BILLEDER: 8000 besøgte DR på Kulturnatten

Tusindvis af mennesker var fredag aften samlet til Kulturnatten for at opleve DR Byen indefra. Se de bedste billeder fra aftenen her.

 • DR Byen slog fredag aften endnu engang dørene op og inviterede på kulturoplevelser til folk i alle aldre. Blandt andet var der fremvisning af special effects, som bruges i DR-produktioner. Her kan du se udvalgte højdepunkter og få en fornemmelse af, hvordan aftenen forløb. (Foto: Bjarne Bergius Hemansen)
 • I alt 8000 mennesker var på besøg i løbet af aftenen, og vanen tro var der et bredt udvalg af aktiviteter til alle aldersgrupper. De helt små kunne blandt andet få undersøgt deres syge bamser, og de lidt ældre børn kunne gå på opdagelse i ultra:bit-universet. Alle interesserede kunne komme bag om forskellige DR-produktioner, som eksempelvis Radio- og TV-Avisen, eller besøge DR’s værksteder og kostumelager. (Foto: Bjarne Bergius Hemansen)
 • Klokken 18 strakte køen sig hen over Emil Holms Kanal, fyldt med gule Kulturnatten-badges og forventningsfulde mennesker, der var klar til at kaste sig ud i den københavnske kulturnat. ”Angrib!” Dørene blev åbnet og på trods af udråbet fra en spændt gæst, forløb det stille og roligt, da folk blev lukket ind så hurtigt, som DR-slusen kunne klare det. Indenfor stod op imod 100 frivillige klar til at tage godt imod alle, der havde spørgsmål eller problemer med at finde rundt. (Foto: Bjarne Bergius Hemansen)
 • Der var fart på i special effects-værkstedet, der havde fuldt hus til alle deres fremvisninger på aftenen. På 15 minutter brugte de deres brede naturvidenskabelige viden til at demonstrere de forskellige fysiske effekter, der bruges, når der laves shows, serier eller film. Hvis folk var faldet lidt hen i køen, fik de hurtigt pulsen op, da børnene fik lov til at trykke på udløserne, som førte til alt fra store brag og konfetti til fyrværkeri og ild, der tydeligt imponerede de fremmødte. Til sidst blev rummet fyldt med hvid røg, som fulgte gæsterne med ud, da de forlod værkstedet. (Foto: Bjarne Bergius Hemansen)
 • ”Velkommen til ultra:bit. Her kan du lære at kode,” lød det så snart, man trådte ind i, hvad der bedst kan beskrives som et teknologisk legeland. For øjeblikket rejser ultra:bit landet rundt med deres KreaKodeCamp, og medarbejderne fra ultra:bit var mødt talstærkt op med deres mikrocomputere i DR Byen. Børnene kunne vinde præmier i tombolaen, deltage i en fortnite-dance battle, kode deres eget rystespil eller spille på frugtklaveret, som blev bygget i Ultra-programmet ’NØRD’. ”Det hele handler om at få børn til at forstå, at de kan være med til at skabe og styre teknologien, og ikke kun være passive forbrugere. Vi skal have børnene ind i maskinrummet og give dem fornemmelsen af, at de godt kan være med – og at det er sjovt,” siger Katrine Holst, der stod bag ultra:bits program på Kulturnatten. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
 • I DR Koncertsalen var det muligt at opleve TV-Avisen-studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde bag et italiensk flygel sammen med sit orkester. Musik har altid været Johannes Langkildes helt store passion ved siden af jobbet som journalist. Jazzorkestret, han optrådte med, er et, han har samlet efter hjemkomsten til Danmark fra USA for lidt over et år siden. ”For mig er det helt utænkeligt at have en dagligdag og et liv, hvor jeg ikke spiller i et orkester i min fritid. Det har jeg altid gjort. Vi har spillet i et halvt års tid, og det er et orkester, jeg er virkeligt begejstret over,” siger Johannes Langkilde om sit nuværende jazzprojekt, der udover ham selv består af fire andre musikere med sangerinden Eva Grove i spidsen. På Kulturnatten spillede de tre koncerter af en halv times varighed i Koncertsalen. (Foto: Bjarne Bergius Hemansen)
 • Normalt er TV-Avisens studie kun et sted, hvor Johannes Langkilde, Kåre Quist, Ask Rostrup, Erkan Özden og Klaus Bundgård Povlsen samt nogle få andre kommer. Men det blev der lavet om på fredag den 12. oktober, hvor kulturnatsgæster fik lov til at få et kig ind i studiet, der i daglig tale omtales som Studie 14 i DR Byen. Erkan Özden præsenterede de interesserede gæster for det opdaterede studie og det tilhørende kontrolrum, når der ikke blev sendt TV-Avisen. (Foto: Bjarne Bergius Hemansen)
 • På Kulturnatten bød DR Kostumes lagerforvaltere velkommen med fortællinger om lageret, hvad det indeholder, og hvordan det er bygget op. Udstillingen af kostumerne fra 2016’s DR-julekalender ’Den Anden Verden’ tiltrak mange nysgerrige, unge sjæle, mens andre gik på opdagelse mellem de syv kilometer ophæng, fire kilometer hylder og to kilometer skuffer. DR har bygget kostumelageret op siden midten af 60’erne, og det indeholder nu 65.000 stykker tøj, som er sorteret i tidsperioder. (Foto: Bjarne Bergius Hemansen)
 • ”Alle dem som prutte kan, de har hjemme i Prutteland.” Værten på dette års børnescene, Silja Okking, fik kulturnatsbørnene til at prutte med på verset fra ’Jeg gik mig over sø og land,’ hvor hovedpersonen fortæller en gammel mand, hvorfra han kommer. Sangen var startskuddet på fire timers fællessang for alle aldre ledet an af pianist og radiovært Mathias Hammer. Fællessangen vil fik besøg af Adrian Hughes, radioværterne Susanna Sommer, Tilde Bang-Hansen og Jonas Gülstorff og tv-vært Mikkel Fønsskov udover Silja Okking. Sangene, der blev valgt, er fra Højskolesangbogen og var både helt gamle klassikere som fædrelandssange, årstidssange eller kirkelige sange, men der var også plads til nyere, lidt mere eksperimenterende og poppede bud. Efter fællessangen med Silja Okking fortsatte børnene over til Børnescenen, hvor bamselægerne stod klar til at udføre en bamseoperation på scenen. (Foto: Bjarne Bergius Hemansen)
 • De fleste børn i Ramasjang-alderen kender nok til den hjælpsomme og forstående bamselæge Sandra, der rejser land og rige rundt i sin bamselance for at kurere Danmarks bamser for deres sygdomme, rygproblemer og mavedrillerier. Men på Kulturnatten kunne børnene stifte bekendtskab med dygtige bamselæger uden for skærmen: I DR Byen stillede et helt hold af bamselæger fra ’Bamsehospitalet’ klar for at tage et kig på nattens medbragte, hospitalstrængende bamser. Kristine Svinning Valeur, der er en del af ’Bamsehospitalet’, fortæller: "Alle vores bamselæger har det til fælles, at de holder af børn. Bamselægerne ser børnene, hører dem og snakker med dem i børnehøjde. Det er den vigtigste kvalitet for en god bamselæge. Hos os er børnene i kontrol hele tiden, og gennem legen kan de i trygge rammer opnå viden omkring deres egen eller en pårørendes sygdom eller indlæggelse.” (Foto: Bjarne Bergius Hemansen)
 • Den 24. oktober bliver Børnenes U-landskalender præsenteret på et pressemøde, ligesom den selvfølgelig kommer i handelen landet over. Men allerede på Kulturnatten kunne børn blive klogere på, hvordan det er at leve i Jordan – set med et barns øjne. Sammen med Dansk Flygtningehjælp lavede DR en stand på Kulturnatten, hvor man kunne prøve såkaldte VR-briller – VR står virtual reality. I brillerne kunne man se en 360 graders videoer fra Jordan, som årets kalenderoverskud går til. (Foto: Bjarne Bergius Hemansen)
1 / 11
Facebook
Twitter