VIDEO: DR sendte fra omkring 10.000 forskellige steder i 2019

Hver eneste dag er P4-distrikterne på landevejen og laver direkte indslag fra deres lokale områder. Mød nogle af DR's medarbejdere på farten her.

Fra tidlig morgen til sent om aftenen holder DR’s ni distrikter brugerne opdateret med nyheder og nærværende radio både regionalt og nationalt. Det hele foregår på P4, som næsten tre millioner danskere lytter til hver uge. Dermed er P4 den radiokanal i Danmark, der har den suverænt største dækning.

Hver eneste dag er P4-distrikterne på landevejen og laver direkte indslag fra deres lokale områder. Det betyder, at distrikterne i løbet af 2019 nåede at sende direkte fra godt 10.000 forskellige steder.

Vigtigt for det daglige liv

Ledende distriktschef i DR Peder Meisner fortæller, at DR’s lytterundersøgelser viser, at de regionale nyheder er noget af det, der betyder allermest for lytterne på P4.

- Regional journalistik handler om det nære velfærdssamfund, som styres fra kommuner og regioner. Det handler om lokal jobskabelse, infrastruktur, uddannelse og kultur. Alt det som er vigtigt for vores daglige liv, siger han.

DR’s ni distrikter er eksperter på deres lokalområde. De arbejder også tæt sammen med DR’s øvrige nyhedsredaktioner om at bringe de lokale perspektiver og historier ind i de landsdækkende nyhedshistorier i TV-Avisen, radioens nyhedsudsendelser og på dr.dk. De binder Danmark sammen ved at sætte de lokale nyheder i et landsdækkende perspektiv og de landsdækkende nyheder i et lokalt perspektiv.

Siden slutningen af november 2019 har det også været muligt at høre regionale nyheder på P5 en gang i timen. Det kan man på halve timer - alle hverdage fra klokken 6.30-12.30 og igen 15.30–17.30. I weekenden er det fra klokken 7.30-12.30.