VIDEO: DR har været rundt i Danmark til åben dialog

Direktører og værter har fået inputs og kommentarer fra brugere landet over.

I løbet af 2019 har DR i hele landet inviteret til åben snak og dialog med alle interesserede om DR’s indhold, prioriteringer og institutionens rolle i et foranderligt mediebillede. To direktører har været med ved alle arrangementer, der går under navnet ’DR Direkte’, og som alt i alt har besøgt ni byer i DR’s distrikter rundt i Danmark.

- Det er vigtigt for os at lytte og komme i dialog med alle, om end de bruger DR i større eller mindre grad, og desuden høre holdninger og kommentarer til vores indhold. Jeg læser mange rapporter og statistikker om medievaner, men det giver noget helt andet at have dialogen direkte, fordi kommentarer og inputs lagrer sig på en anden måde, pointerer generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Et bredt og mangfoldigt publikum

Rundturen med ’DR Direkte’ begyndte på Flådestationen i Korsør den 3. april og sluttede den 25. november på JYSK Distribution Center i Uldum. Nørresundby Gymnasium & HF og Campus Bornholm i Rønne er blandt de steder, der har lagt lokaler til ’DR Direkte’, og det har ved alle arrangementer været muligt at stille alle typer af spørgsmål til DR’s øverste ledelse.

- Vi har været mange forskellige steder for at møde folk og have dialogen omkring, hvad de forbinder med DR. Vi har været på gymnasier, universiteter og arbejdspladser, og derfor har vi mødt en mangfoldighed af synspunkter om DR. Det har også givet mig en mulighed for at fortælle, hvad DR er en for størrelse, fortæller Maria Rørbye Rønn.

'DR Direkte’ er en del af DR’s vifte af dialoginitiativer, og foruden de afholdte arrangementer i de ni DR-distrikter, var ’DR Direkte’ også forbi Folkemødet på Bornholm og Åbent Hus i DR Aarhus. Læs mere om de forskellige initiativerdr.dk/møddr.

Foto: Mikkel Barkler.

Video: Louise Glæsel Enevoldsen.