DR's direktion

DR har fem bestyrelsesansatte direktører

Maria Rørbye Rønn

(Foto: © Agnete Schlichtkrull)

Maria Rørbye Rønn har været generaldirektør for DR siden februar 2011.

Læs mere om Maria Rørbye Rønns tidligere ansættelser, uddannelse, bestyrelsesposter med videre her.

Mads Diness Jensen

(Foto: © Agnete Schlichtkrull)

Mads Diness Jensen har været direktør for DR Økonomi, Teknologi og Medieproduktion siden november 2020.

DR Økonomi, Teknologi og Medieproduktion understøtter DR’s virke på tværs af organisationen og er med til at sikre, at indholdsområderne har de bedst mulige forudsætninger for at lave indhold til lytterne, brugerne og seerne.

DR Økonomi, Teknologi og Medieproduktion har ansvaret for DR’s økonomi og teknologi og står for DR’s produktionsapparat samt sikrer, at DR’s indhold når ud til brugerne i udsendelse, digitale tjenester og markedsføring. Direktørområdet har desuden ansvaret for DR’s administrative opgaver med jura og HR med videre.

Læs mere om Mads Diness Jensens pension, vederlag og tidligere ansættelser her.

Sandy French

(Foto: © Agnete Schlichtkrull)

Sandy French har været direktør for DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter siden 1. august 2017.

DR Nyheder sikrer alle danskere fri adgang til uafhængig og troværdig information om vigtige samfundsforhold i ind- og udland. Det skal skabe de bedste forudsætninger for at engagere sig i demokratiet. DR Nyheder bringer nyheder til alle borgere i landet døgnet rundt, uanset om nyhederne udkommer på TV, radio eller digitale platforme. Vejret og Sporten er også en del af DR Nyheder ligesom aktualitets- og debatstoffet samt DR’s dokumentarer.

DR’s distrikter og dermed den lokale P4-flade er en integreret del af DR Nyheder og bidrager til at styrke den regionale journalistik, både lokalt og i de landsdækkende flader.

Læs om Sandy Frenchs pension, vederlag og tidligere ansættelser her.

Henrik Bo Nielsen

(Foto: © Agnete Schlichtkrull)

Henrik Bo Nielsen har været direktør for DR Kultur, Børn og Unge siden 15. februar 2019.

DR Kultur, Børn og Unge er hjertet i DR’s rolle som kulturinstitution og leverer kultur og folkeoplysning til alle fra de mindste til de ældre. På radio, tv og digitale platforme dækker området både den brede kultur og musik, som vi deler og den smalle kultur for de særligt interesserede. Med afdelinger i DR Byen, DR Aarhus og Aalborg er direktørområdet bredt forankret i Danmark.

DR Kultur, Børn og Unge har ansvar for fiktion, kulturprogrammer, events og musik, herunder også driften af DR Koncerthuset og DR’s ensembler. Livsstil og samfund er en del af direktørområdet, der også samler børn og unge med et særligt fokus på at udvikle fremtidens indhold.

Læs mere om Henrik Bo Nielsens pension, vederlag og tidligere ansættelser her.

Lasse Bastkjær Jensen

(Foto: Bjarne Bergius Hermansen) (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)

Lasse Bastkjær Jensen har været direktør for sammenlægningen af områderne DR Bruger, Marked og Publicering og Generaldirektørens Stab siden 2. maj 2023.

Læs mere om hans CV og direktørområdet her