’Hr. Skægs Bogstavjagt’ får designpris

Da der torsdag blev uddelt Danish Design Awards, sikrede spillet ’Hr. Skægs Bogstavjagt’ i Ramasjangs app sig prisen i kategorien for ’Better Learning’. Spillet får ros for at lære børn bogstaver på en glimrende måde.

Spillet ’Hr. Skægs Bogstavjagt’ blev udviklet som et led i DR’s bevægelsestema i 2021. Foto fra appen.

Det seneste år har en række af landets børn øvet sig i alfabetet, når DR’s børnekarakter Hr. Skæg har sendt dem på bogstavjagt i spillet ’Hr. Skægs Bogstavjagt’ i Ramasjangs app.

I spillet får børnene et bogstav fra Hr. Skæg. Derefter skal de finde en ting, der starter med bogstavet og tage et billede af den. Er svaret rigtigt, får de et nyt bogstav af Hr. Skæg – og så fremdeles.

Nu har de voksne også for alvor opdaget appen – men af andre grunde end børnene. Da der torsdag i København blev uddelt Danish Design Awards - som er årets store danske designbegivenhed, der hylder de bedste designløsninger, sikrede ’Hr. Skægs Bogstavjagt’ sig en Design Award i kategorien for ’Better Learning’. Det er branchens designpris for løsninger, der fører til nye måder at lære og uddanne på.

Sjovt og engagerende spil

Her lød det i motiveringen fra juryen:

- Mange børn lærer gennem bevægelse. På en innovativ, sjov og engagerende måde omfavner denne veldesignede app flere af disse behov, mens den inkorporerer Hr. Skæg i et legende univers. I sidste ende er det en glimrende måde at lære børn bogstaverne i alfabetet, mens spillet samtidig aktiverer dem. Som en bro mellem den digitale og den virkelige verden anerkender appen, at nutidens børn bliver født ind i et digitalt miljø, uden at den glemmer, at der også er masser af læring og sjov uden for den digitale verden.

’Hr. Skægs Bogstavjagt’ er udviklet for DR Ramasjang af firmaet Hello Monday og designerne Anders Jessen, Mario Sifuentes, Torben Dalsgaard, Johanne Bruun Rasmussen og Signe Hummeluhr. Appen bruger blandt andet kunstig intelligens til at genkende de ting, børnene finder, når de leger derhjemme, og spillet blev udviklet som en del af DR’s store bevægelsestema i hele 2021, ’Sammen i bevægelse’.

Danish Design Awards arrangeres af Dansk Design Center og brancheorganisationen Design Denmark.

Prisen til spillet ’Hr. Skægs Bogstavjagt’ kommer kun godt en måned efter, at spillet ’Rosas Nabolag’ på Ramasjangs app blev kåret som ’Bedste børnespil’, da Producentforeningen hædrede de bedste, danskudviklede spil det seneste år.

Holdet, der udviklede spillet og DR Ramasjangs digitale redaktør Katrine Granholm Mortensen modtager her prisen ved Danish Design Awards torsdag. Foto: Privatfoto.