(Foto: © (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2))

Dans med Børste og kig i Carmen-kulissen: Se alle billederne fra Kulturnatten i DR Byen

Fredag aften inviterede DR børn og voksne indenfor til en lang række oplevelser i DR Byen under Kulturnatten 2022. Godt 5.300 lagde vejen forbi.

Børste fra Minisjang dansede rundt og gav kram til de mindste, mens Ultra-værten Sigge udfordrede de ældre børn til duel i computerspillet Minecraft.

Alt imens kunne både voksne og børn kigge indenfor i studierne hos TV Avisen og Radioavisen, og i P3-studiet kunne gæsterne opleve værterne fra 'Pisk Den Op' sende live-radio.

I fredags var der endnu engang Kulturnatten i København. DR åbnede dørene til DR Byen, hvor medarbejdere stod klar til at byde interesserede gæster velkommen og give et indblik i dét arbejde, der ligger bag DR's programmer og tilbud.

Imponerede gæster kom med på Axel Byvangs iværksættereventyr under rundtur i 'Carmen Curlers'-kulisserne, forældre og børn dansede og sang til workshop med DR Børnekoret i DR Koncerthuset, og dygtige folk i Special Effects satte fut i Kulturnatten med ild, fyrværkeri og konfetti.

I løbet af aftenen kunne de godt 5.300 fremmødte, som det blev til, opleve MGP-finalisterne Emma og ISSO, Lotte Heise, Steffen Gram og en masse andre på DR Scenen.

Se alle billederne fra Kulturnatten i DR Byen herunder.

 • 'Jeg er megasej - jeg synger fantastisk'. Sådan er mantraet hos DR Børnekoret. Til store klapsalver fra de fremmødte bød Børnekoret efteråret velkommen i en kanon, da de gav koncert i DR Koncerthusets Studie 2. Efter koncerten inviterede koret gæsterne med til en musikalsk oplevelse med sang og leg. (Foto: © (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2))
  1 / 11
 • Der var både ild, røg og konfetti i værkstedet hos DR Special Effects. Publikum grinede højlydt ,da en lille dreng fik lov at prøve DR-bamsen Brunos prutte-forstærker-maskine. (Foto: © (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2))
  2 / 11
 • Køen til TV Avisens studie var lang, og selvom den ægte Klaus Bundgaard Povlsen ikke var til stede, så fik en masse glade gæster lov at se studiet og kameraene med de velkendte navne: 'Egon', 'Benny', 'Keld' og 'Yvonne'. (Foto: © (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2))
  3 / 11
 • De mindste børn kunne tegne, danse og lege i Indre Gades Minisjang-afdeling. For første gang var det muligt at møde Børste i levende live, og han gav kram til alle, der kom forbi. (Foto: © (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2))
  4 / 11
 • Folk i alle aldre blev imponerede af U-landskalenderens udstilling af 60 års historie med julekalender. Nogle kunne genkende stuerne fra 60' erne, mens andre måtte lytte med til de gode historier. (Foto: © (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2))
  5 / 11
 • 'Opera handler om alt det, der er vigtigt her i livet: kærlighed, sex og gode relationer', forklarede Lotte Heise, da hun stod på DR Scenen og gav gæsterne et indblik i operaens verden. (Foto: © (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2))
  6 / 11
 • 'Okay det her, det har du prøvet før', udbryder Sigge. Ultra-værten udfordrede de unge gæster til duel i Minecraft, og han måtte tage hatten af for nogle af gæsterne, der gav ham kamp til stregen. (Foto: © (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2))
  7 / 11
 • DR Børnekoret inviterede til koncert og musikalsk workshop to gange på Kulturnatten. Mellem deres optrædener var der tid til at tanke depoterne op - men der er kun tre stykker til hver. (Foto: © (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2))
  8 / 11
 • Stephania Potalivo udfordrede tv-vært Erkan Özden, radiovært Pelle Peter Jencel og selvudnævnt keminørd Mikkel Ilskov til at åbne kolde is i den mørke oktobernat. Mange af Kulturnattens gæster havde fundet vej udenfor, og heppede med under liveudsendelsen af DR-programmet 'Alle mod 1'. (Foto: © (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2))
  9 / 11
 • Rundviser Lars Palsig inviterede indenfor i den store koncertsal i DR Koncerthuset. (Foto: © (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2))
  10 / 11
 • 'Hold da op - tænk, at der er nogle, der har bygget alt det her i et helt sort studie' hviskede én af gæsterne. I løbet af aftenen fandt mange vej til kælderen, hvor kulisserne fra dramaserien 'Carmen Curlers' står i Studie 5 og 6. Godt 5.300 gæster lagde vejen forbi DR Byen i løbet af Kulturnatten. (Foto: © (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2))
  11 / 11