DR skruer op for den danske musik i radioen

Danske spillesteder holder lukket og danskerne mangler steder at opleve og samles om dansk musik. Samtidig har danske kunstnere under corona-krisen svært ved at komme ud med deres musik. Derfor skruer DR nu ekstra op for den danske musik på P3 og P4.

I dag spiller DR cirka 49 procent dansk musik på de to store musikkanaler P3 og P4. Fra onsdag vil procenten være sat op til 80 procent på begge kanaler. (Foto: Rasmus Bak © Type 1)

Kulturminister Joy Mogensen havde tidligere i dag indkaldt de danske radiostationer til møde for at drøfte, hvordan den danske musik kan styrkes under corona-krisen.

Danske musikere har svært ved at komme ud med deres musik i denne tid, da blandt andre koncert- og spillesteder er lukket ned. På samme måde mangler danskerne i denne tid en række steder, hvor de kan opsøge og opleve den danske musik.

Her kan DR’s radio spille en central rolle.

- DR har som en helt central del af sin samfundsopgave at understøtte dansk kultur. Det er mere nødvendigt nu end nogensinde at løfte denne opgave, da store dele af de øvrige danske kulturinstitutioner er lukket ned på grund af corona, siger Anette Kokholm, der er radiochef i DR.

DR skruer derfor markant op for den danske musik i radioen. Så de danske kunsterne stadig får eksponereret deres musik og danskerne har adgang til at opleve dansk musik. Også andre steder, blandt andet på DR2, fokuserer DR i denne tid yderligere på dansk kultur.

Procenten bliver sat op til 80 procent

I dag spiller DR cirka 49 procent dansk musik på de to store musikkanaler P3 og P4. Fra onsdag vil procenten være sat op til 80 procent på begge kanaler.

- DR’s radio har altid stået for fællesskab omkring musik, og dansk musik står allerede for omkring halvdelen af alle afspilninger på DR’s musikkanaler. Nu skruer vi så ekstra op i denne på alle måder helt særlige situation. Jeg er glad for, at vi kan bidrage på denne vis, siger radiochef i DR Anette Kokholm.

Tiltaget på P3 og P4 starter på onsdag og varer foreløbigt de kommende to uger. Også på P8 Jazz vil der blive spillet markant mere dansk musik den kommende tid.