DR1 giver danskerne mulighed for at synge sammen fredag aften

Fredag aften får danskerne landet over mulighed for at synge sammen – hver for sig – når DR1 med Phillip Faber og Mads Steffensen i spidsen blænder op for et sangprogram klokken 20.00.

Mads Steffensen og Phillip Faber er værter på DR1 fredag aften.

Gennem de seneste uger har danskerne sunget sammen – hver for sig – som en måde at tackle corona-krisen og den nye hverdag på.

Mange har sunget hen over altanerne. Andre i baggårde eller via internettet. Og over 210.000 har valgt at synge med, når chefdirigent Phillip Faber om morgenen på DR1 og P2 gennem de seneste uger har budt indenfor til morgensang.

DR vil gerne give endnu mere plads til den lyst til og behov for fællessang, der er i denne særlige tid.

Fredag aften - den 27. marts - klokken 20.00 fyldes DR1 derfor af sang og syngende danskere, aktuelle personligheder og kunstnere, når chefdirigent Phillip Faber og vært Mads Steffensen står i spidsen for programmet 'Fællessang – hver for sig'.

- Det er fantastisk at se, at det at synge sammen hjemmefra nærmest er blevet en folkebevægelse de seneste to uger. Faktisk ligger det smukt i forlængelse af tidligere perioder i historien, hvor vi danskere har fundet styrke i at synge sammen i en svær tid, for eksempel under besættelsen. Jeg glæder mig til, at vi fredag aften på DR1 får slået et endnu større slag for sangen og musikken. Det er virkelig meningsfuldt, at vi i en tid som denne kan bruge vores public service-kanaler til at støtte op om noget så fundamentalt menneskeligt som det at synge, både sammen og hver for sig, siger Phillip Faber.

DR har på ganske kort tid stablet programmet på benene med det formål at samle danskere og Danmark i denne særlige tid.

Programmet fredag aften vil byde på fællessang, hvor danskere i hele landet synger sammen – hver for sig – og intimkoncerter med danske kunstnere, ligesom aktuelle personligheder vil være med til at sætte ord på og dedikere deres sangvalg.

- Vi har set, hvordan sang både i Danmark og udlandet har været med til at skabe både fællesskab og håb under corona-krisen, hvor mange oplever at være væk fra venner, kollegaer, skolekammerater eller familie og være usikre på, hvad morgendagen byder. Vi vil gerne bidrage til at bringe sangen og dens klangbund af sammenhold og håb ud til alle afkroge af landet og dermed være med til at samle danskerne i et fællesskab i denne særlige tid, siger Henriette Marienlund, der er mediedirektør i DR.

DR1 giver danskerne mulighed for at synge sammen i morgen aften.
Facebook
Twitter