syv timers fladeradio på P4. Derudover bliver P5 Morgen sendt fra studierne i Vejle.