”Nogen har skrevet til mig og sagt, at de har sex igen efter 20 år”

Satie Espersen har i 2017 fået sit første radioprogram, der skal få danskerne til at diskutere nutidens sex.

Satie Espersen er vært på P1-programmet 'Tændt. (Foto: Bjarne B. Hermansen)

2017 var et år, der bød på store karrieremæssige forandringer for radiovært Satie Espersen. Siden 2015, hvor hun blev færdiguddannet fra Talentholdet, har hun været vært på P4 Nordjyllands morgenradio, men sidste år fik hun sit helt eget radioprogram på P1, ’Tændt.’

I foråret blev DRs helt nye videnscenter lanceret i Aalborg, og DR Viden fik til opgave at producere en række programmer til kanalen P1. En af dem var Satie Espersens program, der bearbejder spørgsmål om nutidens sex og seksualitet.

”Det har føltes som en overvældende opgave til tider, det med at være 25 år og skulle formidle til et P1-publikum. Hvordan snakker man lige om sex på P1? Det skulle ikke være for tabloidt eller afskrække nogen, så vi fandt på sloganet ’Videnskab og Lidenskab,’ som fint indrammer, hvad vi forsøger at gøre med programmet,” siger Satie Espersen, der kalder formidlingen for den største faglige udfordring i sit 2017.

De kan få luft

Mængden af feedback, Satie Espersen får fra sine lyttere, er den største, hun nogensinde har modtaget i sin karriere. Hver dag får hun lange og grundige henvendelser.

”Der er nogen, der har skrevet til mig, at de er gået i gang med at have sex igen efter 20 år, fordi de har lyttet til ’Tændt.’ Jeg har også fået en besked fra nogen med handicap, som føler sig tryggere ved at have sex nu, fordi vi har sat fokus på det i programmet. Jeg bliver virkelig glad af at høre, at folk får noget ud af det, jeg laver,” siger Satie Espersen.

”Jeg har på fornemmelsen, at folk reagerer på programmet lidt som en ventil, hvor de kan komme ud med ting, der har hobet sig op. Ikke nødvendigvis helt psykologagtigt, men at de føler, de kan få luft. Mit mål for 2018 er, at ’Tændt’ bliver ved med at være danskernes sexprogram. Jeg tænker ofte på danskerne som mine egentlige chefer, og at det er deres standarder, jeg gerne vil leve op til. De skal føle, at de bliver taget seriøst.”

Her summer af liv

Udover selv at have oplevet forandringer i sin karriere, har Satie Espersen i løbet af året også kunne betragte de fysiske forandringer på sin arbejdsplads.

”Før DR Viden blev oprettet heroppe, var DR Nordjylland noget ganske andet,” som Satie Espersen fortæller.

Hun kunne ofte sidde i en tom kantine om eftermiddagen og spise sin frokost og ville møde de samme få mennesker på gangene. Men i maj rykkede en ordentlig bunke nye medarbejdere til kontorerne i Aalborg og med dem fulgte en helt anderledes stemning. Nu møder hun nye mennesker hver dag.

”Jeg har igennem 2017 set DR Nordjylland folde sig ud som en blomst. Her summer af liv, ligesom jeg kan forestille mig, der gør i DR Byen. Det er gået fantastisk godt med at starte DR Viden op, og jeg lærer hver dag en masse af mine nye kollegers arbejde.”

Du kan høre ’Tændt’ på P1 hver fredag klokken 10:30.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk