Nye tiltag på trosområdet frem mod påsken

DR har i et samarbejde med Sankt Pauls Kirke i København og Viborg Domkirke en ny plan klar for dækningen af gudstjenester frem mod påsken. Desuden er der påskedag premiere på et helt nyt trosprogram på P1.

Kathrine Lilleør står for gudstjenesterne på DR2 de kommende uger. Foto: DR.

DR har ændret dele af sendeplanen på trosområdet som følge af corona, og det betyder en række nye tiltag både på radio og tv hen over påsken. Morgenandagten fortsætter mandag-lørdag klokken 8.05 på P2 og DR2, mens der vil være direkte transmission fra Københavns Domkirke søndag klokken 10.00 på P1.

DR samler menigheden

DR har gennem de seneste måneder haft særlig fokus på at løfte formidlingen af trosstoffet og fra 1. marts kunne seerne opleve en ny og længere tv-gudstjeneste på DR2. ’TV-gudstjenesten’, der bliver sendt søndage klokken 14.00, ændrede navn til ’Med Laugesen i kirke’ og samtidig udvidedes sendetiden med et kvarter. Som situationen er lige nu, er det ikke muligt at optage de planlagte gudstjenester fra Langenæs Kirke på grund af corona, men det er der nu fundet en løsning på.

- Takket være et tæt og professionelt samarbejde med sognepræst Kathrine Lilleør fra Sankts Pauls Kirke i København og biskop Henrik Stubkjær fra Viborg Domkirke, kan DR give seerne en nyproduceret og aktuel tv-gudstjeneste hver søndag og i påsken. I denne helt særlige tid, hvor alle landets kirker holder lukket for deres menighed, men hvor mange har brug for et sted at gå hen, er det naturligt, at DR er et samlingssted, og giver plads til præsternes tanker om, hvordan vi som mennesker kan forholde os til livet i en svær tid som denne, siger Henrik Bo Nielsen, der er DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge.

Salme-fællessang

Det er kirkerne selv, der på forhånd har stået for optagelserne af gudstjenesterne, som seerne første gang så resultatet af i søndags fra Sankt Pauls Kirke ved sognepræst Kathrine Lilleør - og som fortsætter på søndag den 29. marts, palmesøndag og langfredag.

De særlige gudstjenester i Sankt Pauls Kirke bliver gennemført i samarbejde med kirkens organist Frederik Magle, der på søndag opfordrer seerne til fællessang, hvor salmerne, der synges er: ’Den store mester kommer,’ nr. 612 i Den Danske Salmebog og ’Den danske sang er en ung blond pige’, Højskolesangbogen nr. 162.

Herefter er det biskop Henrik Stubkjær fra Viborg Domkirke, der forestår gudstjenesten påskedag, hvor DR sender både på DR1 klokken 10.00 og på DR2 klokken 14.00. Anders Laugesen inviterer inden for ved gudstjenesten, hvor han som optakt taler med biskop Henrik Stubkjær om påske.

Nyt program på P1 med Anders Laugesen

Fra påskedag – den 12. april - klokken 8.00 har et nyt program premiere på P1: ’Pilgrim’ – på rejse i troens univers’.

Vært Anders Laugesen møder mennesker i de miljøer, der betyder noget for deres tro, og i

løbet af udsendelsen vil lytteren stifte bekendtskab med månedens pilgrimstema – for eksempel ‘Hvad er særligt ved den nye 2020-oversættelse af Bibelen’, ‘Hvad betyder de forskellige led i gudstjenesten’ eller ‘Islams hellige bøger’. I hvert program får temaet en ny vinkel i løbet af den måned, som temaet kører. 

Første gæst påskesøndag er biskop Peter Skov Jakobsen, som er med på link på grund af corona-situationen. Desuden vil der være en reportage om påskefejringen, og så taler Anders Laugesen med generalsekretær for Bibelselskabet Birgitte Stoklund Larsen om den nye bibeloversættelse.

- I programmet ’Pilgrim’ kommer jeg til at besøge mennesker og miljøer, der kan være med til at vise os dybere ind i troens mangfoldige univers. Vi har alle hver vores oplevelser og overbevisninger med i rygsækken, og uanset om vi selv har fundet et religiøst ståsted eller er mere nysgerrige og søgende, så håber jeg, at programmet ’Pilgrim’ kan være med til at udvide vores verdensbillede. Det glæder jeg mig til at kunne dele med lytterne fra påskesøndag klokken 8.00 på P1, siger vært Anders Laugesen.

Sådan sender DR trosstof frem mod påske

P1

 • Søndag 29. marts klokken 10.00 Gudstjeneste fra Københavns Domkirke ved Stine Munch

 • Søndag 5. april klokken 10.00 (Palmesøndag): Gudstjeneste fra Københavns Domkirke ved Steffen Ringgaard Andresen

 • Torsdag 9. april klokken 10.00 (skærtorsdag): Gudstjeneste fra Københavns Domkirke ved Stine Munch

 • Fredag 10 april klokken 10.00 (langfredag): Gudstjeneste fra Københavns Domkirke ved Eva-Maria Schwarz

 • Søndag 12. april klokken 8.00 (påskedag): ’Pilgrim – på rejse i troens univers’ med Anders Laugesen

 • Søndag 12. april klokken 10.00 (påskedag): Gudstjeneste fra Københavns Domkirke ved Peter Skov-Jakobsen

 • Mandag 13. april klokken 10.00 (2. påskedag): Gudstjeneste fra Københavns Domkirke ved Anders Gadegaard

P2 + DR2

 • Morgenandagt mandag-lørdag klokken 8.05

 DR2

 • Søndag 29. marts klokken 14.00: Gudstjeneste fra Sankt Pauls Kirke ved sognepræst Kathrine Lilleør

 • Søndag 5. april klokken 14.00 (palmesøndag): Gudstjeneste fra Sankt Pauls Kirke ved sognepræst Kathrine Lilleør

 • Fredag 10. april klokken 14.00 (langfredag): Gudstjeneste fra Sankt Pauls Kirke ved sognepræst Kathrine Lilleør

 • Søndag den 12. april klokken 14.00 (påskedag): Gudstjeneste fra Viborg Domkirke ved biskop Henrik Stubkjær.

DR1

 • Søndag den 12. april klokken 10.00 (påskedag): Gudstjeneste fra Viborg Domkirke ved biskop Henrik Stubkjær.

Facebook
Twitter