Flot prishøst til DR-programmer og -medarbejdere i et 2020 præget af corona

2020 var et anderledes år med mange nedlukninger og aflyste arrangementer. Alligevel er adskillige af DR’s programmer og medarbejdere blevet anerkendt ved flere af årets store (og nu virtuelle) prisuddelinger.

En af årets priser gik i september til DR Nyheder ved Prix Italia i webkategorien ’Fakta’ for DR’s webfeature ’Maja Lunas hemmeligheder og død på Instagram’. Foto: Prix Italia. (Foto: Lea Maria Elmegaard DR Kommunikation og Presse)

Hvert år hylder prisuddelinger som TV-Prisen, Prix Radio, Danske Mediers Digitale Priser og Robert Prisen mediebranchens flotteste, skarpeste og mest kreative påfund.

Selvom 2020 var et år med mange aflyste arrangementer, har medarbejdere og programmer med tilknytning til DR – igen i 2020 - formået at modtage over 100 priser for deres arbejde.

I alt har DR registreret 103 forskellige priser i løbet af året, der netop er gået. Nogle af de projekter, der i den grad er blevet hyldet, er DR’s digitale designløsninger.

DR har modtaget 18 priser inden for dr.dk og nye medier. Til sammenligning noterede DR for fem år siden fire priser i samme kategori.

De mange priser er noget, der motiverer og varmer, fortæller Kim Schou, der til dagligt er redaktør for Digitale Fortællinger i DR.

- Det er uden tvivl motiverende, når nogen ser og anerkender det store arbejde, som vores grafikere, journalister og udviklere laver til dagligt. Jeg ser priserne som et udtryk for, at vi er på rette vej, siger han.

Samarbejder på tværs af DR

De digitale priser er blandt andet gået til DR Ung Digital og DR Viden for 3D-fortællingen om Frederik den 9.'s tatoveringer og til DR Sporten for en fortælling om spiseforstyrrelser i elitesport.

Så sent som i december modtog også DR Nyheder europæisk hæder, da de fik fire priser ved European Newspaper Awards. Her måtte juryen kåre de mange prisvindende nyhedsartikler over et virtuelt møde.

DR Nyheder modtog fire priser for digitale historier, der handlede om øjensygdommen nethindedystrofi, selvmord og selvskadeprofiler på Instagram, klimaforandringer og danske byers placering.

Ifølge Kim Schou bygger de forskellige projekter på stærke samarbejder på tværs af DR.

- Redaktionen for Digitale Fortællinger er blandt andet flyttet tæt på DR Dokumentar og Undersøgende, og det betyder, at vi kan arbejde tæt sammen om den vægtigste journalistik. Mange af priserne er netop gået til projekter, som er lavet på tværs af redaktioner i hele DR og i forskellige dele af landet. Det samarbejde er i sig selv superfedt at se – og så er det jo heldigvis ikke bare priser, vi høster flere af i år. Det gælder i allerhøjeste grad også besøgstallene på vores fortællinger, som ligeledes er gået flot opad i 2020, fortæller Kim Schou.

Priser hele vejen rundt

Foruden de digitale priser har flere programmer, kor, tv- og radioværter modtaget flot anerkendelse. Blandt andet modtog ’Danmarks bedste portrætmaler’ prisen for ’Bedste livsstilsprogram’ og ’Ultra smider tøjet’ prisen for ’Bedste Børneprogram’ til TV-Prisen 2020 i januar.

Derudover modtog ’Cougarjagt – Ung mand søger moden kvinde’ guld i kategorien ’Bedste spot for ikke-fiktionsprogram’ ved Promax Awards Europe i september, og Phillip Faber og Anne Karine Prip fik N.F.S. Grundtvigs Pris af Grundtvigsk Forum samt to hæderspriser fra Solistforeningen af 1921 i oktober.

Ved Prix Radio i samme måned fik DR’s nyhedspodcast ’Genstart’ titlen som ’Årets Nyheds- og aktualitetsprogram’.

FacebookTwitter